MLAĐA VS KOVIĆ — hladni rat na nacionalističkoj opozicionoj sceni

Koga više favorizujete?


  • Ukupno glasova
    25
  • Anketa je zatvorena .
Kad smo već kod Ivanovića, evo oglasio se i on saopštenjem povodom sukoba s Kovićem:

САВРЕМЕНА ПОЛИТИЧКА ИСТОРИЈА ЗА ПРОФЕСОРА КОВИЋА!

maxresdefault-1-1170x658.jpg


Да је Србија земља у којој свако пискарало које успе да дође да медија „врхунски национални прегалац“ потврђује пример извесног професора Милоша Ковића.

Извесни професор дао је себи за право да оптужује Србе са КиМ који су иступили из „Покрета за одбрану Косова и Метохије“ и навео да је реч о смишљеном покушају да се разбије наведени покрет.

Овај „смишљен“ покушај напуштања покрета огледа се у незадовољству Срба са КиМ, управо због тога што извесни професор није хтео да као заступник покрета поднесе кривичну пријаву против Александра Вучића.

Како би своју сарадњу са Александром Вучићем која се базира на више нивоа што више забашурио, извесни професор оптужио је оне које живе и даље на КиМ да покушавају да увуку „Покрет за одбрану Косова и Метохије“ у свој свет страначких и тајкунских сукоба и страсти.

Извесни професор који је себе поставио као симбол патриотизма, знања и борбе за Ким не сме да поднесе једну обичну пријаву против диктатора, а то је наравно због тога што је још један у низу његових плаћеника који има само једну улогу коју покушава да одигра што је боље могуће. Што више забашурити издају КиМ и растурити сваку праву иницијативу за одбрану истог.

Драги мој професоре уместо Ви мени да одржите час то ћу урадити ја Вама и то час савремене политичке реалности и научићу Вас како у Србији пролазе дисиденти.

У време када је Александар Вучић потписао Бриселски споразум, ја сам био директор Народне библиотеке „Свети Сава“ у Аранђеловцу. Ја нисам ћутао попут Вас, већ сам отишао међу окупљени народ који се налазио испред Скуштине Србије. Одржао сам говор и сутрадан сам смењен са функције коју сам обављао веома успешно.

Не сећам се да сам Вас тамо видео, али знам да сам био прва жртва политичког прогона СНС-а у Србији и о томе је писао професор Коста Чавошки.

Ваше подршке народу тих дана се не сећам, баш као ни вашег говора ни страдања.

Ви сте и дан данас на многим државним функцијама на којима је немогуће бити уколико нисте сарадник и послушник диктаторског режима попут овог напредњачког на челу са Александром Вучићем.

Такође, Ви сте тај који сте давали и дајете још увек ветар у крила Милошу Јовановићу трећеразредном политичару који чак није могао да одштампа себи ни плакате за изборе, већ су му то одрадили из централе СНС-а у Београду.

Зато, маните нас прича у фолијама и обланди о Вашем патриотизму.

Нити сте родољуб, нити сте дисидент, нити сте икада страдали од било којег режима, а ја вам радо могу препричати како је у затвору и како је то када Вас због политичких ставова и мишљења пар стотина пута позову на „информативни разговор“.

Предлажем Вам да се што пре вратите тамо одакле сте изашли, а замишљам Вас како седите у канцеларији као у драми „Сироти мали хрчки“ и симулирате посао.

Ако је Србија спала на то да Ви браните КиМ, бојим се да ће бити изгубљена и Шумадија.

Срдачан поздрав из Шумадије!

Иван Ивановић шумадијски сељак!

КПН
On nije nikakav "izvesni profesor".

Logicnije bi bilo da se Ivan Ivanovic potpisao kao "izvesni Ivan Ivanovic" jer on jeste "izvesni" a ne Kovic.

Mladja je nepoznat a tek taj I.I.
 
Sve te organizacije su OK, ali gde su tu primanja?

Plata??

Je l' Mladja zivi od svog NVO?

