Mnogi od 5. jula 2021. neće proći tehnički pregled

Markoni11

Poznat
Poruka
8.441
Vozači masovno sa automobila skidali ove delove, a sada će zbog toga imati PROBLEM

Kada 5. jula stupi u potpunosti na snagu Pravilnik o tehničkom pregledu vozila, problem zbog nepropisne količine izduvnih gasova imaće samo vlasnici vozila bez katalizatora ili DPF filtera.

2427501_sfasf_ls.jpg

Quantcast

Quantcast

Ko se seca ranijih tehnickih pregleda kad su mereni gasovi i kad radnik na tehnickom iza uredjaja stiska nego dugme a izadje papir da je sve u redu s gasovima.
Nece nista biti od tog tehnickog pregleda a zivi bili pa videli jer evo jutros idem na Najlon pijacu a van pijace nikad vise prodavaca koje su ranije terali komunalci.
Sto ih sad ne teraju?
Kupuju drustveni mir a zamislite sta ce biti s kolima. Ima vozaci da izadju na ulice i da zakrce saobracaj i onda ce da se odgodi zakon.

Ugrađivaće se filteri i katalizatori samo za tehnički i onda skidati, realno. Samo nas elektro automobilli mogu spasiti zagađenja neposredno u gradovima. Naravno zagađenje će se premestiti u termoelektrane, ali tamo se barem mogu kontrolisati filteri i kojekakva čuda.
A sto bi ih skidalli posle i tako svaki put za tehnicki, zar im se ne isplati vise da ih ugrade jednom i ne razmisljaju vise o tome.
Svima, pa a i njima bolje.

Gledao sam video na youtubu covek registrovao pasat sa 1.000.000 predjenih kilometara imao gasove 1.7 a dozvoljenoo je do 2,5 vajlda
samo redovno odrzavanje. Da li je toliko strasno popraviti pa voziti ispravan auto?

A sto bi ih skidalli posle i tako svaki put za tehnicki, zar im se ne isplati vise da ih ugrade jednom i ne razmisljaju vise o tome.

Gledao sam video na youtubu covek registrovao pasat sa 1.000.000 predjenih kilometara imao gasove 1.7 a dozvoljenoo je do 2,5 vajlda
samo redovno odrzavanje. Da li je toliko strasno popraviti pa voziti ispravan auto?
Ma nije samo nekad mora I da se ulaze a kad nasim ljudima kazes 300€ to vec postoje problem.. Ovde kod mene je ta kontrola rigorozna i za gasove i za ostalo pa mi auto nije palo na tehnickom ne pamtim.. Zamenis sta nije u redu i nema tu zime ... Te DPF I katalizatore se ne menjaju često ...karalizator se ne secam da sam menjao ,DPF mozda jednom na jednom C3 ,,skoro ubek prolazi sa malim čišćenjem retko da se mora skidati i dubinski cistiti .. ali dobro ovde je i gorivo čišće a I auto put je na sve strane tako sa se oni sami odrzavaju

Ima dosta ljudi koje mrzi da jednom godišnje daju 50-ak evra za zamjenu filtera. Koji kupuju najjeftiniji mogući set za veliki servis. I kako onda očekuješ da ulože malo veće pare? I to nema veze sa finansijskom situacijom.

Ова ствар мене практично не додирује, имам новијег бензинца... мислим да неће бити проблема.
А најбоље је што ћу технички да урадим неки дан раније, такав је мој датум.
Можда буде гужва :think: Мораћу да обратим пажњу на заказивање.

Nema para za postene ljude od 3-5k € gde se najviše i prodaje .. Drzava ne dinosi zakone koji bi zastitili i njih i potrsace pa ih vecina mulja .. Kad vidim cenu auta iz uvoza odmah mogu da procenim da li je to moguce ili ne .. Problem je sto ljidi hoce nesto sto vredi 5k za 3k a to ne ide .. Video si one mecke sto sam ih postavljao od 140k i 280k km razlika u ceni je velika.. tako da se to vidi ko malo otvori Mobile,de nema razloga da ih oni tamo poklanjaju ako mogu dobiti bolje cene u Nemckoj ...

Poslednja izmena:
Recimo da uvedu ekološku taksu za trovače registrovali bi par godina i onda batalili te dizel trovačnice i kupili malolitražne benzince. Po meni je ovo najbezbolnije rešenje u idiotskoj zemlji. Ovako da jedno pola miliona krševa ne može da prođe tehnički mi je nekako previše radikalno. A idu izbori, TO im prosta boranija nikada neće zaboraviti. Možeš sve da im ukradeš al ako im pipneš u raspalu kršinu nahebo si :lol:

Ima dosta ljudi koje mrzi da jednom godišnje daju 50-ak evra za zamjenu filtera. Koji kupuju najjeftiniji mogući set za veliki servis. I kako onda očekuješ da ulože malo veće pare? I to nema veze sa finansijskom situacijom.
I te kako ima, niste svesni koliko su ljudi siromasni, ... e sad sto ta sirotinja hoce da vozi ne znam ni ja sta a realno je u mogucnosti da vozi npr jugica uz kvalitetno odrzavanje ... to je vec problem u glavi.

