Moguća loša ocena Evropske komisije

Cini mi se da, ako zaista EU da negativnu ocenu Srbiji, najvecu krivicu za to treba da snose ti iz organizacije parade ponosa (ogromna vecina gej populacije je bila distancirana od te organizacije)! Toliko o njihovoj brizi o pravima, kada nisu mogli da pogledaju dalje od svoje straznjice!!

Cini mi se da, ako zaista EU da negativnu ocenu Srbiji, najvecu krivicu za to treba da snose ti iz organizacije parade ponosa (ogromna vecina gej populacije je bila distancirana od te organizacije)! Toliko o njihovoj brizi o pravima, kada nisu mogli da pogledaju dalje od svoje straznjice!!
:lol:...:ok:...
Ма, ЕУ нас завитлава а наш народ наиван...

Zar opet ? Ne mogu da verujem da ste na opet vratili u Aziju

A ti si taj sto je pisao ovaj aktuelni grafit i okupio profil istomisljenika sa ovim nazivom na fejsu?! :mrgreen:

27wuekh.jpg

Mislim da je to kao logika: bolje da zena cuti i da trpi da je muz prebija, nego da to nekom kaze, pa da "pukne bruka".

Ako neko trpi nasilje, pretnje nasiljem ili lincom, nije kriva zrtva, nego nasilnik.

Mislim da je to kao logika: bolje da zena cuti i da trpi da je muz prebija, nego da to nekom kaze, pa da "pukne bruka".

Ako neko trpi nasilje, pretnje nasiljem ili lincom, nije kriva zrtva, nego nasilnik.

Tvoje je pravo da budes i radis sta god hoces (sto je u skladu sa zakonima). Moje je pravo da budem neutralan, da te ignorisem, da te podrzavam, da ti se smejem, ako to pozelim. Ali odakle ti pravo da ti utices na moje pravo i slobodu i da se celo drustvo izbavi iz izolovanosti?! Ko si ti i 500 frikova koji se, pazi molim te, osecaju ugrozenim, da gazite moja osnovna ljudska prava?!!

Kada budu te zene koje su prebijane organizovale protest, licno cu se prikljuciti, i traziti da se svi ti nasilnici kazne!
Ali kada se budu okupile "plavuse", bez grama mozga, da protestuju zbog toga sto im se muzevi ljute kada ih one varaju, zauzecu isti stav kakav je dolikovao i ovoj vasoj "svetkovini"!

Tvoje je pravo da budes i radis sta god hoces (sto je u skladu sa zakonima). Moje je pravo da budem neutralan, da te ignorisem, da te podrzavam, da ti se smejem, ako to pozelim. Ali odakle ti pravo da ti utices na moje pravo i slobodu i da se celo drustvo izbavi iz izolovanosti?! Ko si ti i 500 frikova koji se, pazi molim te, osecaju ugrozenim, da gazite moja osnovna ljudska prava?!!

Ja nisam rekao svoju seksualnu orijentaciju.
Niko nikome ne treba da ugrozava ljudska prava.
Koje konkretno tvoje ljudsko pravo i na koji nacin sam ja ugrozio i 500 potencijalnih ucesnika Povorke ponosa (ako si na njih mislio kada si rekao frikovi)?
Povorka ponosa je ustavom garantovano pravo grupe gradjana.

Evo sta kazu i organizatori Povorke na to pitanje:
"
Pitanje: Takva manifestacija ugrožava prava većine koja se protivi homoseksualnosti.
Koje pravo većine je ugroženo? Ni jedno. S druge strane, pravo na slobodu okupljanja je zagarantovano Ustavom, a redovno protestvuju razne grupe ljudi – od izbeglica, preko žena, do radnika. Protest je dakle legalan i legitiman vid borbe onih koji su ugroženi i on nikoga ne ugrožava, jer ne traži diskriminaciju drugih, već se bori protiv sopstvene. Većina ima pravo da se protivi homoseksualnosti, ali to ne može ugrožavati ničija ljudska prava i ograničavati zakonom propisane slobode koje važe za sve.
"

"Evropska komisija smatra da pretnje ekstremističkih grupa nasiljem nad građanima gej i lezbejske orijentacije u Srbiji mora da bude jasno osuđeno i procesuirano u skladu s krivičnim zakonima, rečeno je Danasu u Briselu i Beogradu"

Ocigledno da oni osudjuju nasilje, a ne zrtve nasilja.

