Mlade devojke i udaja

Primetio sam tako, mlade devojke se sve cesce udaju, tj. imaju zelju da se udaju.

Jednog dana prica "studije, pa posle karijera i(li) udaja", a sledeceg "zelim da se udam, kakve studije, kakva cuda".
Devojke nisu ni glupe, tj. neinteligentne, niti imaju nekih problema sa finansijama, do skora su gledale u cudu kada im neko pomene brak :eek: a onda odjednom skroz druga prica.

Sta se to promeni, da neko napravi tako veliku zivotnu odluku? Da li se upozna odgovarajuci udvarac, ili se razmislja da od studija nema 'leba ili sta je u pitanju?
Kada je pravo vreme za udaju, tj. "zeni se sto pre cero (dok si mlada i lepa)" ili radi na sebi, obrazuj se, izgradi karijeru?

Sta je prednost jednog nad drugim i kako bi vi dame postupile (da mozete sve ispocetka), udale se mlade i zelene ili radile na sebi i svojoj karijeri?
Muskarci (da ste neozenjeni, ili mladji), koju bi vi zenili, mladu i zelenu ili neku koja ima ambicije da studira, radi na sebi i zasto?

Tu se nikako ne treba voditi onim kako bi trebalo i raditi tabelu za i protiv. Pravo vreme je ono kad osetiš želju. Bilo to sa dvadeset ili četrdeset, a ostalo se uz podršku porodice može nadoknaditi.
A van nekog svog tajminga ulaziti u tu priču zato što je bolje, pametnije može samo da se doživi kao teret koji bacaš na sopstvena pleća. Te bih opet isto postupila jer je za mene svakako bolje ovako, a u načelu šta je bolje meni malo znači.

Ionako necu moci da posaljem post al* ga optimisticno kucam ko zna koji put....

Treba proziveti mladost,steci iskustva,sazreti kao osoba,videti sta je ono sto zelis u zivotu i da li je put do toga nebitni papir u opstini ili ne.

Treba prvo utvrditi za kakav si zivot licnost a to kao mlada osoba neiskusna,nesvesna sta je zivot ne znas.

Kad se dodjes do 35 godina,vidis koja opcija zivotna ti odgovara i nju odaberes.

Sto se tice naslova vecinu tih stigne kajanje ili ocajanje sto uslove za normalan zivot imale nisu.

Spava mi se,nastavicu drugi put (optimisticno nerealno da cu ovaj post uspeti da posaljem) .
i tacno kad to sve izvagas i dodjes do 35, cekaju samo na tebe sjajni kandidati da izaberes...

i tacno kad to sve izvagas i dodjes do 35, cekaju samo na tebe sjajni kandidati da izaberes...

Jednu bitnu cinjenicu zaboravlja Zauz a to je da to vazi za zene koje nisu prosek....ili se izdvajaju po fizickom izgledu ili po materijalnom statusu. Ako si prosek proseka u svakom smislu, na tebe ce se u zivotu primenjivati zakonitosti vecine, odnosno proseka a to je da bio ti muskarac ili zena i predjes nodredjene godine bice ti jako tesko da biras. Ni muskarac koji ima cetrdesetak ne moze tako lako da smuva mladju, osim ako nema para. Zena sa druge strane ne moze mnogo da bira ako nije lepotica ili ako nema moc u nekom drugom smislu. Ako ima, moze. Surovo, ali tako.

Jednu bitnu cinjenicu zaboravlja Zauz a to je da to vazi za zene koje nisu prosek....ili se izdvajaju po fizickom izgledu ili po materijalnom statusu. Ako si prosek proseka u svakom smislu, na tebe ce se u zivotu primenjivati zakonitosti vecine, odnosno proseka a to je da bio ti muskarac ili zena i predjes nodredjene godine bice ti jako tesko da biras. Ni muskarac koji ima cetrdesetak ne moze tako lako da smuva mladju, osim ako nema para. Zena sa druge strane ne moze mnogo da bira ako nije lepotica ili ako nema moc u nekom drugom smislu. Ako ima, moze. Surovo, ali tako.
Cak i lepotice i mocne i uspesne zene sa 35 nemaju mnogo izbora
imam u okruzenju nekoliko koleginica, neke nisu jos stigne ni do 35, ali su blizu, meni se cini da bi ih svaki muskarac mogao samo pozeleti, a kandidata nema ni u najavi

imam u okruzenju nekoliko koleginica, neke nisu jos stigne ni do 35, ali su blizu, meni se cini da bi ih svaki muskarac mogao samo pozeleti, a kandidata nema ni u najavi

