Mnogi od 5. jula 2021. neće proći tehnički pregled

800.000 srba nije završilo ni osnovnu školu biće tu velikih problema :mrgreen:

Ovde je generalno problem što će država pokušati da traži euro standard aktuelan na na dan uvoza polovnog vozila u zemlju što je apsurd.

I mi smo muku mučili sa registracijom starog auta u hr pre 10-20 godina, ćale je mesec dana pred tehnički započinjao pripreme a ja sam mu kupovao i slao delove :lol:

Najbolje je imati neki auto iz praistorije za koji nemaju nikakve podatke, nešto tipa kremenko i kamenko.
Али је од тога барем 500 000 баба које не учествују у саобраћају ни као путници.

800.000 srba nije završilo ni osnovnu školu biće tu velikih problema :mrgreen:

Ovde je generalno problem što će država pokušati da traži euro standard aktuelan na na dan uvoza polovnog vozila u zemlju što je apsurd.

I mi smo muku mučili sa registracijom starog auta u hr pre 10-20 godina, ćale je mesec dana pred tehnički započinjao pripreme a ja sam mu kupovao i slao delove :lol:

Najbolje je imati neki auto iz praistorije za koji nemaju nikakve podatke, nešto tipa kremenko i kamenko.
Čekaj, ti si iz Hrvatske? Cijene dijelova su otprilike iste (koliko se meni čini) u Hrvatskoj i Srbiji. Siguran i tehnički ispravan auto je zbog tebe prvenstveno, a ne zbog nekoga drugog ili države. Kod nas ne zezaju baš previše na tehničkom, bar ja nisam do sad imao takvih iskustava.
A što se tiče eko-testa, pa dobro. Isto ima svoje zašto. To je zbog budućih generacija. Ali ne kužim kako auto s npr. Euro 3 može zadovoljiti Euro 5 normu?

Pa ovo je cev od usisivača.
U Srbiji me nebi čudilo da električno vozilo vrate sa tehničkog jer nisu u mogućnosti da izmere izduvne gasove :D

f7abac252ae5ed68121b92ba7a669d87_XL.jpg

Čekaj, ti si iz Hrvatske? Cijene dijelova su otprilike iste (koliko se meni čini) u Hrvatskoj i Srbiji. Siguran i tehnički ispravan auto je zbog tebe prvenstveno, a ne zbog nekoga drugog ili države. Kod nas ne zezaju baš previše na tehničkom, bar ja nisam do sad imao takvih iskustava.
A što se tiče eko-testa, pa dobro. Isto ima svoje zašto. To je zbog budućih generacija. Ali ne kužim kako auto s npr. Euro 3 može zadovoljiti Euro 5 normu?
Pa tako, silovanje naroda prosto i jednostavno, auto koji si uvezao on je za njih proizveden tog i tog datuma kada je prvi put registrovan i zahteva te i te eko standarde (nema veze što su oni u amss utvrdili da je to recimo euro3)
E onda će strane banke da omrste brk jer će gomila ljudi morati da se kreditno zaduži za drugi ato tj neki novi krš. Pošto prodaja stanova na kredit baš i ne ide ugovorenim tempom kada su domaće banke prodavane tj poklanjane strancima.

U svakom pogledu silovanje naroda.
A ja da ti kažem u hr nisu toliko bili rigorozni kao u Srbiji kao neko ko je imao iskustva sa jednima i drugima.

U srbiji mi se dešavalo da auto na jednom tehničkom ne prolazi a na drugom prolazi i nema ama baš nikakvih problema. Doduše u sklopu tih tehničkih je bio i veliki servis pa je očigledna bila namera da se širi posao (centar boban).

VOZAČI, STIŽU NOVA PRAVILA ZA TEHNIČKI PREGLED VOZILA: Otkriveno kada stupaju na snagu i da li će biti izmena u ceni!

U Srbiji će od 5. jula početi puna primena propisa za tehnički pregled vozila. Iako su pooštreni kriterijumi stupili na snagu 2018. godine, nova pravila donose novine pre svega u delu kontrole emisije izduvnih gasova.
Ipak, vozači u Srbiji ne bi trebalo da budu zabrinuti zbog cena jer će one, po svemu sudeći, ostati na istom nivou.

"Nova pravila donose proveru ispravnosti vozila u domenu kvalitetnijeg pregleda. Po novom sistemu tehnički pregledi uvode dodatne uređaje za proveru određenih delova na vozilu koji se do sada nisu proveravali, poput zaptivenosti instalacija plinskog uređaja, vlage u kočionoj tečnosti i slično. Smatramo da su to vrlo bitni elementi kako za vlasnike vozila, tako i za sve učesnike u saobraćaju", kažu u Nacionalnoj asocijaciji tehničkih pregleda (NATEP).

Iako ne postoje precizni podaci, kako navode, otprilike 2.300.000 vozila godišnje se registruje u Srbiji, dok je njihova prosečna starost oko 15-16 godina.
https://mondo.rs/Info/Ekonomija/a1447667/tehnicki-pregled-automobila-vozila-nova-pravila-cene.html

Sve dok mi ćutimo tako će biti. Da li se ikada neko zlo zaustavilo samo od sebe? Da li se ikada neka nepravda rešila sama od sebe ?
Очекујмо минимално 50€ цену прегледа..
Svaki mesec ista prica pa sta hocete od naroda vise???
Ovakve su reakcije većine, raspamećenih građana koji nemaju više novaca da kupe nova vozila koje zadovoljavaju donosioce ovih zakona.

