Mitsubishi lancer 1.8

• Začetnik teme Začetnik teme gema
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo da ne bude samo honda i lexus
112_0808_04z+2009_mazda6+interior_passenger_view.jpg

http://2.***************/_1XknPAfZhcs/ShPfL3XlnMI/AAAAAAAAJFU/j-qJ0v6Ybi4/s400/2009+Toyota+Avensis+Sedan+interior.jpg

Upoređivali su Accorda i Avensisa sa Pasatom i uvek su ostajali u njegovoj senci. Pasat je pored Pola jedan od NAJNEPOUZDANIJIH modela i ono što meni nije jasno kako je kao takav uvek etalon za vrednost i kvalitet. Uvek pobeđuje na uporednim testovima i mnogo mlađe konkurente u klasi.

Ne znam ko jos moze da poredi accord i passat?
oni se porede sa bmw 3,audi a4 i c klasom.
passat je u rangu octavije,mada je octavia cak i bolji auto od passata,jer za tu cenu svakako opravdava kvalitet.

Sta cu moram , tu sam da vas ucim :mrgreen: , nisi valjda mislio da sam pricao o novom autu, valjda si mogao sam da zakljucis da je polovan:confused: :D
Ja nisam pricao sta da prodaju prodavci automobila nego je bila smesna konsatacija da je bolje uzeti zvucno ime (vw...) nego micubisija, o tome sam pricao a ne sta da prodaju.

Kod nas je bolje uzeti zvučno ime jer delova ima skoro pa i u trafici.
I ja bih kao i gomila drugih voleo da vozim nešto japansko, ali zbog održavanja vozim Fiat Stilo.
Em je jeftinije, em delova koliko ti god treba.

Da se nesto razumemo ,ja sam prvi protiv VW-na ali sa godinama shvatam da taj auto uopste nije los.Naravno,Giska Sa ce se sloziti samnom,hvali druge vozi Fiata je trenutno parola koja u ovoj situaciji zaista vredi za dobru vecinu naseg naroda.
Licno adekvatnim za bilo kakav komentar o nekom vozilu smatram samo coveka koji je ga je vozio,odrzavao i eksploatisao a ne stvorio sliku o njemu iz nekog testa i sad ovde na forumu pametuje.
Jos nesto,kad ih vec toliko hvalite,zasto ne spomenete Nissan,Mazdu,Subaru i druge japance i zasto ne spomenete kako dosta japanaca nosi evropske motore?
Konkretno,Toyota Corola sa Pezo 1,9D motorom,Mazda sa 2.0HDI Pezo motorom,Nisan sa Reno motorima,Mitsubishi sa Reno motorima cak sam imao Colt sa Mercedes benzinskim motorom 1,5! Ovo verovatno vas vecina ne zna.
Ja sam imao Mazdu6 i 3 03`-04` i kako se niko ne pohvali kako koroziraju noseci delovi i kako je grozno za videti kad im otvoris haubu a unutra je ciji dizel motor?
Za moju Toyotu sam delove cekao preko 20 dana,za SX200 je turbina kostala tad 4500 maraka a neko pomenu kako su delovi za nove japance jeftiniji od starih japanaca.Nije me bas uverio tj. voleo bih da mi to uporedi.

Dule, nije Mercedesov motor u Coltu, vec je Mitsubishijev motor i menjac u Smartu, pomesao si ti nesto. Ceo smart, onaj forfour je ustvari Mitsubishi Colt.

A sto se tice odrzavanja japanaca, ja sam vozio Colt sad vozim Hondu Civic i stvarno neznam odakle vam te nebuloze da su delovi neznam kolko skupi i da ih nigde nema. Naravno da za evropska vozila ima vise delova, ali ima i vise skart delova, a ako zelis da kupis za bilo koji strani auto kvalitetan deo onda moras da platis, nije bitno odakle je auto. Ti jeftini strani delovi znamo odakle dolaze- Turska, Bugarska, Kina. TO JE SKART! i ne vredi ni to malo para.

A ti sto si vozio japance, pa vozio si auta koja su malo specificna, a ne svakodnevna. Nisi vozio Nissan Almeru, nego SX, nisi vozio Corollu, nego MR2, stvarno uporedjujes gluposti. Tako si na prethodnim stranama poredio sofersajbne za Hyndai i30, znaci skroz nov auto, nov model sa autom od pre Hrista, a onda i zadnje svetlo u originalu za japanca i kopiju svetla za italijana. Jednostavno, uporedjujes stvari koje realno nisu za uporedjivanje.

@acivi
Dobro,menjao sam stop svetlo na Scenicu i platio ga 3800 dinara a nema ama bas nikakve razlike u izgledu od originala i sta sad? To sto za japanca nepostoji takva mogucnost znaci da su ovo skart delovi? Mislim da je to zavidnost.:)
A sto se tice Colta proveri 1500 ccm je mercedesov motor.Ni ja nisam znao dok nije dosao jedan majstor i objasnio i dokazao jer na motoru ima i znak a i pise Mercedes-Benz.
Sutra cu da proverim kod drugara koliko je staklo za nekog japanca a koliko za Fiata da su isto godiste i klasa ,cisto da me vise ne napadate sta sam uporedio pa cemo da vidimo dali sam bio u pravu jer mozda soferka kosta toliko i za novi Fiat.

