Ajd' da vidim jesam li normalna, normality self-check dakle.
Da li bi vama smetalo kad bi vas partner imao/imala mnogo drustva suprotnog pola? Meni ne smeta. Ni malo. Imam ih i ja. ALI ono sto mi smeta je kvalitet tih odnosa... moji su drugovi uvek i samo platonski, i bezim kao od kuge od svakoga ko je meni privlacan ili kome sam ja privlacna... ustvari, samo ogranicim odnos sa njima na ono sto je neophodno, npr ako su kolege. Cini mi se da moj decko, koliko god zlatan da je, ne konta te granice sa svojim prijateljicama i za njega nije prevara ako nije bilo nista fizicko (tako sam barem zakljucila iz nekih njegovih izjava).
Evo situacije 1: Njegova se najbolja prijateljica (koja vara svoga muza inace sa svim i svakim) obesi njemu o vrat i grli ga tako da to vise nije ni zagrljaj vec neko mazenje i jos mu govori I love you so much... Kad sam mu spomenula da ona lici na njegovu sestru kaze mi molim te o molim te nemoj da poredis moju sestru i nju. Prica o njoj pocesto i jos ima na telefonu screen saver sa slikom parka u kome su njih dvoje proveli jedno leto, viseci tamo svako vece, jer to ga podseca na to leto. Itd
Situacija 2: Ima jednu koja mu je frizerka i nece da mi da ni da probam da ga ja osisam jer je njoj veran kako on to kaze, i jos ce se ona na njega mozda naljutiti.
Situacija 3: jedna mu ne da da kupi odecu sam sebi vec mu ona bira pa on kupuje to sto ona kaze jer navodno nema smisla za odevanje. Kupi i ono sto mu se ne svida uopste.
Situacija 4: upoznaje me sa svojim prijateljicama tako sto kaze: ovo je (ime) i volim je do smrti (i love her to death). Skupa smo tek 6 meseci pa ni ja nisam cula I love you od njega niti on od mene jos uvek. Zaljubljeni, da...
Situacija 5: Mnogo njegovih prijateljica su ili bivse ili neki ex crush kojoj se nije svidao pa je upao u kategoriju prijatelja. Ima neku za koju mi je rekao da tu postoji obostrana privlacnost ali eto ili je on u vezi ili ona pa se nisu nikad spetljali.
ITD.
Kako ja da ne brinem kad je on napolju do 4 ujutru sa bilo kojom od ovih devojaka... Jesam li ja blesava pa da me ovo muci? Mozda je ovo normalno medu Njujorcanima?
Kako da mu kazem, a da ne prekinem vezu, da bi mozda trebao da razumi kako sve to na mene utice?
S jedne strane nemam nameru da ga kontrolisem i govorim s kim da se druzi ili ustvari kako da se druzi i sta moze i sta ne moze.... S druge strane, ne zelim da budem potistena i u nesrecnoj vezi, i zelim da mogu da otvoreno kazem pa kako god ne-popularno bilo.
Ovo sto navodim je jedna od više mogućnosti tako da možda i nisam u pravu ali...
Ovo što si navela pod brojem 5, pa to i ja mislim da je u pitanju sa svakom od tih njegovih prijateljica. Vjerovatno je bio neko ko nije odmah preuzeo ključne korake sa njima pa je upao u, kako popularno to zovu na zapadu, friendzone. Dešavalo se to i meni, tako da znam koliko je to odvatan osjećaj. Vidimo da za tu osobu nema boljeg od nas samih, ali one to ne vide, no upliću se u veze sa ljudima koji ih na kraju povrijede, a mi smo im onda rame za plakanje, pa kad ih utješimo, ponadamo se da će tad shvatiti ono prije, ali one opet prave istu grešku.
To je po meni jedino objašnjene zašto neko neki muškarac ima dosta prijatelja suprotnog pola. Nisam pobornik teorije da nema muško-ženskih prijateljstava, ima ih, čak šta više, u zadnje vrijeme se ispostavilo da mi je jedna osoba suprotnog pola bolji prijatelj no svi oni momci u čijem sam društu unio u sebi hektolitre alkohola, prolivao suze zbog raskida sa djevojkom i ostalo, ali tačno je da se takvi odnosi teže održe.
E sad o čemu se radi? On je vjerovatno bio ovako prisan sa njima ranije, ali je problem što on sad ima djevojku, tj. tebe. Nije to problem sam po sebi, da me ne bi pogrešno shvatila, to je divno, no je problem ta prisnost između njega i njegovih drugarica. Opravdano je što tebi to smeta, vjeruj bi i meni bi da se moja djevojka grli, mazi i ljubaka sa svakim momkom sa kojim ide zajedno na predavanja ili na kurs njemačkog jezika. Velika je vjerovatnoća da on nije imao puno djevojaka, iako je vrlo slobodan u njihovom društu, upravo zbog onoga što sam naveo u prvom pasusu. Plus neke od tih njegovih drugarica samim tim što sad ima djevojku su počele pomalo da ga gledaju kao muškarca, a ne kao kućnog ljubimca. Sama si navela primjer frizerke, on tvrdi da će da mu se ona naljuti ako počneš ti da ga šišaš. Slažem da je to glupo, ali to je pokazatelj njegovog manjka karaktera. Neće da se zamjeri nikom, što u prevodu znači da nema svoje ja.
Tako da on je sad u jednoj poziciji gdje se stvar lomi, ili će i dalje biti kućni ljubimac i nabijač ega nekih djevojaka koje ne znaju šta hoce od sebe ili će početi više da cijeni sebe. Vjerujem da je on sjajna ličnost kako ti tvrdiš, ali on toga nije još svjestan, a to što je s tobom će mu pomoći da i to shvati, a ako ne uspije? Žao mi je draga moja, ali onda niste jedno za drugo.