Mitsubishi lancer 1.8

• Začetnik teme Začetnik teme gema
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
infinity? :per:

2011infiniti.jpg

A zasto ne bi stavili sliku nekog redovnog japanca u poredjenju sa evropskim autom iste klase? Odmah ste se uhvatili Lexusa koji ne moze svako da vozi.
Sto se tice japanaca ja sam jos 1994 vozio Nissana SX200 pa kad sam ga prodao onda sam vozio Mazdu 323F pa Toyotu MR2 a 2005 sam imao Celicu 2002 u koju sam se total razocarao kako je bila uradjena.
Uzmite za primer samo najobicniji Fiat Bravo i bice vam jasno koliko su evropska kola otisla napred.

A zasto ne bi stavili sliku nekog redovnog japanca u poredjenju sa evropskim autom iste klase? Odmah ste se uhvatili Lexusa koji ne moze svako da vozi.
Sto se tice japanaca ja sam jos 1994 vozio Nissana SX200 pa kad sam ga prodao onda sam vozio Mazdu 323F pa Toyotu MR2 a 2005 sam imao Celicu 2002 u koju sam se total razocarao kako je bila uradjena.
Uzmite za primer samo najobicniji Fiat Bravo i bice vam jasno koliko su evropska kola otisla napred.

Dule o cemu ti pricas?? Lexus is 220d kosta 15,16000e kako taj auto ne moze svako da vozi a kantu pasata moze svako da vozi?
Uporedi novu hondu accord sa pasatom, bmw 3kom , 159, pa vidi o cemu pricam, ti kao da ne prodajes automobila ali verujem ti da ih prodajes jer danas svako prodaje automobile, mozes da budes dobar trgovac ali u automobile ne moras da se razumes ne kazem da si jedan od njih ali ovde stvarno pricas neke suprotne stvari

Uzmem fiat brava i sta onda da ga uporedim sa nekim japancem, primer civikom, po cemu je od daleko bolji , ne shvatam sta hoces reci, ja ne smatram uopste ni da je bolji ali po tebi je bolji , tu se vec razlikujemo.
Ili mozda tojotu auris i bravo sta je to toliko kvalitetno i bolje kod brave u odnos na aurisa

Poslednja izmena:
Dule o cemu ti pricas?? Lexus is 220d kosta 15,16000e kako taj auto ne moze svako da vozi a kantu pasata moze svako da vozi?
Uporedi novu hondu accord sa pasatom, bmw 3kom , 159, pa vidi o cemu pricam, ti kao da ne prodajes automobila ali verujem ti da ih prodajes jer danas svako prodaje automobile, mozes da budes dobar trgovac ali u automobile ne moras da se razumes ne kazem da si jedan od njih ali ovde stvarno pricas neke suprotne stvari

Is 220d ne može da se kupi bez skoro 30000€, i to u osnovnom paketu opreme.
To što si naveo je smešno jer da je tako niko ne bi vozio golfa a kamoli pasata da je Lexus tako jeftin.

Upoređivali su Accorda i Avensisa sa Pasatom i uvek su ostajali u njegovoj senci. Pasat je pored Pola jedan od NAJNEPOUZDANIJIH modela i ono što meni nije jasno kako je kao takav uvek etalon za vrednost i kvalitet. Uvek pobeđuje na uporednim testovima i mnogo mlađe konkurente u klasi.

Poslednja izmena:
Is 220d ne može da se kupi bez skoro 30000€, i to u osnovnom paketu opreme.
To što si naveo je smešno jer da je tako niko ne bi vozio golfa a kamoli pasata da je Lexus tako jeftin.

Upoređivali su Accorda i Avensisa sa Pasatom i uvek su ostajali u njegovoj senci. Pasat je pored Pola jedan od NAJNEPOUZDANIJIH modela i ono što meni nije jasno kako je kao takav uvek etalon za vrednost i kvalitet. Uvek pobeđuje na uporednim testovima i mnogo mlađe konkurente u klasi.