Da se i ja malo umesam u raspravu posto vozim Colta 1.5 12v....mene su ocigledno zajebali i stavili mi Mitsubishijev motor a ne Mercedesov,pa je do sada presao samo 192k km,a za to vreme na tom japanskom motoru menjano je samo ulje,filteri,zupcasti kais (cak dva puta,poslednji put pre 2k km)....:worth:

Cekaj, pa postoje i kopije za japance. Konkretno znam da za moj Civic kosta oko 4000 dinara, a ako ne verujes, poslacu ti broj telefona radnje pa se uveri i sam. Dakle, ima i za japance kopija, ali sam ja hteo da kazem da nikad ne bih uzeo, na primer, neki mehanicki deo ili deo elektronike u kopiji, a za svetla, plastike, pa i delove limarije, sto da ne, nije tako strasno.

A ovo za 1.5. motor znam jos kad se pojavio taj Colt, pa nakon toga Smart. Onda su Mitsubishi i Mercedes saradjivali i bas se secam kako su rekli da je saradnja na obostrano zadovoljstvo i korist, naravno, pa je tako Colt svoju sasiju, motor i menjac podelio sa Smartom. Al, u redu, mozda je i tako, proveri pa javi, bas me zanima.

Cekaj, pa postoje i kopije za japance. Konkretno znam da za moj Civic kosta oko 4000 dinara, a ako ne verujes, poslacu ti broj telefona radnje pa se uveri i sam. Dakle, ima i za japance kopija, ali sam ja hteo da kazem da nikad ne bih uzeo, na primer, neki mehanicki deo ili deo elektronike u kopiji, a za svetla, plastike, pa i delove limarije, sto da ne, nije tako strasno.

A ovo za 1.5. motor znam jos kad se pojavio taj Colt, pa nakon toga Smart. Onda su Mitsubishi i Mercedes saradjivali i bas se secam kako su rekli da je saradnja na obostrano zadovoljstvo i korist, naravno, pa je tako Colt svoju sasiju, motor i menjac podelio sa Smartom. Al, u redu, mozda je i tako, proveri pa javi, bas me zanima.

Nema potrebe da proverava, , dobro si mu objasnio.
Saradnju su imali micub.i mercedes.
Mercedes nije imao male motore(zapreminu), pa je poceo da saradjuje sa micubisijem, i tako je micubisi njima dao sasiju sa colta koji deli smart, e sada nisam siguran, mislim da je mercedesova sasija,to je sasija od A klase, tako da je sve drugo micubisijevo a sasija mercedesova-smarta.
Sto se tice delova i to ti je lepo objasnio acivi, uporedjues original delove i turske,bugarske... ee sada da li neko primecuje stopaljku tursku ili far turski od originala, to je stvar koliko se covek razume, ali za far se i te kako razlikuje po kvalitetu, plastike, sociva, pa ponekad i samog odsjaja.
Sto se tice soferke, dao si vec primer za i30 koji nije japanac i za njega je soferka 240e nije 400e, tako ces se iznenaditi i sutra kada vidis da je soferka priblizno ista cena kao i za brava ili bilo koji evropski auto.
Dule@
Sto se tice drugih marki sto si nabrojao dole, subaru,mazda,nisan... i njihovi evropski motori.
Sta tu ima cudno, u to vreme pre 10,20god japanci nisu ni pravili dizel motore, pa su samim tim i kupovali evropske dizele od kojih se neki nisu pokazali dobro, neki jesu, kako koji. Poznato je da se u nisanu ugradjivao renoov dizel motor, u hondi isuzuv 1.7cdti....
Sada je vec druga prica kada su poceli da prozivode svoje dizel motore, hondin 2.2cdti prvi dezel motor koji su izbacili oborio je 17 rekorda, i kao sto se vidi i sada pokazao se odlican, subaru 2.0d bokser motor isto nesto posebno,mazdine, toyotine...
Nisam, micubisi jos nemaju svoje dizel motore, nisan posto ima veliki udeo u renou uzima njegove motore, micubisi kao sto se vec zna vw.

E, da, ljudi iz Honde su izjavili da nece dalje razvijati dizel motore, posto smatraju da je buducnost u gorivnim celijama. Neznam dal ste culi za model CFX, ali vec druga generacija se pravi i, nazalost, prodaje samo u Americi i Japanu. I mislim da su u pravu. Kako nestaje nafte lagano, trebace nam nesto umesto nje, a posto su elektro - automobili jos uvek neprakticni zbog velikih i teskih baterija sa kojima moze malo km da se predje, ovo sa gorivnim celijama je pravi napredak. Najbolje od svega je sto sipate na pumpi vodoonik, a on se u auto koristi za pravljenje struje, a jedino sto izadje iz auspuha je cista voda! Evo linka da vidite dokle je Honda stigla:

http://automobiles.honda.com/fcx-clarity/

Honda je poznata po vizionarstvu, tako da ne sumnjam da ce bas ovo da bude buducnost automobilizma.

