КОСОВО- РАСПЛЕТ?

Ustav i Zakon o odbrani Republike Srbije su rešenje za Kosovo i Metohiju?

• Da.

glasova: 9 42,9%
  • Ne.

glasova: 12 57,1%

• Ukupno glasova
    21

HEFESTOS 1

Buduća legenda
Poruka
31.277
Да ли је ова последња гужва на Космету почетак расплета?
Да ли је ово неки договорени сценарио, где су улоге већ подељене?
Мени се чини да је пао неки договор, и да је подела на столу; лично, мислим да ће се поновити прича о сукобу умереног интензитета, у коме ће се "невољно" изаћи у сусрет српском предлогу и подели Косова, и да је то договорено са Вашингтоном, већ неко време; не треба заборавити да иду избори у САД, коме треба један "мировни" споразум који су испословали, уместо "победе" у рату, за које више нису способни.
Тема је ауторска, и нема линкова са медија који увек раде за неког и нечији интерес, и нема пуно смисла у том правилу, мада- ни штанцовање тема, како коме падне на скраћену памет исто није решење. :lol:
Елем- шта мислите, шта се, заправо дешава?
Да ли је ово представа, или спонтано догађање?
Изволите....

Представа. Први чин је Шешељев предлог за доношење уставног закона који би омогућио промену граница. Сад остаје да се види ко од Шиптара игра на исте карте као и Вучић.
Мени ово личи на договор; Шешељев "предлог" у том смислу има тежину.
Видећемо, али- мени ово личи на сценарио поделе.:think:
Треба некако натерати кувану сису да замрзне преговоре.
Мислим да то никад није било опција на столу, и да та могућност не постоји.
Нити би му то ико одобрио- то не одговара "страним инвеститорима".
Ебе се њима за Космет, само је нама до тога стало; до неколико преосталих цркава и пар стотина Срба, ван Косовске Митровице...:think:

Мени се чини да је пао неки договор, и да је подела на столу; лично, мислим да ће се поновити прича о сукобу умереног интензитета, у коме ће се "невољно" изаћи у сусрет српском предлогу и подели Косова, и да је то договорено са Вашингтоном, већ неко време; не треба заборавити да иду избори у САД, коме треба један "мировни" споразум који су испословали, уместо "победе" у рату, за које више нису способни.
Тема је ауторска, и нема линкова са медија који увек раде за неког и нечији интерес, и нема пуно смисла у том правилу, мада- ни штанцовање тема, како коме падне на скраћену памет исто није решење. :lol:
Изволите....
Niko nije primetio da je gorivo opet poskupelo i niko se ne buni. Nema veze što imamo najskuplje gorivo na svetu. I ovako nemamo love.

Na severu Kosova više se niko ne buni protiv izgranje mini centrala, sada su svi uplašeni od ROSU dok Vučićev kum može slobodno da nastavi izgradnju.

Verovatno su još nešto smsilsili kako lovu da nam uzmu. Al to ćemo saznati za koji dan :D

И јесте покушај поделе КиМ, али је још увек непознаница да ли се све релевантне шиптарске политичке опције слажу са тиме.

Нема везе шта Шћипетари и Срби хоће или неће.

Ако тајна дипломатија не успе и велики се не не договоре, онда иде терен

Велики се договарају шта ће бити на терену.

Када се велики договоре, онда то исценирају на терену.

Дође до нових граница, онда иде нова резолуција итд...

Verovatno su još nešto smsilsili kako lovu da nam uzmu. Al to ćemo saznati za koji dan :D
Види, народ је толико "анестетизован" да им више и нису потребне овакве форе да им прође шта год пожеле; мислим да је ово нека већа игра... :think:

Мени ово личи на договор; Шешељев "предлог" у том смислу има тежину.
Видећемо, али- мени ово личи на сценарио поделе.:think:

Мислим да то никад није било опција на столу, и да та могућност не постоји.
Нити би му то ико одобрио- то не одговара "страним инвеститорима".
Ебе се њима за Космет, само је нама до тога стало; до неколико преосталих цркава и пар стотина Срба, ван Косовске Митровице...:think:
Na jugu je bar 60 tisuća Srba...na severu ni 30...ne računajući studente i gostujuće profesore.

