Modni žiri

Vojvotkinja-od-Kembridza-e1343749849405.jpg

po meni, PREDOBRO

Elegantno, odmjereno, odlicno :D

...Kate je dobila izuzetno dobre kritike modnih stucnjaka za ovu kombinaciju (haljina je kreacija Roksande Ilincic)...Ona se, veoma promisljeno, odlucila za britanski tradicionalizam i protokolarni dress code koji se podrazumevaju kada su modni izbori kraljevske porodice u pitanju, sa naglaskom na domace, britanske kreatore i robne marke, saljuci time jasnu i nedvosmislenu poruku, tako da konzervativizam, klasika i specifican outdated izraz ne treba da cude - licno nisam ljubitelj njenog stila, iako, posebno kada su vecernje toalete u pitanju, ume prijatno da iznenadi...Vojvotkinja Katherine i princ Harry su, inace, proglaseni najbolje odevenim javnim licnostima od strane prestiznog 'Vanity Fair' magazina...

...Novi stil osmisljen za pop pevacicu Anu Bebic, sa Gwen Stefani kao inspiracijom...Sta mislite?...:)

Ana-Bebic-1.jpg

Ana-Bebic-3.jpg

Ana-Bebic-2.jpg

Ana-Bebic-4.jpg

Sva mi je ocajna...

...Kate je dobila izuzetno dobre kritike modnih stucnjaka za ovu kombinaciju (haljina je kreacija Roksande Ilincic)...Ona se, veoma promisljeno, odlucila za britanski tradicionalizam i protokolarni dress code koji se podrazumevaju kada su modni izbori kraljevske porodice u pitanju, sa naglaskom na domace, britanske kreatore i robne marke, saljuci time jasnu i nedvosmislenu poruku, tako da konzervativizam, klasika i specifican outdated izraz ne treba da cude - licno nisam ljubitelj njenog stila, iako, posebno kada su vecernje toalete u pitanju, ume prijatno da iznenadi...Vojvotkinja Katherine i princ Harry su, inace, proglaseni najbolje odevenim javnim licnostima od strane prestiznog 'Vanity Fair' magazina...

...Novi stil osmisljen za pop pevacicu Anu Bebic, sa Gwen Stefani kao inspiracijom...Sta mislite?...:)

Ana-Bebic-1.jpg

Ana-Bebic-3.jpg

Ana-Bebic-2.jpg

Ana-Bebic-4.jpg

Prvi put vidim dotičnu i ne mogu da ocenim ovaj njen novi stil nikako, naročito mi je čudna druga kombinacija, šarena haljina i šarene sandale...poslednja slika mi je ok, osim ogrlice koja liči na klepetušu. Imajići u vidu da je Gven Stefani bila inspiracija dobro je ispalo ;)

Ni ne znam kakav je to stil. Ali sviđaju mi se sandale, ove narandžaste pogotovo. Nije loša ideja za kosu, bar se dešava nešto drugačije. (Inače, uopšte ne znam ko je Ana Bebić.)

...Slazem se, slicno dozivljavam modele na ovim fotografijama :)...Dopala mi se upravo zamisao, ali i realizacija drugacijeg vizuelnog identiteta od onog na koji smo navikli kada je domaca estrada u pitanju - zenstven, zanimljiv, dovoljno provokativan ali lisen vulgarnosti, mastovit...Zanimljivo koketiranje sa pop art-om, rockabilly-jem, neoromantizmom i retro inspiracijom uopste, romanticna frizura, koloritna smelost...Gradska prica sa dahom prohujalih modnih epoha, od 50' - tih do 80' - dih...

a ima i malo op art-a, rekla bih.. dezeni su vibrantni i vizuelno vrlo efektni :)

Ukrala bih joj ove zuto ljubicaste sandalice (zutu samu po sebi ne volim, ali je spoj te dve boje savrsen) i nosila sa necim potpuno jednobojnim..crnom haljinicom jednostavnog kroja, tamnim dzinsom, recimo...
Ostalo bih joj ostavila, presareno je za moj ukus. Ali se ideja i meni dopada, sve u paketu deluje vrlo simpaticno.

...Haljina koju je za Kate Middleton kreairala Roksanda Ilincic asocirala me je asimetricnim drapiranjem u gornjem i tkzv. form fit krojem u donjem delu na model iz prve kolekcije brand-a Victoria Beckham, meni posebno dragom zbog svedenosti, kvaliteta materijala i vrhunskog dizajna zenstvenih modela besprekornog kroja i izrade, koji prate liniju zenskog tela na rafiniran nacin...U poredjenju ova dva modela, kada je konstrukcija u pitanju, misljenja sam da je model kuce VB daleko superiorniji...

Vojvotkinja-od-Kembridza-3-e1343750255321.jpg
victoria_beckham_2911172.jpg

Vojvotkinja-od-Kembridza-11-e1343749966266.jpg
victoria_beckham_2911182.jpg

Vojvotkinja-od-Kembridza-2-e1343756686882.png
victoria_beckham_2911178.jpg

Znam da nije ista stvar, ali ako smem da primetim:

Rear-Window_Grace-Kelly_green-suit_white-halterneck.jpg
http://3.***************/-fkM5KKa1d3c/TnfuZ_CPgsI/AAAAAAAABp0/E0_lM5wkvqQ/s400/Fashion+-+Kelly+-+Rear+Window.jpg

Kad vidim ovo, pa ponovo pogledam Kejt i Viktoriju, meni je njih žao.