Rekao bih da bi da o njemu i previše znamo za nekog čoveka ko bi trebalo da bude „iz senke“ (mada je za to sam on odgovoran, u prvom redu, jer je očigledno odlučio da se eksonira) a ti se zapravo ovde nešto kao čudiš i raspituješ. :lol:
 
Два типа који тешко могу наћи мјесто у истом филму,
Млађа Ђорђевић је политичар, и то већ дуги низ година, политика је игра која се игра по кварним правилима, мало сам га пратио, задњих година у његовим излагањима провејава родољубље, за менее то најважније, међутим и даље остаје чињеница да је политика кварна игра, и мрва сумње који су у позадини мотиви политичара.
Милош Ковић је историчар и родољуб, који ће увијек гледати добро свом роду и својој земљи. Када забаса или када га увуку у политику, то није његов терен и то није његова игра.
Политичарима је увијек примарна политичка борба, рејтинг, ? је да ли се боре за Косово ради Косова или како би на тој причи профитирали и срозали рејтинг проказаног злоће. Није проблем ни да ударају на тога који вуче погубне одлуке, и треба, и ја ћу, да подносе и кривичне пријаве, али ту су прије свега политички мотиви, људима којима је водиља родољубље попут Ковића политички мотиви не могу бити примарни, већ добробит свог рода и пазиће да неком акцијом или радњом, па и изјавом, не нанесу штету властитом роду.

Ту се често појаве различита виђења, простор за неспоразуме, некад и за сукоб, ту се људи којима је водиља родољубље баш и не сналазе, политичари су се и тако изверзирали, оспу паљбу из свег оруђа, ту увијек прође мантра како се ови претварају и да су заправо само удбаши (докле више са удбашима, је*али вас удбаши више), на мантру о удбашима се свјетина увијек ложи, на жалост то води у једу каљугу гдје су сви укаљани, и гдје профитирају страни господари који ће инсталирати своје марионете у земљи Србији. Уходана игра.

Како год, Милош Ковић је врстан историчар и истински родољуб, и Млађа Ђорђевић за сада дјелује да би могао бити од користи српској ствари, ако и има неких трзавица, несугласица, било би добро да се премосте.
 
1:07:10 у видеу, Драгана Трифковић објашњава да је Милош Ковић као председник Покрета за одбрану Косова и Метохије спречио да тај покрет против *******ог поднесе кривичну пријаву, а коју су иницирали Косовари, због издаје националних интереса и неуставних одлука. Зато СНС-ботови, као и Босанци, на овој теми / анкети гласају за Ковића. Милош Ковић очигледно ради за *******ог.

 
Poslednja izmena:
Ovaj Jaksic sa Kosova je mnogo uman covek i uvek kaze kako jeste. Gadja pravo u sredinu. Bas me cudi da ga nisu vec koknuli ?!

A sto se tice Kovica... za mene je on neka vrsta psihopate, slican Bokanu po opsednutosti, samo malo ugladjeniji. Covek zivi u paralelnom univerzumu. Mislim da ne vredi obracati paznju na njega, lik je totalno nebitan, odrzava se na faxu i malko laprda jer je na vlasti Vucic a Vucic voli da neguje i zaliva desnicare. Kad padne Vucic, Kovica ce sutnuti sa faxa. Nesto ce mu vec namestiyi, o da.

Kovicev glavni domet u politickoj javnosti Srbije je realno gostovane kod Tese na Balkan infu.
 
A sto se tice Kovica... za mene je on neka vrsta psihopate, slican Bokanu po opsednutosti, samo malo ugladjeniji. Covek zivi u paralelnom univerzumu. Mislim da ne vredi obracati paznju na njega, lik je totalno nebitan, odrzava se na faxu i malko laprda jer je na vlasti Vucic a Vucic voli da neguje i zaliva desnicare. Kad padne Vucic, Kovica ce sutnuti sa faxa. Nesto ce mu vec namestiyi, o da.
Kakve veze im Vucic sa Kovicevim poslom? On radi na faksu pre dolaska AV.
 
Kakve veze im Vucic sa Kovicevim poslom? On radi na faksu pre dolaska AV.
Милош Ковић је медијски експониран од доласка *******ог на власт, пре тога за њега шира јавност није ни чула. Од вашег доласка на власт Милош Ковић креће да, као професор историје на факултету што има посебну тежину, јавно прича о некаквом "косовском завету" који никада није постојао. Постоји Косовски мит, "завет" је измишљен. Ковић се користи том бајком да би "заводио за Голеш планину", да скрене пажњу са реалног признања независности Косова од стране *******ог. Мада је он у суштини искоришћен као лудак, по паду вашег режима Ковић ће бити склоњен са факултета због предавања надри-историје и вероватно лустриран као један од *******ових агената на универзитету и СНС-сендвичар из "Ћирилице".
 