Нема везе шта Шћипетари и Срби хоће или неће.

Ако тајна дипломатија не успе и велики се не не договоре, онда иде терен

Велики се договарају шта ће бити на терену.

Када се велики договоре, онда то исценирају на терену.

Дође до нових граница, онда иде нова резолуција итд...

Превише поједностављујеш ствари, нити су велики толико моћни, нити су мали толико немоћни.

Изволите....
Naravno da je očigledno sinhronizovano i da je predstava ali da li je podela kao krajnji motiv u pitanju to je sad diskutabilno. Činjenica je da su vlastima sa obe strane potrebni nemiri i sukob niskog inteziteta gde će oni braniti kao neke interese i dokazivati patriotizam dok su životni problemi dve(pa i tri ako uključimo Albaniju u priču) raspadnute privrede i društva uopšte skrajnuti u drugi plan ali baš zbog toga čisto sumnjam da i jedni i drugu žele da ovo konačno reše na bilo koji način do daljnjeg. Jedino ako i kad budu pritisnuti tj. dok ne budu mogli više da manevrišu a čini mi se da takvog pritiska nema na vidiku.

Poslednja izmena:
Види, народ је толико "анестетизован" да им више и нису потребне овакве форе да им прође шта год пожеле; мислим да је ово нека већа игра... :think:
Koja se odigrava a ne znam tačno šta. Igranka je dogovrena sa Merkelovom u Berlinu ili gde su se već sastali pre neki dan.

Da pogledamo realnost u oči- Vučić sa svojim naprednim timom povukao je sve institucije Srbije sa Kosova. Mi nemamo na osnovu čega odnsono nemammo način da reagujemo. KFOR se izjasnio da je u toku hapšenje kriminalaca na Kosovu i da se neće mešati.

Pošto KFOR i sve njegove članice priznaju Kosovo kao nezavisnu državu. Upad naše policije ili vojske značio bi objavu rata drugoj državi, bez obzia što je mi ne priznajemo. U tom slučaju KFOR ima puno pravo da reaguje i usprotivi se našim jedinicama. Dakle od naše reakcije nema ništa :)

Šiptari su demnostrirali da imaju pun severenitet nad Kosovom, dok Vučić neće uraditi ništa, što pokazuje nemoć. Mi ne znamo šta Tači i Haradinaj pričaju svojima na Kosovu ali ova kacija iskazuje njihovu moć i uspostavljanje kontrole nad čitavim Kosovom.

Za izgradnju elektrana, koje gradi Vučićev kum, više nikome neće pasti na pamet da se buni. To je jedini rezultat naše strane.

Pokrivaš IZDAJU teorijama urote.
Та издаја овде траје 100 година, и сад све то товарити Вучићу није поштено, ни коректно.
Он је затекао стање какво је данас, а свако, ко мисли да може "брже-више-боље", само напред, нека кандидује своју политику.... :lol:

Та издаја овде траје 100 година, и сад све то товарити Вучићу није поштено, ни коректно.
Он је затекао стање какво је данас, а свако, ко мисли да може "брже-више-боље", само напред, нека кандидује своју политику.... :lol:

Опет је нечија туђа одговорност, а не садашње власти?

Šiptari su demnostrirali da imaju pun severenitet nad Kosovom
Они имају онолико суверренитета, колико им је дао НАТО; ни више, ни мање.
И ништа се доле не дешава без дозволе НАТО, односно САД; мени се чини да је ово плод неког договора са Америма, али мора да се одигра представа, јер су карте већ продате....:think:

Изволите....
"Samo da rata ne bude" :mrgreen::rotf:

Опет је нечија туђа одговорност, а не садашње власти?
Делимична; доле се брља 100 година, човече!
Од Призренске лиге на овамо, Шиптари то покушавају и смишљају; шта је ко и кад предузео?
Ово данас је само кулминација....

Back