Kada budu te zene koje su prebijane organizovale protest, licno cu se prikljuciti, i traziti da se svi ti nasilnici kazne!
Ali kada se budu okupile "plavuse", bez grama mozga, da protestuju zbog toga sto im se muzevi ljute kada ih one varaju, zauzecu isti stav kakav je dolikovao i ovoj vasoj "svetkovini"!

Borbu za postovanje svojih ljudskih prava ugrozene i diskriminisane grupe ljudi na zakonski nacin ne bih poredio sa "okupiljanjem "plavusa", bez grama mozga, da protestuju zbog toga sto im se muzevi ljute kada ih one varaju".

Povorka Ponosa je okupljanje u skladu sa zakonom.

Evo i objasnjenja organizatora sta je njen cilj:

"Prvo, podržava se vidljivost LGBT populacije, još uvek marginalizovane i relativno neprisutne u javnom prostoru.

Drugo, koristi se elementarno pravo, zagarantovano Ustavom, na slobodno okupljanje i protest, protest koji ima za cilj da naglasi da je diskriminacija prema LGBT osobama i dalje prisutna, tražeći njeno ukidanje.

Treće, sama manifestacija je deo procesa borbe za ravnopravnost LGBT populacije. Stoga, za nju nije „rano“, jer, kako neki kažu, „za nju još nema uslova“, misleći na netoleranciju koja postoji. Sam protest treba da bude deo akcija koje te željene, tolerantnije uslove stvaraju. Ako bismo sedeli i čekali da oni dođu sami od sebe ne bismo ih dočekali – politička istorije pokazuje nam da su marginalizovane grupe uvek morale da se bore za izjednačavanje svojih prava. Žene i crnačka populacija dobri su primeri za to."

http://www.belgradepride.rs/Česta-pitanja/

Ал ја хоћу да путујем светом, да упознам европу и њене знаменитости. Зашто ми Тадићу ово радиш, зашто?

Tadica ne interesuje ovaj bolni krik jednog mladog coveka koji cezne za kulturom Monparnasa, on je ionako nameracio da nas sve odvede u Kinu.

Kineski zid je njegova inspiracija.

chinaman.jpeg

Inace, uzivam u divnoj ironiji - ****** su cvileli, sto usporava akcesiju EU, gde su ****** zasticeni.

Izgleda da su srpski ****** stvarno isti kao i ostali Srbi - isto glupi, tj.

Inace, uzivam u divnoj ironiji - ****** su cvileli, sto usporava akcesiju EU, gde su ****** zasticeni.

Izgleda da su srpski ****** stvarno isti kao i ostali Srbi - isto glupi, tj.

Mozda su ucesnici Povorke ponosa ocekivali (kao sto im je i javno obecano i pruzena podrska od mnogih vladinih zvanicnika) da ce da ih drzava zastititi i jer je donet Zakon protiv diskriminacije, i da ipak drzavom vladaju zakoni, a ne razni nasilnici, huligani i klerofasisti.