Sve te organizacije su OK, ali gde su tu primanja?

Plata??

Je l' Mladja zivi od svog NVO?
Камарад Млджа Джорджевич има плантаже јабука које извози у своју Русију. Не фолирај се да то не знаш, то је вама ботовима сигурно речено у вашем ОО СНС.
 
OK, prvo ovo što ste svi povilenili iz nepoznatog razloga.


E sad da pređemo na stvar...oni koji prate razvoj situacije na nacionalnoj opozicionoj sceni, znaju da je sada, kada je pao u senku raskol u Narodnoj stranci, srž zauzima hladni rat između Mlađana Đorđevića, Đilasove sive eminencije Saveza za Srbiju i oficira za vezu sa Rusima i profesora Miloša Kovića.

Pogledajte prilog 740567

Pogledajte prilog 740542

Uzroci žestokog sukoba su, kao i uvek, složeni i ne bez ljudske sujete. Za jednog, ovaj ima previše veza sa udbaškim elementima Demokratske stranke Srbije, a za drugog onaj drugi ima previše nijansi žutila. No, osnovna linija sukoba jeste Mlađina ideja objedinjavanja u što veći front, u okviru Ujedinjene opozicije Srbije koja trenutno biva formirana na pepelu i prahu SZS-a, dok se na drugoj strani okupljaju elementi koji se zalažu za više kolona tj. samostalniji put i u prvom redu imaju problem sa saradnjom sa (bivšim i sadašnjim) članovima Demokratske stranke.

Jedno vreme, trajalo je izvrsno primirje i korektna saradnja u Pokretu za odbranu Kosova i Metohije. Tu su bili i glavni ljudi udružene opozicije kao Slobodan Samardžić i Marko Jakšić. Međutim, tenzije su rasle sve više i više i saradnja slabila, a stvari su konačno pukle kada Đorđe Vukadinović (koji se priključio Mlađi) objavio privatnu prepisku Marka Jakšića, upućenu Koviću i Časlavu Koprivici, nakon što nije bilo saglasja o podnošenju krivične prijave protiv Aleksandra Vučića. Hajki na Kovića priključila se i Dragana Trifković iz Dveri.

Obe strane u sukobu imaju vrlo žestoke teorije zavere o onoj drugoj. S jedne strane, ekipa oko Kovića uverena je da Mlađa ima velike ambicije da zagospodari čitavom nacionalističkom opozicionom scenom i tako stvori objedinjeni front, uz spekulacije da će se možda kandidovati na izborim 2022. godine. Na neki način, Mlađa uveliko radi na tome, obezbeđujući prećutnu ili direktnu podršku velikog broja desničarskih organizacija, uključujući i Srpski narodni pokret Naši, čiji je lider Ivan Ivanović nedavno takođe učestvovao u kampanji protiv Kovića. Pošto se trenutno dešava praktično urušavanje Srpske radikalne stranke u samu sebe, sve što ima nekakvu upotrebnu vrednost i ne ostaje u Šešeljevom privatnom preduzeću, optira između dve pomenute strane. Dosta uspešni pregovori se vode sa istaknutim nekadašnjim SRS-ovcem, profesorom Dejanom Mirovićem (koji je dobio zabranu ulaska u Crnu Goru), koji bi trebalo da ukoliko sve prođe po planu bude Mlađina desna ruka kada bude na jesen formirao svoj politički pokret, odnono stranku. Tu je i KTV Televizija, sa Danijelom Radićem i ekipicom bivših radikala oko njega, dok je npr. general Božidar Delić kao što je već otvoreno i potpuno poznato, na Kovićevoj liniji.

Druga strana novčića jeste leži u, navodno, planu B koji je aktivirao predsednik DSS-a, Miloš Jovanović. Nakon dosta premišljanja i oprobavanja na izborima s tzv. Pokretom Metla 2020 postoji mišljenje da je Pokret za odbranu Kosova i Metohije Kovića i Koprivice svojevrsni paravan iza kojeg će se DSS kriti, barem do osnivanja nove najavljene političke stranke početkom oktobra. Stvari su dodano počele da izgledaju u tom smeru kada je Pokret za odbranu KiM počeo osnivati odbore širom zemlje, kao pravi politički pokret, u isto vreme ulazeći u Mlađin politički prostor i planove. Mlađa Đorđević i ekipa oko njega prilično su ubeđeni da se Ković sprema za 2022. godinu, kada bi ga Pokret za odbranu KiM, uz podršku nove stranke koju Miloš Jovanović bude osnovao, isturio kao protivkandidata Vučiću objedinjenog patriotskog bloka.