...O, da...:)...Savrsenstvo kostima koje su nosile, izmedju ostalih, Grace Kelly ('Rear Window'), Kim Novak ('Vertigo'), Tippi Hedren ('The Birds') i Doris Day ('Pillow Talk') je neprevazidjeno...Ono sto mi se dopada kod brand-a Victoria Beckham je upravo superiornost kroja i konstrukcije modela (besprekorno realizovana jednostavnost i 'cistota' linija postignuta izuzetno kompleksnim krojem) koji slavi liniju zenskog tela na sofisticiran nacin, nalazeci inspiraciju u zlatnom dobu Holivuda i modi 50' - tih, insistirajuci na kvalitetnim materijalima i vrhunskom sivenju...

http://2.***************/-S5HRwmagsXk/Tf9Id1IScRI/AAAAAAAAD8s/mGugDop1z44/s1600/dress+3.jpg

Poslednja izmena:
Moj stav o Kejtinom oblačenju je i dalje isti, ali mi se više dopada njena haljina nego Viktorijina, a dodaću i to da ne vidim sličnost između njih.

...Jedan model asocira na drugi i tu se slicnost zavrsava (osim asimetricnog drapiranja u gornjem, form fit kroja u donjem delu i rukava koji spadaju u cap sleeves iako su razlicito realizovani)...:)...Misljenja sam da je model koji nosi Viktorija u dizajnerskom smislu (ideja, kreativnost, originalnost, kroj, realizacija) daleko superiorniji i mislim da bi bolje pristajao Kejt od ovog koji ima na sebi...Ona je visoka i izrazito vitka, izduzenog torza, nenaglasenog dekoltea i model koji nosi deluje 'prazno' u gornjem delu, uprkos asimetricnom drapiranju koje je vertikalno i zato nema isti efekat koji bi joj pruzilo dijagonalno drapiranje VB modela i visok struk koji je idealan izbor za njenu figuru...Haljina Roksande Ilincic je sasvim u redu, nijansa takodje i odlicno joj pristaje, ali mu nedostaje 'twist' koji bi jednoj klasicnoj kreaciji, kakvu bi mogla da ponese uspesno i pedesetogodisnja zena, dao notu chic-a i classy ekstravagancije primerene njenim godinama, polozaju i prilici...Moj utisak, naravno...:)

Poslednja izmena:
...Jedan model asocira na drugi i tu se slicnost zavrsava (osim asimetricnog drapiranja u gornjem, form fit kroja u donjem delu i rukava koji spadaju u cap sleeves iako su razlicito realizovani)...:)...Misljenja sam da je model koji nosi Viktorija u dizajnerskom smislu (ideja, kreativnost, originalnost, kroj, realizacija) daleko superiorniji i mislim da bi bolje pristajao Kejt od ovog koji ima na sebi...Ona je visoka i izrazito vitka, izduzenog torza, nenaglasenog dekoltea i model koji nosi deluje 'prazno' u gornjem delu, uprkos asimetricnom drapiranju koje je vertikalno i zato nema isti efekat koji bi joj pruzilo dijagonalno drapiranje VB modela i visok struk koji je idealan izbor za njenu figuru...Haljina Roksande Ilincic je sasvim u redu, nijansa takodje i odlicno joj pristaje, ali mu nedostaje 'twist' koji bi jednoj klasicnoj kreaciji, kakvu bi mogla da ponese uspesno i pedesetogodisnja zena, dao notu chic-a i classy ekstravagancije primerene njenim godinama, polozaju i prilici...Moj utisak, naravno...:)

Torzo je po mom mišljenju daleko superiorniji na Kejt, jer je Viktorijin kesast i i ako bi imala šta da pokaže bilo bi prilično zamaskirano.
Boja je takođe neuporedivo ljepša kao i materijal, ali to je samo moje mišljenje. :)

...Bilo bi beskrajno nezanimljivo da svi imamo iste afinitete i percepciju - moje vidjenje je sasvim suprotno, ali to je ono sto ovakve diskusije cini interesantnim...Radujem se pogledu iz razlicite perspektive, uvek je inspirativan...:)

Kako je divna ova Viktorijina haljina :) Moram da primetim da mi se mnoge njene kombinacije bas dopadaju. I ona na nekoj od prethodnih strana sa dzemperkom i kaisicem mi je bas simpa.
I Kejt mi je OK u tim tetkastim haljinama, meni do duse nisu tetkaste vec vise retro.

Ana mi se dopada na trecoj i cetvrtoj fotki, bas prave letnje kombinacije. Ona druga je presarena cak i za mene :) a prva mi izgleda kao nabacana gomila stvari bez nekog smisla, mada svaki deo pojedinacno bi mogao super da se iskoristi u drugacijim kombinacijama.

I naravno nemam pojma ko je Ana, ali mi je to jos bolje, ne opterecuje me pa gledam samo odecu.

Poslednja izmena:
meni je Bebicka uvek preslatka, iako pola od svega toga mozda ne bih obukla, sa njom se sve to nekako slaze... a mozda mi je prosto simpaticna pa zato sve prolazi
Viktoriju ne volim zbog njene kamene face a sad vidim i botoksiranje pa je jos kamenija i bas mi je drago da konacno postoji neko ko ce je zaseniti (mislim na Kejt), mada mi se vise dopada Viktorijina haljina, i boja i duzina

Back