Moj novi 3D model i jedno pitanje :)

Sawyer Wolf

Zainteresovan član
Poruka
185
Pozdrav svima!
Napravio sam 3D model moje buduce kuhinje ako jednog dana budem mogao da je napravim i kupim sve sto mi treba
Model pravljen u AutoCad-u 2015

Prvo jedno pitanje Kako vam se svidja model? :D
Evo par slika
http://www.dodaj.rs/f/y/aK/4c0jah8P/kuhj.png
http://www.dodaj.rs/f/35/h1/2MV3XBhn/kuh5.png

E sad jedno pitanje vezano za modelovanje. Zasto mi se mesaju dve povrsine? Evo ovde na sporetu koji sam napravio ovi beli krugovi predstavljalju obelezja ringli i tu se ta dva modela mesaju nekako.. Ova ploca je 3D solid a ove ringle su surface znaci nije solid nego samo nacrtano.. Ringle sam nacrtao tako sto sam nacrtao krugove obicne znaci jedan krug pa offset 1cm pa onda tamo gde je kvadrant tu sam izmedju ta dva kruga nacrtao jednu ravnu poli liniju duzine 1cm izmedju ta dva kruga i onda sam sa sweep iskoristio tu poli liniju da je sweepujem duz kruga i onda sam dobio povrsinu sirine 1cm koja izgleda kao ringla.

E sad kao sto mozete videti ovde http://www.dodaj.rs/f/e/Kp/ukYstRQ/kuhjy.png te povrsine ringli se mesaju sa 3d solidom zasto? Kako da ih nacrtam da se ne mesaju? Ovo je vrlo cest problem koji mi se desava tokom bilo kakvog modelovanja.. :(

Ako ima neko ko se bolje razume neka mi odgovori na ovo pitanje a za sve ostale pitanje je kako vam se svidja kuhinja? xD
 
Ne radim u autocad-u, ali mozda te "ringle" koje si projektovao uz pomoc linije , nisu "renderable" jer nemaju povrsinu ?

Na primer , u 3d studio max-u i slicnim 3D softverima , svaki 3D model koji je modelovan poly povrsinom je po default-u renderable i videce se u render prozoru . Ako projektujem "kruznicu/circle" ili neku drugu "LINIJU" (ne povrsinu) npr. spline tehnika , sve dok ne stikliram opciju za render ili je ne konvertujem u poly/mesh povrsinu, bice nevidljiva za render, jer se karakterise kao linija, a ne povrsina. jer je linija samo "pomagalo" za kreiranje 3D oblika i ovamo se karakterise kao "nevidljiva" .

Tako da je MOZDA to i kod tebe problem , pa se zato ringle "stapaju" sa plocom . Ako neko naidje ko se bavi iskljucivo Auto Cad-om verujem da ce ti dati dosta precizniji odgovor, ovo moje je samo laicka pretpostavka, na osnovu iskustva sa nekim drugim softverom koja ti "mozda" bude dala neki "hint", sta bi mozda mogao biti kod tebe problem.

Sto se tice kuhinje , super je , ali ako zelis realisticniji render preporucujem ti da importujes Auto Cad koordinate / model koji si napravio u neki 3D softver za modeliranje i tamo izrenderujes kuhinju .
 
Poslednja izmena:

Back
Top