A? Pa ja zivim u srbiji i na zalost zavisim od Mlohavog, Grobara i ostalih. Tako da me itekako zanima Kosovo, zato sto ce i mene zbog hebenog Kosova povuci na dno, kao i 90-ih.
А што да те неко ВУЧЕ НА ДНО - ти си на дну одавно као и свака друга риба када је невреме...
Него, ако је већ тема о Шиптарима, ево једне новости:
Vesti dana - sreda, 16. jul 2008. 21:16
Nema utakmice Kosovo - Brazil
Tanjug - Pre 2 sata i 19 minuta
BEOGRAD - Na osnovu informacija koje su se u utorak pojavile u javnosti o mogućnosti odigravanja prijateljske utakmice između selekcija Kosova i Brazila, kao projekta ideje jedne menadžerske agencije, čelnici Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) su odmah reagovali i kod rukovodećih ljudi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) obezbedili zabranu igranja takvog susreta, objavio je danas FŠ.
Na službenom sajtu FŠ se navodi da je povoljna okolnost po naš savez bila činjenica da su u Beogradu boravili visoki izaslanici FIFA Eva Paskije, odnosno UEFA Per-Ravn Omdal.
Po saznanju informacije, Paskije je odmah pozvala najbliže saradnike iz sedišta FIFA u Cirihu i usledila je konkretna reakcija - do susreta između svojevrsne selekcije Kosova i Brazila ne može da dođe.
Osnovni razlog odbijanja je utemeljen u najvišim aktima - članu 10 Statuta FIFA i članu 5 stav 1 Statuta UEFA. Samoproklamovana država Kosovo nije član Ujedinjenih nacija niti fudbalskih porodica UEFA i FIFA.
Jasno je da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i prema pravilima FIFA o odigravanju prijateljskih međunarodnih utakmica selekcija sa teritorija jednog saveza nadležan je upravo taj nacionalni savez. Fudbalski savez Srbije nije dao niti će dati saglasnost za igranje utakmica toj selekciji, naglasila je naša fudbalska organizacija.
FŠ je danas uputio i dopis u FS Brazila, sa kojim ima tradicionalno izuzetne odnose. U njemu su Brazilci obavešteni da samozvana država Kosovo nije član UEFA, FIFA i Ujedinjenih nacija i da eventualno ugovaranje takve utakmice može da ima nesagledive štetne posledice.