Dok se priča o potpisima za Kosovo i nekakvim povlačenjima iz politike, igra mačke i miša u opoziciji se nastavlja, a Saša Radulović sve nemo posmatra dok pije kaficu. Koji su vaši pogledi na ove dve ličnost — jedne, nesporno izuzetno uticajne, ali bez za sada tolike medijske popularnosti i prepoznatljivosti, i druge, nesporno popularne u široj javnosti, ali bez nekakve infrastrukture i uticaja? :think:

P. S. Zaboravih da stavim anketu.
Kada vidim da neko ima 5 dece, da redovno ide u crkvu i voli svoj narod a druge ne mrzi tek onda mozemo da kazemo evo ga jedan nacionalista koji treba da vodi nas narod. Ovi sto jedno pricaju, a drugo rade su ucenici komunisicke ideologije, koja se danas naziva na razne nacine, i u ovom poslu samo za svoj interes.
 
Милош Ковић је медијски експониран од доласка *******ог на власт, пре тога за њега шира јавност није ни чула. Од вашег доласка на власт Милош Ковић креће да, као професор историје на факултету што има посебну тежину, јавно прича о некаквом "косовском завету" који никада није постојао. Постоји Косовски мит, "завет" је измишљен. Ковић се користи том бајком да би "заводио за Голеш планину", да скрене пажњу са реалног признања независности Косова од стране *******ог. Мада је он у суштини искоришћен као лудак, по паду вашег режима Ковић ће бити склоњен са факултета због предавања надри-историје и вероватно лустриран као један од *******ових агената на универзитету и СНС-сендвичар из "Ћирилице".

Crni čoveče, Ković ne predaje nikakvu nadriistoriju!
 
Камарад Млджа Джорджевич има плантаже јабука које извози у своју Русију. Не фолирај се да то не знаш, то је вама ботовима сигурно речено у вашем ОО СНС.

Haha ne znam to:lol: ako je istina. Ali vidim da ti znas. :mrgreen:

Zasto se ne predstavlja tako bolje je pitanje.
 
Два типа који тешко могу наћи мјесто у истом филму,
Млађа Ђорђевић је политичар, и то већ дуги низ година, политика је игра која се игра по кварним правилима, мало сам га пратио, задњих година у његовим излагањима провејава родољубље, за менее то најважније, међутим и даље остаје чињеница да је политика кварна игра, и мрва сумње који су у позадини мотиви политичара.
Милош Ковић је историчар и родољуб, који ће увијек гледати добро свом роду и својој земљи. Када забаса или када га увуку у политику, то није његов терен и то није његова игра.
Политичарима је увијек примарна политичка борба, рејтинг, ? је да ли се боре за Косово ради Косова или како би на тој причи профитирали и срозали рејтинг проказаног злоће. Није проблем ни да ударају на тога који вуче погубне одлуке, и треба, и ја ћу, да подносе и кривичне пријаве, али ту су прије свега политички мотиви, људима којима је водиља родољубље попут Ковића политички мотиви не могу бити примарни, већ добробит свог рода и пазиће да неком акцијом или радњом, па и изјавом, не нанесу штету властитом роду.

Ту се често појаве различита виђења, простор за неспоразуме, некад и за сукоб, ту се људи којима је водиља родољубље баш и не сналазе, политичари су се и тако изверзирали, оспу паљбу из свег оруђа, ту увијек прође мантра како се ови претварају и да су заправо само удбаши (докле више са удбашима, је*али вас удбаши више), на мантру о удбашима се свјетина увијек ложи, на жалост то води у једу каљугу гдје су сви укаљани, и гдје профитирају страни господари који ће инсталирати своје марионете у земљи Србији. Уходана игра.

Како год, Милош Ковић је врстан историчар и истински родољуб, и Млађа Ђорђевић за сада дјелује да би могао бити од користи српској ствари, ако и има неких трзавица, несугласица, било би добро да се премосте.

