Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 235.817
Pa ko kaze da je vratila dug aman?sta bi onda prepisivali uterivacima svasta
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kaki da nemamo iskustva sa tim ?!
Pa cela istorija nam je prepuna sukobljavanja sa siledžijama !
Na silu treba odgovoriti silom !
http://forum.krstarica.com/showthread.php/521015-VIP-uterivačke-metode-sitna-slova-u-Ugovoru?p=20154732#post20154732
Ja se izvinjavam.
Znači, tvoje se pitanje ticalo čisto toga kolika su ovlašćenja uterivača? Da li ti, i koliko, mogu nauditi? Odnosno, majci.
Na to odgovora nemam. Mene još niko nije vitlo zbog para koje dugujem, mašala.![]()
S druge strane, primetila sam da ljudi mnogo agilnije i prilježnije vraćaju dugove nakon što ih oni kontaktiraju. Nikog nisam pitala za detalje, ali sigurno je da su ubedljviji od banke; kako god da to postižu.
...
Za post gore: stvarno si sretan što ti je dug pojela inflacija, i u smislu inflacije nisam sigurna koliko je pošteno naglašavat da se radilo o vrednosti 28 (dvadeset i osam) automobila. To je zvučalo ko da si najposle bio prisiljen vratit, šta znam, po miliona evra - a nisi, zar ne, obzirom da već u sledećoj rečenici zvučiš ko da si - shodno inflaciji- kompletan dug otplatio nako iz džepa, ko siću. Znam i za urnebesnije slučajeve, gde su ljudi kupovali stanove i kućerine onim što im se trenutno našlo po džepovima. Naglašavam tu sitnicu zato što pravi utisak kao da se radilo o bog zna koliko velikoj žrtvi; mada oboje znamo da nije i da je tek potpirivanje opšte vatre na diskusiji. Što, ono, znaš, nije baš moralno, naročito uzveši u obzir ciglu u glavu. Danas niko ne bi tako olako govorio o vraćanju duga u vrednosti od dvajstosam auta, i retko bi kom to uopšte bilo moguće; a, pošteno govoreći, slabo da koji dug, pa makar i posle pet godina i sve i kad je u pitanju banka, izraste do tolike sume. Poznati su mi ljudi koji kasne s ratama za stambene kredite već godinama, pa se njihovim dugom ne bi platio ni polovni fića, možda, kamoli nešto više.
S druge strane, poznati su mi i fini, kulturni, pošteni i visoko moralni i časni ljudi koji, mada obični radnici - neki i nekvalifikovani - i u nemalom broju slučajeva čak i bez posla ostali; vraćaju, ili se trude da vrate pare koje su uzajmili i ne prave od toga nikakvu papa-masoni-pingvini zaveru. Već su svesni šta su potpisali, i da ih niko nije tuko po ušima da potpišu, i da se uzajmljene pare - kao najvažnije - trebaju vratit. Pa makar i zelenašima.
Zašto je običnom čoveku u ovoj dolini suza nužno da podiže kredite čak i za život svagdanji, to je neka druga priča i nisam o njoj govorila, a pominjem je samo zato što sam čula i takve izgovore kao što su: pa nisam ja uzo kredit iz hira, već što sam moro. Savršeno razumem takve izjave, i saosećam sa njima; ali još uvek tvrdim da se obaveze - pod bilo kojim da su uslovima preuzete, po ma koliko nehumanoj ceni i dinamici otplate - moraju vraćati.
Iz moje perspektive, negiranje i odbijanje toga jeste, u stvari, moralna manjkavost i obraz debljine đona.
Moraću ovu diskusiju da svedem na muško-žensko prepucavanje
i da kažem :
Vama koleginice
moral ( zbirka naučenih etičkih kodeksa ) kvari osećanja
a osećanja kvare moral.
Nije lako biti Vi !
Lamentirate o mom poštenju,
a ne pada Vam na pamet bančin pokušaj da me doživotno duži.
Tu ključnu činjenicu ste prenebregli !
Kada su videli da je prva rata zakasnila
i kada su posle par meseci videli da ja toga nisam svestan
i da će jednog dana zatezna kamata da naraste kao kuća,
ZAŠTO ME O TOME NISU OBAVESTILI ???
Zašto su pustili da dug bubri pet i po godina ?
Znali su oni da ja ne pratim kredit
već da to radi neko ( ne )odgovorno lice iz moje firme !
I ako je za utehu:
Bio sam ja Vi !
Devedesetih,
za vreme Slobe ..
Svi kukaju na njega,
a ja ne !
Ne branim ga,
ali vičem
NE RUŠITE DRŽAVU !!!
Znate kako sam ja to uspevao ?
Tako što sam bio potpuno izolovan od društva
( da sad ne objašnjavam kako )
i samo ponekad sam dolazio u kontakt sa državom
kada odem da produžim neki dokument
overim knjižicu i sl.
Tad se dešavalo da čekajući u nekom beskonačnom ( ne )redu
u magnovenju shvatim svu propast naše države
i postajem gori opozicionar od svih Zorana, Vukova, Vojkana ...
Ali, ponovo bih se izolovao
i posle samo par dana zaboravljao
i ponovo branio ( srećom u sebi )
ono što nije valjalo !
Vama koleginice fali kontakt sa bankama, državom, psima lutalicama u pustom kraju...
Tada pobrojane nećete braniti !!!
A i znaćete ko je Vaš i čiju stranu treba da držite ( ako već ne osećate to ) !
i samo ponekad sam dolazio u kontakt sa državom
Vama koleginice fali kontakt sa... državom
Valkyriur
Banke su najobicniji zelenasi pod zastitom drzave kao i tajkuni, a tajkuni su drzava, oni pisu zakone, oni ih usvajaju oni ih sprovode. Masovna je pojava neisplacenih zarada radnicima, cak i sudovi nece da donesu presudu, tajkuni nece da isplate radnike koji su prinudjeni da uzmu kredit da bi nekako preziveli a onda im ista ta tajkunska vlast preko korumpiranog sudstva uzima sve sto imaju i ostavlja ih gladne i zedne na ulici ili ih tera u zatvore kao najvece kriminalce dok su vlastodrsci sami najveci kriminalci koji to i ne kriju i sami sebe amnestiraju od odgovornosti za masovnu pljacku naroda. Kud ces bolji dokaz nego koferce ministra pa policije.
...
Morala sam ić u quote zato što sam sklona da zaboravim šta ljudi pišu, iz tog se razloga izvinjavam zbog dužine.
...
QUOTE]
Sklona si ti i da olako pretrčavaš po tuđim mislima
Svaku rečenicu koju si mi "analizirala" si pogrešno razumela.
Kao uostalom i ceo smisao onoga što sam izneo.
Ali interesantno,
daješ komentare koji zvuče ozbiljno !
Ti si ustvari jedna beznačajna svađalica ..
Zbogom !
![]()
Teško razumet onoga kome nisi srodan, ni po mislima ...![]()