Не знам на који филтер мислиш? Ако је у питању филтер за ваздух, он нема великог утицаја на квалитет издувних гасова. Ради се о катализаторима који су ,,искључиви кривци'' за лоше издувне гасове.
Они коштају од 10.000 па до најчешће 40.000, 50.000 динара а за нека возила и скупљи.
Зато што пре у сервис и на проверу издувних гасова па ако не задовољава, за следећу регистрацију по 5.000 на страну па куповина и уградња новог катализатора.
1612708135655.png

KATALIZATOR ZA BENZINSKE MOTORE DO 3.0
AKCIJA
Uštedite 20.00%
RSD 9.792,00

Poslednja izmena:
I te kako ima, niste svesni koliko su ljudi siromasni, ... e sad sto ta sirotinja hoce da vozi ne znam ni ja sta a realno je u mogucnosti da vozi npr jugica uz kvalitetno odrzavanje ... to je vec problem u glavi.
Slažem se. Ali ima ih dosta koji su prosto aljkavi. Ma kakvo mijenjanje ulja. Može to još. O gumama da ne pričam.
Не знам на који филтер мислиш? Ако је у питању филтер за ваздух, он нема великог утицаја на квалитет издувних гасова. Ради се о катализаторима који су ,,искључиви кривци'' за лоше издувне гасове.
Они коштају од 10.000 па до најчешће 40.000, 50.000 динара а за нека возила и скупљи.
Зато што пре у сервис и на проверу издувних гасова па ако не задовољава, за следећу регистрацију по 5.000 на страну па куповина и уградња новог катализатора.
Pogledajte prilog 856208
KATALIZATOR ZA BENZINSKE MOTORE DO 3.0
AKCIJA
Uštedite 20.00%
RSD 9.792,00
Mislim na filtere za mali servis. Imaš ih koliko hoćeš koji na malom servisu promjene ulje i antifriz. A i to ne baš redovno.

Tačno tako, prva moja žena plače kada ugledam koliko je prešla i da bi trebalo ulje i filteri da se menjaju. Čak i laže za kilometražu kako bi razvukla. Imam neku šemu mobil ulje i filteri iz mađarske 5litara mobil polusintetika i svi filteri 3000 din. Plače kuka rida nedelju dana se oseća loše. Al zato kada vidi neku budalaštinu odma provuče karticu. Auto je zadnja rupa na svirali. Pa zato i kupuju nov nov nov ima servisnu knjižicu tek urađen veliki servis (ho, ho, ho)
A stranac da je uradio veliki servis NIKADA ga nebi prodao u najboljem slučaju bi ga uzo neko tamo ODMAH.

"MINISTRI NAPOLJE!" Napadnuta Skupština Srbije, muškarac sa automobilom uleteo, izvadio šipku i krenuo u obračun! (FOTO/VIDEO)
https://www.alo.rs/vesti/hronika/na...-izvadio-sipku-i-krenuo-u-obracun/365246/vest

Koliko mi je poznato, takvi zakoni padaju na grupnim tužbama a ide i nadoknada štete. Verujem da neće izdavati nikakvu potvrdu za to merenje eko testa i na taj način pokušati da provuku kriminalno delo.
U suštini oni pokušavaju da ukinu po svaku cenu SVE euro 3 i 4 automobile!

Zašto to rade pa zato što su sve banke prodali strancima uz ugovornu obavezu o poslu a pošto posao ne ide baš najbolje, jedino je opcija sa automobilima na kredit u igri!
Nažalost, od MUP-a nismo dobili nikakav odgovor na ovo pitanje. Međutim, AMSS nam je odgovorio da tehnički pregledi nisu u obavezi da daju bilo kakav pisani izveštaj vlasnicima ukoliko postoji problem sa izduvnim gasovima ili skinutim katalizatorom ili DPF filterom, već samo usmeno da ih obaveste.

U svakom slučaju, kada ste na tehničkom pregledu, čak i ako vam kontrolor ništa ne kaže, pitajte za izduvne gasove.
https://www.polovniautomobili.com/a...roci-ispitivanje-izduvnih-gasova-na-tehnickom

Poslednja izmena:
800.000 srba nije završilo ni osnovnu školu biće tu velikih problema :mrgreen:

Ovde je generalno problem što će država pokušati da traži euro standard aktuelan na na dan uvoza polovnog vozila u zemlju što je apsurd.

I mi smo muku mučili sa registracijom starog auta u hr pre 10-20 godina, ćale je mesec dana pred tehnički započinjao pripreme a ja sam mu kupovao i slao delove :lol:

Najbolje je imati neki auto iz praistorije za koji nemaju nikakve podatke, nešto tipa kremenko i kamenko.

Back