Moj tata..odavno, zapravo vec sedam godina nisam pozvala nekog tako i vise nikad necu.

Tata je bio ucitelj, jako je volio djecu i bio odlican pedagog. Posten covjek, jedini iz naseg malog korumpiranog grada nije krao u ratu, nije zivio bolje posle rata no prije. Nije pravio hotele ni biznis ali je..pomagao mnogima, u ratu i posle rata hranili smo uvijek po nekoliko porodica, od dve osrednje plate. Nikad mi nije kupovao skupe stvari, davao dzeparac, po dve tri zime bih nosila istu obucu, jedne do dvoje pantole.. ali mi je pokazao sta je radost upoznavanja svijeta, sta je blagostanje znanja i koliku visinu donosi intelekt.. jos kao dijete naucila sam da radim na racunaru da govorim dva strana jezika, tjerao me je redovno na treninge

i sada mi to mnogo znaci.. ..isli smo zajedno na more, nije mu bilo tesko da me vodi na skijanje SVAKOG lijepog dana(i da daje toliku lovu za ski pas) , nekad smo cak izostajali iz skole samo da bi iskoristili suncan dan za skijanje (ja zivim na planini) povjeravala sam mu se, davao mi je savjete, krali smo voce i ljutili curane u komsijkom dvoristu, plovili camcem po noci samo da bi osvijetlili ribe i da bi ih proucavala, osam godina je cuvao mog zeca dok nije uginuo, dok su ostale komsije klali zeceve..zasmijavali smo ljude, trkali se po uskoj stazi..toliko toga!!! Umro je dan posle mog 17. rodjendana..
Imali smo svoje ratove. Kao i ja sada, on je bio stipsa kad je u pitanju luksuz,covjeku nekad tako potreban

) znao je da zaboravi gdje je sakrio pare

)pa posle kad nam ne trebaju da nadje pozamasnu sumu

)) ja sam mrzila tu njegovu stranu a sada se trudim da je sto vise redukujem kod sebe

). Tata je bio miran vrlo stalozen covjek, sve je rjesavao na fin nacin i tolerisao je greske moje brace i vise nego sto je trebao..oprastao je ljudima dugove, davao nemilice svima od plate, sve je poznavao i svi su njega poznavali, bio je drustven i ostavio lijep utisak na ljude.
Sjedio je u prvom redu na mojim izlozbama slika, na dodjelama nagrada, medju gradskom gospodom, bio je ponosan na mene i nikad nije dozivio nikakvo razocarenje od mene..Jednim dijelom radim sve i zbog njega, napredujem, probijam se kroz zivot bez icije pomoci da mu dokazem da sam kao on sto je bio i da mogu sve sama..
Hvala za mnogo toga, hvala sto si me naucio da ne grijesim gdje si ti, ne budem lakovjerna prema ljudima i ne pomazem svima koji to traze, sto si me naucio da se ne plasim zubara te sad imam sjajne zube, da ne veceravam posle 6 te imam odlicnu liniju

) da ucim i napredujem jer je to jedini nacin da se izdignes iz blata i rulje, da drzim prijatelje blizu i sto si me svojim primjerom ljubavi i paznje prema mojoj majci, naucio kako da odrzavm svoju ljubav prema covjeku koga volim, godinama..