Evropska Komisija: Podsticanje na nasilje ekstremističkih grupa mora da bude procesuirano * DELEVIĆ: Brisel prati sprovođenje Zakona protiv diskriminacije * TODORIĆ: Još nismo prava evropska država * BOBIĆ: Nismo ozbiljnije popravili nasleđe iz devedesetih

Brisel, Beograd - Evropska komisija smatra da pretnje ekstremističkih grupa nasiljem nad građanima gej i lezbejske orijentacije u Srbiji mora da bude jasno osuđeno i procesuirano u skladu s krivičnim zakonima, rečeno je Danasu u Briselu i Beogradu

Evropska komisija duboko žali što su organizatori bili primorani da odustanu od održavanja ovog događaja zbog bezbednosnih rizika - rekao je našem listu Mark Ingliš, predstavnik za štampu u kancelariji evropskog komesara za proširenje Olija Rena.

Iz Brisela poručuju da je „sloboda okupljanja univerzalno ljudsko pravo, koje se mora poštovati“.

- Komisija je duboko zabrinuta zbog pretnji nasiljem ekstremističkih grupa koje su bile upućene organizatorima i potencijalnim učesnicima. Pozivanje na nasilje mora jasno da bude osuđeno. Komisija podseća da Srbija ima zakone koji garantuju slobodu okupljanja i izražavanja i zabranjuju diskriminaciju bilo koje vrste. To su osnovni demokratski principi koji se moraju poštovati. Podsticanje na nasilje ekstremističkih grupa mora da bude procesuirano u skladu sa krivičnim zakonima - ističe Luca Ester Kadar, načelnica Odeljenja za informisanje Delegacije Evropske komisije u Srbiji.

Sagovornici Danasa u Briselu i Beogradu nisu želeli da odgovore da li će otkazivanje Povorke ponosa i činjenica da država nije u stanju da garantuje bezbednost učesnicima te manifestacije uticati na sadržaj izveštaja o napretku Srbije u evropskim integracijama, koji će Evropska komisija objaviti sredinom oktobra.

Milica Delević, direktorka Kancelarije za evropske integracije, smatra da bi trebalo sačekati i videti šta će se naći u izveštaju EK
...

Vladimir Todorić, urednik Srpske pravne revije: EK neće pozitivno oceniti dešavanja
...

Maja Bobić, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji, očekuje da će budući izveštaj Evropske komisije biti „umereno dobar“, jer je bilo nekog napretka u određenim oblastima, ali da će događaji od prethodne nedelje svakako uticati na onaj njegov deo koji se bavi ljudskim pravima i slobodom pojedinca. Ona smatra da će dešavanja s beogradskih ulica uticati na reputaciju Srbije, ali ne veruje da će „suštinski uticati“ na izveštaj Komisije. Ona podseća da „Srbija vuče nasleđe iz devedesetih koje još nismo uspeli ozbiljnije da popravimo“ i upozorava da javnost u EU trenutno nije naklonjena proširenju, tako da dešavanja u Beogradu svakako ne idu na ruku Srbiji.

http://www.danas.rs/vesti/drustvo/moguca_losa_ocena_evropske_komisije_.55.html?news_id=172493

Joj, hajde da se malko tresemo zato što će Evropa da deli packe nevaljaloj Srbiji...
Kod njih sve cveta. U Nemačkoj i Sloveniji ne proteruju Rome, nigde nema nasilja, neonacizma... Ma divota...

A osnovni problem naše zemlje je to što oni koji imaju para ne mogu da putuju gde hoće bez viza.
Nije problem to što nam privreda ne radi. Nije problem to što nam 70% obradive zemlje zvrji neobrađeno. Nije problem što nam izumire selo i institucija porodice. Nije problem to što nas je sve manje.
I nije problem to što ne umemo da cenimo sebe.

Da smo ono što bismo trebali da budemo, svi bi želeli da budu sa nama. Ovako mi treba da strepimo od packi...

Ja nisam rekao svoju seksualnu orijentaciju.
Niko nikome ne treba da ugrozava ljudska prava.
Koje konkretno tvoje ljudsko pravo i na koji nacin sam ja ugrozio i 500 potencijalnih ucesnika Povorke ponosa (ako si na njih mislio kada si rekao frikovi)?
Povorka ponosa je ustavom garantovano pravo grupe gradjana.

