Млади Бошњаци широм БИХ се враћају православљу!

Oćeš reć da si mi ti veći brat?
Voliš ti to bratimljenje, šareni vigvam, brzopotezni rez nožem na dlan, rukovanje, lula mira i te western BS gluposti? :mrgreen:

chief-dance.gif

chief-dance-native-american-peter-pan-disney-gif-9019451

Teško moguće. Bošnjaci su doživjeli etničko čišćenje i genocid od srpske ruke i to je linija koja će zauvijek razdvajati Bošnjake od Srba. Kolika je težina ratnih zločina koje su počinili srpski vojnici nad Bošnjacima govori i presuđena ratna odšteta, koja je u međuvremenu, zbog prispjelih kamata i odgađanja provođenja, porasla na 141 milijardu američkih dolara. To Vučić krije od naroda kao zmija noge. Odštetu je dužna isplatiti Srbija, ali i Crna Gora kao sudionik ratnih zbivanja i zločina.
Linije su povucene mnogo ranije,jos u NDH,ako cemo govoriti istinu.
Istorija ne pocinje 92-e.
Ali prica,cini mi se,ipak spada u rang "nije se desilo".

Mislila sam na slucajeve "mladih Bosnjaka koji se masovno vracaju pravoslavlju".
Imaš ovih mladih muslimanki iz Bosne Tuzla,Živinice što se udaju za Srbe i promjene vijeru.Jedna se iz Tuzle nedavno slikala sa šajkačom i kokardom i okačila sliku na FB.
Komentari od muslimana po internetu neprocenjivi. :hahaha:
Muzika za moje uši.

Što si frustriran, nesko? Okani se vrijeđanja! Američki je sud presudio, Bošnjaci imaju pravo na odštetu. Vučić je ignorirao presudu i ona je od 5,6 milijardi USD na koliko je glasila u trenutku čitanja presude, porasla zbog kamata na 141 milijardu. Ne pristane li Vučić na nagodbu kojom bi se potraživatelji odštete odrekli barem polovice zateznih kamata, završit će i Srbija i Crna Gora, ali što je paradoksalno i pola BiH s gaćama na štapu.
Zaboravili su da tu kazu...Bosnjaci,ni Bosna vise nisu aktuelni.
Gledas li ti vijesti...Izrael,Iran...ko ce sad da se bakce s nekom tamo "odstetom"Bosnjacima.
Jedino ostaje ovaj forum da mlatis praznu slamu.

Nesko, opet pišeš gluposti. Srba nije bilo na teritoriju Bosne do pada pod Turke. Nije postojala ni jedna jedina pravoslavna crkva na čitavom teritoriju Bosne. Samo ih je u istočnoj Hercegovini (što nije spadalo u Bosnu) bilo nekoliko. Srbi u Bosnu dolaze s Turcima! Stanovnici Bosne koji su prešli na islam bili su velikim dijelom Hrvati, o čemu svjedoče i turski kroničari, nazivajući muslimane u Bosne upravo tako - HRVATIMA. Baš si frustriran. :roll:
Je li i ovo kaze AI? 😂

Back