Mitovi i legende!

MrFunny

Zainteresovan član
Poruka
165
Mitovi i legend se pripovedaju sirom sveta,ali izmedju nekih mitova na razlicitim stranama sveta postoji neobjasnjiva slicnost.

Pre svega mitovi o zmajevima i vitezovima koji ih ubijaju postoje u celom svetu,koja zivotinja najvise lici na zmaja iz prica?
Pa Dinosaurus,te price su smestene u srednji vek,
Zar ne mislite da su urbanizacijom polako bili istrebljivani ili je njihovo brojcano stanje svedeno na minimum pa ih zato mi danas ne vidjamo???
ovo su samo neki od primera.
Sta mislite?

Poslednja izmena:
Mitovi i legend se pripovedaju sirom sveta,ali izmedju nekih mitova na razlicitim stranama sveta postoji neobjasnjiva slicnost.

Pre svega mitovi o zmajevima i vitezovima koji ih ubijaju postoje u celom svetu,koja zivotinja najvise lici na zmaja iz prica?
Pa Dinosaurus,te price su smestene u srednji vek,tako isto i price o vukodlacima pojavljuju se negde do polovine 19.veka.
Zar ne mislite da su urbanizacijom polako bili istrebljivani ili je njihovo brojcano stanje svedeno na minimum pa ih zato mi danas ne vidjamo???
Sta mislite?

Pa ne... nekako ne verujem da su dinosaurusi i vukodlaci ugroženi taksoni XXI veka... :lol:

Pa Dinosaurus,te price su smestene u srednji vek,tako isto i price o vukodlacima pojavljuju se negde do polovine 19.veka.
Sta mislite?

mislim da si ti klon korisnika ravana2

tracks-acambaro-dino15.jpg
tracks-acambaro-dino19.jpg

glinene figurice dinosaurusa pronadjene u Acambaru u Meksiku star 2500god
procenjuje se da su napravljene izmedju 800 god p.n.e i 200 god n.e

Ima toga koliko hoces samo se skriva od javnosti.
Niko se ne zapita zasto kinezi recimo u svom kalendaru imaju i godinu zmaja?
Sve ostale zivotinje postoje i dan danas samo zmajevi ne.

Na hramovima Maja, Inka i Asteka se nalaze zmajevi.

Svuda sirom sveta postoje legende u narodima gde se spominju zmajevi.
U Bibliji se spominju takodje.

Ima dobrih dokumentaraca na tu temu, zakacicu ih ovde jednom prilikom...

Back