Mobilni telefoni u školama

Da li ste za zabranu uključenih mobilnih u učionici?

• da, treba ih zabraniti

• nemam stav

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pošto se Ministarstvo prosvete ne seća, a prosvetari su pasivni, mislim da je najbolje da sami roditelji pokrenu inicijativu protiv mobilnih telefona u učionicama.
Zašto?
Da li želite da vaše dete trećinu dana provodi u prostoriji gde je uključeno 30 mobilnih uređaja?
Zašto da se dete zrači bezveze? 30 telefona oko njega, alo ljudi?
Mobilni mu realno nije potreban dok je u učionici, takođe - skreće mu pažnju sa nastave.
U Americi se telefoni uzimaju na ulazu u školu.

Ako ste protivnih zabrane mobilnih telefona u učionici koji su vaši argumenti?
Hajde da glasamo i vidimo kakav je stav javnog mnjenja po ovom pitanju...

Danas sam igrom slucaja pricala sa jednom mladom uciteljicom.
Rekla je da polovina dece nije znala da ode sama kuci kada se trola pokvarila.

nisam zalazila u detalje, i ovo mi je bilo dovoljno :)
kad samo pomislim da moj ujak svaki dan sestru odvozi i dovozi iz skole, i to je prilikom upisa morao da napise ko sve moze da dolazi po dete (?!), jbte, kao u jaslice da je posla, a ne u skolu... pravimo debile od dece i onda nije ni cudo sto su im mobilni potrebni 24/7.

nisam zalazila u detalje, i ovo mi je bilo dovoljno :)
kad samo pomislim da moj ujak svaki dan sestru odvozi i dovozi iz skole, i to je prilikom upisa morao da napise ko sve moze da dolazi po dete (?!), jbte, kao u jaslice da je posla, a ne u skolu... pravimo debile od dece i onda nije ni cudo sto su im mobilni potrebni 24/7.

Први пут чујем за таква правила при упису. И какво довожење и одвожење - дете иде у основну школу у крају, ваљда.

Први пут чујем за таква правила при упису. И какво довожење и одвожење - дете иде у основну школу у крају, ваљда.

A pa imala si temu ovde pre par godina o odvoženju i dovoženju predpubertetske dece u školu, u kraju..... bilo je 50/50. Ne bi verovala kakve argumente imaju neki ljudi. Između ostalog: šta ako stane na špric usput, i: mene ne mrzi da svaki dan vozim svoje dete...

мобилни телефони у основним школама уопште нису неопходни
ако се нешто деси,далеко било...зваће наставници из школе
додуше,мало олакшава родитељима да позову дете,да провере да ли је кренуло кући, да ли има накнадни час и сл
треба имати на уму да се у школама дешавају крађе,ако ваше дете зан да чува мобилни,друга деца му га неће чувати....
тако да....проценити у конкретној ситуацији ...и не давати деци прескупе телефоне да нам не би после било жао ако се нешто са телефоном деси

Back