Evo sta kazu i organizatori Povorke na to pitanje:
"
Pitanje: Takva manifestacija ugrožava prava većine koja se protivi homoseksualnosti.
Koje pravo većine je ugroženo? Ni jedno. S druge strane, pravo na slobodu okupljanja je zagarantovano Ustavom, a redovno protestvuju razne grupe ljudi – od izbeglica, preko žena, do radnika. Protest je dakle legalan i legitiman vid borbe onih koji su ugroženi i on nikoga ne ugrožava, jer ne traži diskriminaciju drugih, već se bori protiv sopstvene. Većina ima pravo da se protivi homoseksualnosti, ali to ne može ugrožavati ničija ljudska prava i ograničavati zakonom propisane slobode koje važe za sve.
"

"Evropska komisija smatra da pretnje ekstremističkih grupa nasiljem nad građanima gej i lezbejske orijentacije u Srbiji mora da bude jasno osuđeno i procesuirano u skladu s krivičnim zakonima, rečeno je Danasu u Briselu i Beogradu"

Ocigledno da oni osudjuju nasilje, a ne zrtve nasilja.

Borbu za postovanje svojih ljudskih prava ugrozene i diskriminisane grupe ljudi na zakonski nacin ne bih poredio sa "okupiljanjem "plavusa", bez grama mozga, da protestuju zbog toga sto im se muzevi ljute kada ih one varaju".

Povorka Ponosa je okupljanje u skladu sa zakonom.

Evo i objasnjenja organizatora sta je njen cilj:

"Prvo, podržava se vidljivost LGBT populacije, još uvek marginalizovane i relativno neprisutne u javnom prostoru.

Drugo, koristi se elementarno pravo, zagarantovano Ustavom, na slobodno okupljanje i protest, protest koji ima za cilj da naglasi da je diskriminacija prema LGBT osobama i dalje prisutna, tražeći njeno ukidanje.

Treće, sama manifestacija je deo procesa borbe za ravnopravnost LGBT populacije. Stoga, za nju nije „rano“, jer, kako neki kažu, „za nju još nema uslova“, misleći na netoleranciju koja postoji. Sam protest treba da bude deo akcija koje te željene, tolerantnije uslove stvaraju. Ako bismo sedeli i čekali da oni dođu sami od sebe ne bismo ih dočekali – politička istorije pokazuje nam da su marginalizovane grupe uvek morale da se bore za izjednačavanje svojih prava. Žene i crnačka populacija dobri su primeri za to."

http://www.belgradepride.rs/Česta-pitanja/

Hoces da kazes da te "plavuse" nemaju pravo na okupljanje, i ako smatraju da su im ugrozena prava?! Dvostruke standarde imas, pa zbog toga te je tesko doziveti kao razumnog i racionalnog sagovornika. Stitis samo svoje interese,a ne interese celokupne populacije ove napacene zemlje.
Zbog cega tu "svetkovinu" nije podrzala ogromna vecina gej populacije, nego su i oni javno okarakterisali to kao besmislicu? Gde sam ja napisao da si ti ***** pa da mi odgovaras da nisi napisao svoju seksualnu orjentaciju? Pazi kad me to i ne interesuje.

Ало бре људи па није ваљда педерско парадирање услов свих услова да би се неко сматрао демократским друштвом. Шта сад 90% људи у Србији треба да ћути и пусти да разне наказе раде шта хоће без да има право да каже шта мисли о томе (концепт У92). Шта ћемо са чланицама ЕУ у којима није одржана геј парада - оћемо да их избацимо из ЕУ можда, или за Србију увек важе неки посебни услови!

:worth:
Не капирају ове "демократе" (све удбашки синови, кћери, унуке и унуци) да друштво не може да се дели по принципу: "или си за трпање у буљу" или си фашиста.

Back