Cekaj, pa postoje i kopije za japance. Konkretno znam da za moj Civic kosta oko 4000 dinara, a ako ne verujes, poslacu ti broj telefona radnje pa se uveri i sam. Dakle, ima i za japance kopija, ali sam ja hteo da kazem da nikad ne bih uzeo, na primer, neki mehanicki deo ili deo elektronike u kopiji, a za svetla, plastike, pa i delove limarije, sto da ne, nije tako strasno.
A ovo za 1.5. motor znam jos kad se pojavio taj Colt, pa nakon toga Smart. Onda su Mitsubishi i Mercedes saradjivali i bas se secam kako su rekli da je saradnja na obostrano zadovoljstvo i korist, naravno, pa je tako Colt svoju sasiju, motor i menjac podelio sa Smartom. Al, u redu, mozda je i tako, proveri pa javi, bas me zanima.
Nema potrebe da proverava, , dobro si mu objasnio.
Saradnju su imali micub.i mercedes.
Mercedes nije imao male motore(zapreminu), pa je poceo da saradjuje sa micubisijem, i tako je micubisi njima dao sasiju sa colta koji deli smart, e sada nisam siguran, mislim da je mercedesova sasija,to je sasija od A klase, tako da je sve drugo micubisijevo a sasija mercedesova-smarta.
Sto se tice delova i to ti je lepo objasnio acivi, uporedjues original delove i turske,bugarske... ee sada da li neko primecuje stopaljku tursku ili far turski od originala, to je stvar koliko se covek razume, ali za far se i te kako razlikuje po kvalitetu, plastike, sociva, pa ponekad i samog odsjaja.
Sto se tice soferke, dao si vec primer za i30 koji nije japanac i za njega je soferka 240e nije 400e, tako ces se iznenaditi i sutra kada vidis da je soferka priblizno ista cena kao i za brava ili bilo koji evropski auto.
Dule@
Sto se tice drugih marki sto si nabrojao dole, subaru,mazda,nisan... i njihovi evropski motori.
Sta tu ima cudno, u to vreme pre 10,20god japanci nisu ni pravili dizel motore, pa su samim tim i kupovali evropske dizele od kojih se neki nisu pokazali dobro, neki jesu, kako koji. Poznato je da se u nisanu ugradjivao renoov dizel motor, u hondi isuzuv 1.7cdti....
Sada je vec druga prica kada su poceli da prozivode svoje dizel motore, hondin 2.2cdti prvi dezel motor koji su izbacili oborio je 17 rekorda, i kao sto se vidi i sada pokazao se odlican, subaru 2.0d bokser motor isto nesto posebno,mazdine, toyotine...
Nisam, micubisi jos nemaju svoje dizel motore, nisan posto ima veliki udeo u renou uzima njegove motore, micubisi kao sto se vec zna vw.