Taj osnovni paket ima kao svi evropski automobili koju su u fulu, dizel je kod nas kosta oko 28900e ja sam pricao za polovnog is220d pogledaj malo na mobile de koliko kostaju,od 11000e pa na gore dok ga uvezes kosta ce nekih 16000e kao sto sam rekao, to sto ti ne znas pa govoris da je smesno sto sam naveo, to je tvoja stvar sto se ne razumes dovoljno a takvih mi nikada nece biti jasni, sto ulaze u pricu ako nesto ne znaju, ja sigurno necu da izmisljam ili da pricam nesto sto ne znam.
To sto neko vozi pasata ili golfa pre nego neki drugi model pr lexus to je stvar kako razmisljas covek, kod nas ces tesko ubediti coveka da kupi japanca , uvek ce ti reci da je bolji evropsi auto
Kao sto se vidi i ovde, prodavac auta daje savet coveku da nije zvucno ime i da za te pare moze da kupi auto sa zvucnim imenom, eto kako razmisljaju, nece nasi ljudi da voze hondu acorda ili mazdu6...pre ce kupiti vw pasata, golfa5 , a4, ipak kada nekom kazes vozis audi eeeej znas sta je to ovako kazes vozis mazu onda si ljakse kao , to je nase razmisljanje pa onda pricaju kako ne valjaju a ni ne znaju koliko su kvalitetna vozila, niti im znaju cene , kao sto ti pricas svi bi onda vozili , pa ne bi i da je 13hilj. ne bi ga vozlili.
Pobedjuje zato sto citas auto bild tamo ti svaki9 nemacki auto pobedjuje japanskog , ne bitno koja je klasa, ne znam gde si procitao da je pasat bolji od accord to jos nisam citao-video.

Poslednja izmena:
Kao sto se vidi i ovde, prodavac auta daje savet coveku da nije zvucno ime i da za te pare moze da kupi auto sa zvucnim imenom, eto kako razmisljaju, nece nasi ljudi da voze hondu acorda ili mazdu6...pre ce kupiti vw pasata, golfa5 , a4, ipak kada nekom kazes vozis audi eeeej znas sta je to ovako kazes vozis mazu onda si ljakse kao , to je nase razmisljanje pa onda pricaju kako ne valjaju a ni ne znaju koliko su kvalitetna vozila, niti im znaju cene , kao sto ti pricas svi bi onda vozili , pa ne bi i da je 13hilj. ne bi ga vozlili.
Pobedjuje zato sto citas auto bild tamo ti svaki9 nemacki auto pobedjuje japanskog , ne bitno koja je klasa, ne znam gde si procitao da je pasat bolji od accord to jos nisam citao-video.

Mercedes, BMW, Audi, JESU bolji automobili od Mitsubishi-ja. Doduse i skuplji naravno. Pusti sad sta se u Srbiji vozi i ceni, pogledaj sta kupuje zapad Evrope. Nisu oni ludi.

A koliko kosta odrzavanje polovnih japanaca? Nije ni nas narod toliko glup sto je forsirao VW u devedesetim...

Mercedes, BMW, Audi, JESU bolji automobili od Mitsubishi-ja. Doduse i skuplji naravno. Pusti sad sta se u Srbiji vozi i ceni, pogledaj sta kupuje zapad Evrope. Nisu oni ludi.

A koliko kosta odrzavanje polovnih japanaca? Nije ni nas narod toliko glup sto je forsirao VW u devedesetim...

Ako pogledas malo zapad i vidis sta kupcima najbolje odgovara onda ti ne ide bas ta prica na tvoju stranu, nemacki i britanski vozaci su najzadovoljniji sa hondom, istrazivanje je sprovela neka njihova agencija, ne znam kako se zove, mozes da procitas mozda negde na netu, ja sam citao negde, najzadovoljniju su sa hondom , sa najmanje kvarova od svih ostalih marki auta, to je prvi put da sam ja cuo da su neki nemacki mediji objavili tu ves, doduse oni su gledali nove automobile koje su stari 1,2,3 god najvise ali opet tako su gledali i druge marke.
Odrzavanje kosta kao i svaki auto, razlika male gore dole, od marki do marki, inace nista skupo(za nova japanska auta), sto se tice starih japanac tu se slazem da su skupi delovi, bar znam za hondu civik ostale ne mogu da ti kazem jer ne znam , moguce da su cene slicne.
Ima tu i prednost golf, mercedes 123, 124ka, delovi su se uveliko proizvodili u turskoj tih godina pa je samim tim i odrzavanje bilo dzabe.
Nas narod je forsirao vw 90ih. jer su u ono vreme bili koliko toliko kvalitetni automobili i sto je japanska industrija u to vreme forsirala benzince i tih 90 i pre 90 je svaki benzinski japanac bio daleko napredniji od evrpoljana.Dizele su slabo i radili pa je su samim tim i slabo bili interesantni za nas, mada su se oni i tih godina tek probijali kod nas,kao korejanci pre par godina, sumljali su u kvalitet kie, hundaji a sada se tek pokazuju da su kvalitetni automobili.
Ne kazem da je nas narod glup sto je vozio 90 vw ili sto i sada voze, rekao sam da ima kvalitetniji i jeftinijih japanaca od primer pola ili a4....