I jos ovo, soferka za moju Hondu kosta u Glass service oko 130 eura.

Poslednja izmena:
Ma, ljudi, cevek je na pocetku ove teme pitao za misljenje o Mitsubishi Lanseru a vidite gde smo oterali temu, on je sigurno prestao i da cita :)

Da rezimiramo, druze, ako i dalje citas, toplo ti preporucujem Mitsubishi, slobodno ga kupi, neces se pokajati. Sigurno nije najbolji auto na svetu (Honda je najbolja ;) ) ali je i sigurno da je veoma dobar i nece te muciti. Ako ti se svidja, kupuj!

Da se nesto razumemo ,ja sam prvi protiv VW-na ali sa godinama shvatam da taj auto uopste nije los.Naravno,Giska Sa ce se sloziti samnom,hvali druge vozi Fiata je trenutno parola koja u ovoj situaciji zaista vredi za dobru vecinu naseg naroda.
Licno adekvatnim za bilo kakav komentar o nekom vozilu smatram samo coveka koji je ga je vozio,odrzavao i eksploatisao a ne stvorio sliku o njemu iz nekog testa i sad ovde na forumu pametuje.
Jos nesto,kad ih vec toliko hvalite,zasto ne spomenete Nissan,Mazdu,Subaru i druge japance i zasto ne spomenete kako dosta japanaca nosi evropske motore?
Konkretno,Toyota Corola sa Pezo 1,9D motorom,Mazda sa 2.0HDI Pezo motorom,Nisan sa Reno motorima,Mitsubishi sa Reno motorima cak sam imao Colt sa Mercedes benzinskim motorom 1,5! Ovo verovatno vas vecina ne zna.
Ja sam imao Mazdu6 i 3 03`-04` i kako se niko ne pohvali kako koroziraju noseci delovi i kako je grozno za videti kad im otvoris haubu a unutra je ciji dizel motor?
Za moju Toyotu sam delove cekao preko 20 dana,za SX200 je turbina kostala tad 4500 maraka a neko pomenu kako su delovi za nove japance jeftiniji od starih japanaca.Nije me bas uverio tj. voleo bih da mi to uporedi.

Ovo stvarno jeste bruka i sramota za japance

Tacno je da dosta japanaca ima evropske motore, ali to su samo dizeli. Japanci nisu ulagali u razvoj ovakvih motora pa su iskoristili evropske. Globalizacija je svuda prisutna, pa i u Japanu. I njima je cilj da prodaju i zarade na svojim kolima, pa eto, snasli se.

Ali i dalje japanci prave najbolje atmosferske motore, na celu sa Hondom, a vi pricajte sta hocete. Svako moze da dobije snagu sa turbinom.

Pa to stoji jer je davne 91`-ve CRX imala V-Tec motor od 1600 kubika i 160 ks.
Dan danas nisu nesto odmakli od tada.
Zato ja kazem da su tada bili ispred svog vremena i da su bili daleko od evropljana koji ih sad uveliko stizu.

Poslednja izmena:
Evropljani su napravili dobar posao sa dizelima, to je cinjenica, zato japanci nisu uspeli da ih potisnu totalno. I sad vidim da ljudi pozitivno reaguju na male motore sa turbom, tako da je to jos jedan dobar potez onih koji neznaju da naprave atmo motor sa vise snage. Jedino sto to nije dobro za nas, posto uglavnom kupujemo polovna vozila i kad ti turbo benzinci stignu do nas, em sto ce im motor vec biti za sredjivanje, em sto ce im i turbina biti na izdisaju pa ce i za nju morati da se odvoji novac, dakle, dodatni troskovi za nas koji vozimo polovnjake. Ukratko, slabu tacku dizelasa su sad dodali i benzincu.

Pazite,moja Toyota MR2 koja je bila 1985 godiste je jos onda imala sa 1600 ccm 124 ks a crveno polje na obrtaljci joj je pocinjalo na 7800 obrtaja a islo je do 9000!
Dan danas je to pojam za vecinu proizvodjaca!
Ili nisan SX 200 koji je bio 1992 godiste i imao jos onda 169 ks ali sa turbinom.
Ali koliko je evropljana tada imalo turbo u benzincu.Jako malo njih kao sto su Lancia,Alfa.

Da ,ja sam jednom zamalo kupio Audi Coupe Quatro 1987 god. crveni sa crnom kožom a imao je digitalni sat i opciju iskljucivanja svih ostalih a na sredini bi ostao samo brzinomer.Cageri su svetleli plavo a sto se tice motora mislim da je bio 2200 ccm sa turbinom i 220 ks(ili 230). Zato kad sam otisao u servis majstor mi je rekao"Sinak jel znas ti da je jedna svecica za ovaj auto 100 maraka a ima ih 5?" a tad se radilo po ceo mesec za 20 maraka. Lik koji ga je uzeo pretresao mu je kocnice i jos neke sitnice i to zadovoljstvo ga je kostalo oko 3000 dm! Sitnica.:D

Back