Glavna prednost koju Ković ima što se tiče javnog nastupa jeste ogromno iskustvo. Što kao predavač, te od relativno nedavno i govornik, ali i učesnik u raznim debatama. Ković je naučio i kako da se snađe kada se nađe u situaciji da u Ćirilici sedi pored Jelene Milić, i to dosta dobro:


S druge strane, pogledati Mlađu kako izgleda kad ga ture s Jecom:


Čovek izgleda kao da se jedva suzdržava da ne skine cipele i gađa je (ili nešto gore). Slično kao i kada je u Utisku nedelje bio s Olenikom i Samardžićem (Nikolom).
 
haha Jelena Milic, agend UDBE kao i njen muz kojima je cilj da Srbima do kraja ogadi NATO pakt i zapad. Ali providna je kao sofersajbna
Iskreno ne verujem u tu priču da Srbima sad trebaju neke ličnosti koje će ogaditi NATO. To je ukorenjeno još devedesetih a pre svega 1999 godine. Verovatno mora proći 100 godina da to splasne pod uslovom da za to vreme ne izbije opet neki rat. Više je aktuelno forsirati ličnosti koje će ogaditi Ruse.
 
Glavna prednost koju Ković ima što se tiče javnog nastupa jeste ogromno iskustvo. Što kao predavač, te od relativno nedavno i govornik, ali i učesnik u raznim debatama. Ković je naučio i kako da se snađe kada se nađe u situaciji da u Ćirilici sedi pored Jelene Milić, i to dosta dobro:
Ковић поред акумулираног знања је и изузетно интелигентан човјек. Још нешто је важно када се нађете у емисији са свађалицама без икаквих скрупула попут Јелене Милић. Да брзо размишљате, да као у убрзаном шаху или цугеру нађете брзо не најбољи одговор него онај којим ћете у кратком времену најбоље одговорити противнику. Ковића у животу нисам срео, оно што сам га гледао у емисијама брзо реагује квалитетним одговорима, дјелује да брзо размишља.
Што се тиче Млађе Ђорђевића он у емисијама има проблем што има порив испуцати сву муницију коју је припремио за ту емисију, било би боље да се више фокусира на саговорника са којим има супротно гледиште, некад је боље нешто прескочити, не помињати, посебно ако ћете се "напеналити" свађалици, уопште, дјелује ми као тип који би био кориснији за рад у сјени него за емисије уживо.
 
Glavna prednost koju Ković ima što se tiče javnog nastupa jeste ogromno iskustvo. Što kao predavač, te od relativno nedavno i govornik, ali i učesnik u raznim debatama. Ković je naučio i kako da se snađe kada se nađe u situaciji da u Ćirilici sedi pored Jelene Milić, i to dosta dobro:


S druge strane, pogledati Mlađu kako izgleda kad ga ture s Jecom:


Čovek izgleda kao da se jedva suzdržava da ne skine cipele i gađa je (ili nešto gore). Slično kao i kada je u Utisku nedelje bio s Olenikom i Samardžićem (Nikolom).
Pa kada se Ković kao riba u vodi snalazi Marićevoj lažnoj debatnoj emisiji ,od kada je počela da mu se ljulja katedra pre par godina postao je tipičan SNS friendly nacionalista tipa Bokan , Srdja Trifković,Reljić ,Dmitrović ... kao nismo za Vučić al nećemo ništa reći protiv Vučića .
Stalna fotelja u Debilici kod Marića je najbolji dokaz .
 
Iskreno ne verujem u tu priču da Srbima sad trebaju neke ličnosti koje će ogaditi NATO. To je ukorenjeno još devedesetih a pre svega 1999 godine. Verovatno mora proći 100 godina da to splasne pod uslovom da za to vreme ne izbije opet neki rat. Više je aktuelno forsirati ličnosti koje će ogaditi Ruse.
Meni su njene price jako cudne, izgleda da je ono deo price "Tramp ce nam srediti". :think:

Nema ko da ogadi Ruse, SPC radi za njih i trajno smo vezani.
 
(...) Nema ko da ogadi Ruse, SPC radi za njih i trajno smo vezani.
Дај ми РТС и "Пинк" и за шест месеци имаћеш паљење руске заставе испред амбасаде РФ и разбијање шофершајбни на поповским џиповима.
 
Poslednja izmena:

Back
Top