Ne bih se slozila sa tobom, jer onda po tvojoj teoriji sta je neko uradio do 30-te, to mu je sto mu je, posle je daj sta das. Mislim da ako su te zene same, to nije zbog toga sto nema kandidata ni u najavi (a lepe su), nego zato sto one ne zele one koji njih muvaju a to nije samo ni slucaj zena od trideset godina, ve uopste mladih ljudi da se mnogo manje sparuju nego nekada i muskarci i zene. Normalno je da sa godinama opada kvanitativno broj slobodnih ljudi, ali ne znaci ni da ce neko kvalitetnije i bolje izabrati od mnostva u dvadesetim, nego od smanjenog uzorka u tridesetim (cetvrdesetim, pedesetim), jer prednost dvadesetih jeste kvantitet, ali dvadesetim fali iskustvo pa samim tim i mnogo pogresnih izbora i zarobljavanja upravo iz nedoraslosti, dok tridesete nose vecu samosvest i zrelost ali mana je manjak slobodnih ljudi. Dok jos na to dodas da pronalazenje prave osobe i jeste sudbina, da nema bas puno pravih i bitnih u celom zivotu, sve se na kraju svede na srecu i sticaj okolnosti, naci se na pravom mestu u pravo vreme.

Zato i nema tu, sta je bolje a sta gore, koliko ima onih koji su se zeznuli sto u pozurili, ima i onih koji su dobro uradili. Koliko ima onih koji nisu hteli da se vezu u dvadesetim i nasli mnogo boljeg partnera za sebe u tridesetim, toliko ima i onih koji su se zeznuli. Zato je svaki slucaj za sebe i nema tu univerzalnog pravila.

Ne bih se slozila sa tobom, jer onda po tvojoj teoriji sta je neko uradio do 30-te, to mu je sto mu je, posle je daj sta das. Mislim da ako su te zene same, to nije zbog toga sto nema kandidata ni u najavi (a lepe su), nego zato sto one ne zele one koji njih muvaju a to nije samo ni slucaj zena od trideset godina, ve uopste mladih ljudi da se mnogo manje sparuju nego nekada i muskarci i zene. Normalno je da sa godinama opada kvanitativno broj slobodnih ljudi, ali ne znaci ni da ce neko kvalitetnije i bolje izabrati od mnostva u dvadesetim, nego od smanjenog uzorka u tridesetim (cetvrdesetim, pedesetim), jer prednost dvadesetih jeste kvantitet, ali dvadesetim fali iskustvo pa samim tim i mnogo pogresnih izbora i zarobljavanja upravo iz nedoraslosti, dok tridesete nose vecu samosvest i zrelost ali mana je manjak slobodnih ljudi. Dok jos na to dodas da pronalazenje prave osobe i jeste sudbina, da nema bas puno pravih i bitnih u celom zivotu, sve se na kraju svede na srecu i sticaj okolnosti, naci se na pravom mestu u pravo vreme.

Zato i nema tu, sta je bolje a sta gore, koliko ima onih koji su se zeznuli sto u pozurili, ima i onih koji su dobro uradili. Koliko ima onih koji nisu hteli da se vezu u dvadesetim i nasli mnogo boljeg partnera za sebe u tridesetim, toliko ima i onih koji su se zeznuli. Zato je svaki slucaj za sebe i nema tu univerzalnog pravila.

kako ima kod jednih ima i kod drugih
a sama kazes, muva ih koje ona nece, znaci losi
e sad navede i sudbinu, pa sudbina ti je i u 20 i u 30 ista

Ne znam koji su razlozi, ali vidim da nije izuzetak situacija koju sam ti opisala.
Ono sto mi se takodje cini je da muskarci uglavnom beze od zena koje su sve pozavrsavale i u zivotu i ostaje im samo jos da se udaju.
Ipak, to oni bolje znaju, pa, ako neko zeli, moze da prokomentarise.
PS ne slazem se da je manjak slobodnih, zato sto se oba pola zale na usamljenost, a ima nas priblizno u jednakom broju
mozda je razlog u pogresnim ocekivanjima, ekonomskoj krizi, nemam pojma...

:lol:

- - - - - - - - - -

Али логично је.

Веома успешна жена или жена која је изнад просека тешко да може да нађе себи идентичног парњака. ;)

То је тако у свим добима, не само кад се стигне до неких година.
Тако је и са надпросечним мушкарцима.

Тко да је компромис неизбежна ствар.
Е сад, женама много теже пада да буду са инфериорнијим мушкарцем, него мушкарцу са инфериорнијом женом.
И зато оне, најчешће, остану неудате.

brate ako nisi u dužoj vezi, ako već nemaš porodicu, fali ti mnogo toga više od samog muža...ejbre 35, ni kooče ni mače..jedino ako je neka rešila da se ne udaje unapred, a to je mislila i sa 20 i sa 30 i sa 35...to je već stav i životna filozofija.

Back