Ja nisam rekao svoju seksualnu orijentaciju.
Niko nikome ne treba da ugrozava ljudska prava.
Koje konkretno tvoje ljudsko pravo i na koji nacin sam ja ugrozio i 500 potencijalnih ucesnika Povorke ponosa (ako si na njih mislio kada si rekao frikovi)?
Povorka ponosa je ustavom garantovano pravo grupe gradjana.
Evo sta kazu i organizatori Povorke na to pitanje:
"
Pitanje: Takva manifestacija ugrožava prava većine koja se protivi homoseksualnosti.
Koje pravo većine je ugroženo? Ni jedno. S druge strane, pravo na slobodu okupljanja je zagarantovano Ustavom, a redovno protestvuju razne grupe ljudi – od izbeglica, preko žena, do radnika. Protest je dakle legalan i legitiman vid borbe onih koji su ugroženi i on nikoga ne ugrožava, jer ne traži diskriminaciju drugih, već se bori protiv sopstvene. Većina ima pravo da se protivi homoseksualnosti, ali to ne može ugrožavati ničija ljudska prava i ograničavati zakonom propisane slobode koje važe za sve.
"
"Evropska komisija smatra da pretnje ekstremističkih grupa nasiljem nad građanima gej i lezbejske orijentacije u Srbiji mora da bude jasno osuđeno i procesuirano u skladu s krivičnim zakonima, rečeno je Danasu u Briselu i Beogradu"
Ocigledno da oni osudjuju nasilje, a ne zrtve nasilja.
Borbu za postovanje svojih ljudskih prava ugrozene i diskriminisane grupe ljudi na zakonski nacin ne bih poredio sa "okupiljanjem "plavusa", bez grama mozga, da protestuju zbog toga sto im se muzevi ljute kada ih one varaju".
Povorka Ponosa je okupljanje u skladu sa zakonom.
Evo i objasnjenja organizatora sta je njen cilj:
"Prvo, podržava se vidljivost LGBT populacije, još uvek marginalizovane i relativno neprisutne u javnom prostoru.
Drugo, koristi se elementarno pravo, zagarantovano Ustavom, na slobodno okupljanje i protest, protest koji ima za cilj da naglasi da je diskriminacija prema LGBT osobama i dalje prisutna, tražeći njeno ukidanje.
Treće, sama manifestacija je deo procesa borbe za ravnopravnost LGBT populacije. Stoga, za nju nije „rano“, jer, kako neki kažu, „za nju još nema uslova“, misleći na netoleranciju koja postoji. Sam protest treba da bude deo akcija koje te željene, tolerantnije uslove stvaraju. Ako bismo sedeli i čekali da oni dođu sami od sebe ne bismo ih dočekali – politička istorije pokazuje nam da su marginalizovane grupe uvek morale da se bore za izjednačavanje svojih prava. Žene i crnačka populacija dobri su primeri za to."
http://www.belgradepride.rs/Česta-pitanja/