Mladunci slonova

Nina

Veteran
Supermoderator
Poruka
401.500
Mladunci slonova, najveće bebe u životinjskom carstvu (teški i do 150 kg), su bespomoćni pri rođenju i zahtevaju veliku brigu, a odgaja ih celo krdo, uključujući majku, oca i starije članove stada.. Posebne činjenice o mladuncima slonova uključuju da se rađaju sa surlom dugom oko 1 metar koja im pomaže da dođu do mleka, da uče da je koriste tek nakon nekoliko meseci, imaju jednu od najdužih trudnoća (22 meseca) i mogu stajati i hodati samo 30 minuta nakon rođenja.

Težina i briga: Mladunci slonova su veoma veliki pri rođenju, do 150 kg, i potpuno su zavisni od brige majke i čitavog krda.
Odgajanje: Mladunce odgaja cela zajednica, koja uključuje majku, oca, tetke i "dadilje", od kojih uče sve neophodne životne veštine.
Surla: Prvih meseci, slonče uči da koristi svoju surlu, što ponekad izgleda komično jer često pada i sapliće se o nju.
Surla pri rođenju: Surla im je duga oko 1 metar i pomaže im da dođu do mleka od majke.
Trudnoća: Slonovi imaju jednu od najdužih trudnoća u prirodi, koja traje 22 meseca.
Pokretljivost: Iako su velika beba, mogu da stoje i hodaju već 30 minuta nakon rođenja.
Emocije: Poznato je da slonovi tuguju, raduju se i formiraju doživotne veze

580043094_2377076746043501_2223363355900969637_n.jpg

Čovek se osetio bitnim onda kad je zajahao konja, pa još i slona.
Osećanja konja/slona su retko, ako ikad uzeta u obzir.
Lično, nisam išla u egzotiku, a pozabavila sam se običnom mulom zahvaljujući ratnim okolnostima, a zahvaljujući kojima sam imala kontakt sa tom mulom.
Ona je mene doživljavala ravnoj sebi-jer nisam htela da je jašem, jer sam je obilazila sa kockicama šećera u džepu... i jer je to najbolje što sam mogla da joj pružim u njenon životu.
Mula je imala jednu, i možda nijednu više Samsonight u svom životu. Oči su joj sijale svaki put kad smo se srele.

Kakvo stvorenjceeee🥰

Čovek se osetio bitnim onda kad je zajahao konja, pa još i slona.
Osećanja konja/slona su retko, ako ikad uzeta u obzir.
Lično, nisam išla u egzotiku, a pozabavila sam se običnom mulom zahvaljujući ratnim okolnostima, a zahvaljujući kojima sam imala kontakt sa tom mulom.
Ona je mene doživljavala ravnoj sebi-jer nisam htela da je jašem, jer sam je obilazila sa kockicama šećera u džepu... i jer je to najbolje što sam mogla da joj pružim u njenon životu.
Mula je imala jednu, i možda nijednu više Samsonight u svom životu. Oči su joj sijale svaki put kad smo se srele.
Toliko si me raznezila ovim sto si napisala.
Malo je ljudi koji tako gleda na zivotinje ,sa puno empatije,kao ti.
Izuzetno to cenim kod coveka.
Respekt od mene i veliki zagrljaj:heart:

Kakvo stvorenjceeee🥰

Toliko si me raznezila ovim sto si napisala.
Malo je ljudi koji tako gleda na zivotinje ,sa puno empatije,kao ti.
Izuzetno to cenim kod coveka.
Respekt od mene i veliki zagrljaj:heart:
Pritom, mislim da sam mogla biti mnogo bolja za nju-tu mulu.
Naučile smo mnogo o životu jedna od druge, a mnogo više ja od nje-takve, zarobljene i mimo njenog idealnog staništa.
Idealno stanište životinje je priroda-koju neretko vidimo suviše okrutnom, pa ćemo možda MI to bolje!
Molim vas da me ne idealizujete. Ja sam prema tom živom biću bila samo malo više od onih koji su hteli da ga jašu i iskoriste maksimalno.

Pritom, mislim da sam mogla biti mnogo bolja za nju-tu mulu.
Naučile smo mnogo o životu jedna od druge, a mnogo više ja od nje-takve, zarobljene i mimo njenog idealnog staništa.
Idealno stanište životinje je priroda-koju neretko vidimo suviše okrutnom, pa ćemo možda MI to bolje!
Molim vas da me ne idealizujete. Ja sam prema tom živom biću bila samo malo više od onih koji su hteli da ga jašu i iskoriste maksimalno.
Nije ovo idealizacija vec osecaj.
Imala sam ,na zalost, priliku da vidim mnogo okrutnosti ka zivotinjama,mozda zato sto obracam paznju na to i jako mi bolne budu takve situacije.
Za pocetak,bar treba im dati fer sansu da prezive.
A za tu mulu si puno ucinila cim su se njoj caklile oci kad te vidi.

Nije ovo idealizacija vec osecaj.
Imala sam ,na zalost, priliku da vidim mnogo okrutnosti ka zivotinjama,mozda zato sto obracam paznju na to i jako mi bolne budu takve situacije.
Za pocetak,bar treba im dati fer sansu da prezive.
A za tu mulu si puno ucinila cim su se njoj caklile oci kad te vidi.
Mojima se znalo da sa jeseni kolju svinje koje hrane mesecima.
Ja to svojim rukama ne bih nikad mogla da izvedem.
Pre bih sa svinjom u istom krevetu spavala, nego što bih je klala i hranila se njenim delovima tela.
To je moje biće... kako da ga zakoljem i pojedem???

Back