Pa da trocilindrični motor guta ulje i zapuši katalizator hehe lepo su to oni smislili zar ne? Svake godine novi katalizator za tehnički. Ko je pametan neka skida i drži u ormanu.

Pre nekog vremena sam pričao kako se kočiono ulje menja svakih 6-7 godina i bio sam masovno popljuvan od stručnjaka.

Aj što promeni boju usled vlage nego i razjebe sve delove od aluminijuma usput oksidišući.

Da je gorivo kvalitetno ne bi trebao kaltalizator , ili dpf filter koji ociste i sav otrov izbace u kanalizaciju to jest reke ,
ili novi takozvani elastični motori koji gutaju ulje koje opet ide kroz auspuh u vazduh. I ta materija prelazi iz
jednog oblika u drugi
Ps, nafta ce uskoro da poskupi .
Gorivo je u zapadnim zemljama sigurno kvalitetno pa su svejedno izmislili katalizatore i dprf filtere mnogo pre pojave malih trocilindraša.

Nesto mi nije jasno. To ce oni na osnovu izduvnih gasova "gledati" da li ima dpf filter? Ili misle da kuckaju po kucistu?
Sta ako vozilo nema dpf a izduvni gasovi u redu?
Власник је дужан да ауто одржава у фабричком стању. Ко има који евро стандард - треба њега да одржава. Ко има еуро 3 - нека то држи. Ко има еуро 6 - мораће да држи то.

Зна се шта неки модел аута мора да задовољи - шта је фабрика направила.

Гориво је код нас боље него раније, а да ли је као на западу... сумњам, шта год да ови наши рекламирају.

Gledam danas nešto kažu da će meriti ovalnost diskova na tehničkom pregledu što je nemoguće bez skidanja felne. Hoće na valjcima meriti vibracije prikom kočenja ili? Ne znam kako bi drugačije moglo to da se odradi?
Debljina diskova se meri ima min koji je propisan .. oko -1,6 mm je vec za menjanje ... npr 24 novi 22,4 za menjanje .. ali traje tih 1,6mm dosta ako se vozi kako treba I koriste dobre plocice

Kako misle da mere bez rasturanja automobilai skidanja točkova? To mene zanima ništa drugo. Što se tiče same materije sve mi je jasno.
Vidi se to .. zavis. ako su alu felga onda moze bez problema .. ima i zeljeznih sa otvorima Opel npr, moze I sa unutrašnje strane a moze I tocak skinuti ako posumljaju da nije u redu ..

Poslednja izmena:
Kako misle da mere bez rasturanja automobilai skidanja točkova? To mene zanima ništa drugo. Što se tiče same materije sve mi je jasno.
Meni izmerili oreveliku ovalnost ne znam ti ja cime al me pustili, pa sam sebe radi zamenio oba diska i plocice, a nisu bili ispod minimuma.

Moracu branik zadnji da farbam ceo u raspad stanju je. Kako se krecu cene dobrih majstora ovih dana?

Meni izmerili oreveliku ovalnost ne znam ti ja cime al me pustili, pa sam sebe radi zamenio oba diska i plocice, a nisu bili ispod minimuma.

Moracu branik zadnji da farbam ceo u raspad stanju je. Kako se krecu cene dobrih majstora ovih dana?
Rasturićeš ga opet, ofarbaj sprejom imaš da kupiš miksuju na licu mesta, prave i metalik boju po uzorku. Traje 3-4 godine. Na tehničkom prolaziš ali mora u jednoj boji da bude branik, ne ispucao. Ako je popucao lemilicu u ruke i posle malo zagituješ, prsneš i ko nov :)

Nema tu guranja prsta i slično, sa zadnje strane je disk pokriven šusplehom.

Oni jedino mogu da mere vibracije na valjcima prilikom kočenja i ništa drugo. Još nisam čuo da neko skida točkove. Ni ovde ni u svetu.

Zbog drugih .. Sebe mozes i da ubijes ako to zelis ali drugog da ugrozavas to ne možeš..
Pa ja drukčije gledam na to. Meni je bitna moja obitelj, moja djeca. Oni se voze u tom autu, ne želim da im se što desi, ili da ostanu bez nekoga od roditelja.
A ti ako želiš voziti neispravan auto i sebe ubiti ili ozlijediti, napravi to, ali ne diraj mene. 😉

Rasturićeš ga opet, ofarbaj sprejom imaš da kupiš miksuju na licu mesta, prave i metalik boju po uzorku. Traje 3-4 godine. Na tehničkom prolaziš ali mora u jednoj boji da bude branik, ne ispucao. Ako je popucao lemilicu u ruke i posle malo zagituješ, prsneš i ko nov :)

Nema tu guranja prsta i slično, sa zadnje strane je disk pokriven šusplehom.

Oni jedino mogu da mere vibracije na valjcima prilikom kočenja i ništa drugo. Još nisam čuo da neko skida točkove. Ni ovde ni u svetu.
Не волим да се замазујем џаба...
Лакше ми је код фарбара... Нека препорука за Београд, да имају комору? Свакако ми тек у децембру технички па ме боли уво.

Back