Moguća i podela Kosova

Ako podelite Kosovo, bojim se da ni CG, BiH i Srbija neće ostati cele.

Ја сам против поделе Косова.

Не треба да пристанемо на то да признамо наводну независност Косова, као ни на поделу Косова, ни под којим условима.

А ако нам нема друге и будемо приморани да га изгубимо, и то без борбе (захваљујући врлој нам власти), онда бар да га изгубимо на такав начин који ће нам омогућити да и даље полажемо право на Космет и да и даље можемо да се боримо за Косово - па макар и само млаким политичким средствима (бар за сад - док је ове власти).

Од Косова и Метохије (у целости) не бисмо требали никад да одустанемо.

Jeremić: Ni reč o podeli
23.07.2009 19:54:37

Vuk Jeremić
Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić naglasio je da nikada nije govorio o podeli Kosova i Metohije kao opciji za rešavanje statusa pokrajine. - Očigledno su pokušali da mi u usta stave neke reči koje ja nikada nisam izrekao - rekao je Jeremić povodom medijskih navoda da je izjavio kako je i podela Kosova jedna od opcija.
Jeremić je naglasio da se Srbija zalaže za kompromisno rešenje budućeg statusa Kosova kroz obnovu pregovora.
- Svako rešenje koje će Srbija da prihvati mora biti u skladu sa Ustavom i potvrđeno voljom građana - rekao je ministar. - U ovom trenutku nalazimo se usred pokušaja da se diplomatskim sredstvima izborimo za obnavljanje statusnog dijaloga.
Jeremić je dodao da je javna debata o podeli Kosova zbunjujuća i "odvodi nas dalje od pokušaja da se vratimo za pregovarački sto i pronađemo rešenje koje je u nacionalnom interesu Srbije".

http://www.novosti.rs/code/navigate...o podeli&kword_add=vuk jeremic, podela kosova

Дакле, није говорио о подели али опет ништа конкретно не говори. Можда је то, опет, био "пробни балон"?

И даље остаје нејасно које је то "kompromisno rešenje budućeg statusa Kosova kroz obnovu pregovora" и "rešenje koje je u nacionalnom interesu Srbije"?

Муте, гадно муте, и лажу овај народ... :rtfm:

Подела не долази у обзир, јер би тако признали независно Косово, препустили светиње и Србе у енклавама на милост и немилост шиптара, и прешли преко злочина који су учињени над нашом децом!

Северни део свеједно живи засебним животом, у односу на остатак Космета.

Србија треба да се (неприметно) врати на Космет, успостави контакт са Србима - прво са Севером, а након тога да шири утицај на остатак територије.

Истовремено мора да се ојача српска војска, јер само чврста рука може да заведе ред...

[/SIZE][/B]

kome pricas , druze???.........ovima koji hoce da se roknu zato sto ce dobiti vize???:hahaha:

ko da su im dali sidu u pasos, a ne sengen........ne zna svinja sta je dinja......:roll:

pa sto se njih tice, oni bi voleli da siptari udju u EU , pa da oni nas blokiraju , samo da bi sitne duse rekle :" eto......mrzi nas evropa....."........bolesnici su to , batice, bolesnici...:rtfm:

:ok: Potpuno.

Back