Taj osnovni paket ima kao svi evropski automobili koju su u fulu, dizel je kod nas kosta oko 28900e ja sam pricao za polovnog is220d pogledaj malo na mobile de koliko kostaju,od 11000e pa na gore dok ga uvezes kosta ce nekih 16000e kao sto sam rekao, to sto ti ne znas pa govoris da je smesno sto sam naveo, to je tvoja stvar sto se ne razumes dovoljno a takvih mi nikada nece biti jasni, sto ulaze u pricu ako nesto ne znaju, ja sigurno necu da izmisljam ili da pricam nesto sto ne znam.To sto neko vozi pasata ili golfa pre nego neki drugi model pr lexus to je stvar kako razmisljas covek, kod nas ces tesko ubediti coveka da kupi japanca , uvek ce ti reci da je bolji evropsi auto

Kad si rekao 15000-16000€ nisi naveo da je to cena za polovan, a u daljem tekstu si pisao o novim...
Zato sam tako i pisao,a neka si ti nama tako pametan kad se razumeš a mi jadni glupi nemamo pojma.

Normalno je da će prodavac polovnjaka da prodaje ono što ljudi traže.
Zamisli da neko nauzima gomilu japanaca... I kome da ih proda kad naš narod voli golfa i slično.

Ja sam sinoc lepo otisao da sovim pa nisam ucestvovao u diskusiji ali ono sto sam jutros zakljucio je da se sem Lexusa i Honde drugi japanci maltene i ne pominju.
Ovo je tema o Mitsubishiju i kad sam rekao da je auto ono,nista specijalno odjednom se pominje Lexus i Honda kao kako su japanci kvalitetni a ovog vise niko ni ne spominje.
Naravno da su japanci kvalitetni i da postoji krug ljudi koji samo njih vozi i nista drugo ali su to kola na koja kupca moras da nagovoris pa da ga kupi.
I na testovima kvarljivosti Alfa Romeo (po nemackom casopisu) se manje kvari od BMW-a a nas narod samo ***** kako Alfa nista ne valja a BMW je vrh.
Ono sto sigurno znam je da sam za Nisana Primeru 2002 pre par godina stop lampu platio 240 eura dok sam za evropski auto mogao za te pare da uzmem i farove i stopaljke.Jes kopija al savrseno radi.
Evo jos jedan primer gde je za Hyundai I30 soferka 400 eura a na Fiatu Bravo 2001 70 eura.Razlika je ocigledna.
A za one koji nisu sedeli u novom Fiat Bravo evo informacija iz prve ruke-kad su pre mesec dana stigla tri primerka svi trgovci su se smrzli kako je auto uradjen a vlasnik nije mogao da odoli da ga provoza a licno vozi Maserati. Stari Bravo je smesan za ovaj novi a to dokazuje koliko su evropski automobili odskocili sa enterijerom a neki i exterijerom.
Licno sam vozio Carismu i to je poprilicno bezvezan auto,bez duse,tvrd i nesto drugo me niko ne moze ubediti a kroz trgovinu od tri komada koji su stigli sa GDI motorima ,sva tri su imali neku falinku sto je dokaz da nista nije savrseno.

Kad si rekao 15000-16000€ nisi naveo da je to cena za polovan, a u daljem tekstu si pisao o novim...
Zato sam tako i pisao,a neka si ti nama tako pametan kad se razumeš a mi jadni glupi nemamo pojma.
Normalno je da će prodavac polovnjaka da prodaje ono što ljudi traže.
Zamisli da neko nauzima gomilu japanaca... I kome da ih proda kad naš narod voli golfa i slično.

Sta cu moram , tu sam da vas ucim :mrgreen: , nisi valjda mislio da sam pricao o novom autu, valjda si mogao sam da zakljucis da je polovan:confused: :D
Ja nisam pricao sta da prodaju prodavci automobila nego je bila smesna konsatacija da je bolje uzeti zvucno ime (vw...) nego micubisija, o tome sam pricao a ne sta da prodaju.

i30 je korejanac, ne znam odakle ti ta cifra za soferku, to mi je bas preterana cena.
Govorilio smo opsirno o japanskim automobilima pa smo se dotakli najvise honde i lexusa, za micubisija sve isto vazi sem unutrasnjosti sto stvarno nije bas na nekom visokom nivou, nije nesto dopadljiv, mada opet je to stavr ukusa, ali sto se tice mehanike, motora sve isto vazi kao i za navedene sto smo spominjali.

I na testovima kvarljivosti Alfa Romeo (po nemackom casopisu) se manje kvari od BMW-a a nas narod samo ***** kako Alfa nista ne valja a BMW je vrh.

Ono sto sigurno znam je da sam za Nisana Primeru 2002 pre par godina stop lampu platio 240 eura dok sam za evropski auto mogao za te pare da uzmem i farove i stopaljke.Jes kopija al savrseno radi.

Evo jos jedan primer gde je za Hyundai I30 soferka 400 eura a na Fiatu Bravo 2001 70 eura.Razlika je ocigledna.

Mentalitet.

Uporedjujes cene original fara sa kopijama?

Uporedjujes cene delova automobila iz 1995. i 2007. godine?

Back