Kinezi pokrenuli "rat"

Купујте домаће.
Ma naravno, a kako da kupujemo domaće kad sve što prave ovi naši tajkuni, to je sve ili preplaćeno ili kvalitet nije ni za mačku da se nahrani! Pa neću valjda da bacam pare na nešto što se raspada čim ga pipnem!

A još kad čuješ kolike su plate u ovim stranim firmama, pa ti dođe da se zapitaš da li ovde uopšte imaš neku budućnost. Ma samo prazna obećanja, a kad dođeš na posao, sve ti kao "e, nemamo sredstava za povećanje plate, ali kupujte domaće". Pa jel' ti to zezanje ili šta?

Ajde, bolje da se ne nerviram previše, inače ću završiti s visokim pritiskom, a to onda znači samo još više troškova na lečenje kod ovih naših "domaćih" lekara!
 
Očigledno je da Kinezi igraju nepošteno i sami provociraju taj "rat". Ovakva vozila prosto ne mogu da se naprave za 10 hiljada osim ako te država ne dotira ili imaš robovsku radnu snagu koja živi u kontejnerima pored fabrike i ne dobija platu za svoj rad. I sada zapad treba da pristane na takve uslove, da mu radnici budu stoka kako bi se takmičio sa kinezima? Trkamo se ko će imati gore uslove? Neka hvala, lepo im se lupe carine od 200% i problem rešen.

Prijatelju, uzmi ti BILO KOJI kineski proizvod pa napravi kalkulaciju

Videćeš da je jeftiniji nego što ti možeš sirovine da nabaviš a da ne pričamo o izradi, zaradi, troškovima proizvodnje.

Ali opusti se, navikli smo, znamo šta će se desiti.

Kao što ti je danas sasvim normalno da praktično više nemaš evropski TV, računar, monitor, telefon, mali kućni aparat, alat, belu tehniku... tako će postati normalno da nemaš više evropske nego samo kineske proizvođače automobila. Ostaće luksuznije marke ali ovi iz srednje klase, posebno ekipa udružena u Stelantis plus Reno to ti je osuđeno na tiho izumiranje
 

Back
Top