Митинг СНС

Koliki rok ce Toma da da vlastima u aprilu???

• Nece biti novog roka

• Do jeseni

• Do nove godine

• Opet 2 meseca

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Stojim pri onome što sam rekao.Kako komentarišeš samovolju Aleksandra Karađorđevića?

http://www.npss.rs/index.php/compon...hato-ponaanje-karaoreviaprinc-ne-plaa-radnike
Ako se ovako ponaša prema onima koji kod njega rade za smešne pare kako bi se tek ponašao prema državi?

A, ko kaže da je to baš tako kako je Press napisao, a policija prenela na svom sajtu. Ja baš ne verujem Pressu, a policiji još manje.

Nekako sam skloniji da više verujem ovako nečemu http://www.zcarandjelovac.org.rs/arhiva/1300-donacija-zc-arandjelovac

Neću da prihvatim opravdanja kontravestima.Postoje izjave tih baštovana i pomoćnih radnika.To su male pare za Aleksandra Karađorđevića a velike za te ljude.

Al, eto, jadni ne smeju da kažu svoje ime, da se ne bi princ i princeza naljutili, pa im uskratili platu. Pa, jesu li njih dvoje toliko glupi da ne znaju koga su otpustili? Mani me tih gluposti!

Извештај са митинга, или кад мртви фазани лете изнад наших глава

Ана Радмиловић
субота, 05. фебруар 2011.

mitinkceo.jpg

Или, колико демагогије суставно поређане у артиљеријске салве, колико покрадених мисли иза којих не стоји ништа осим мржње сујете власти, и колико покварености треба да се излије пред наше ноге и како је до нераспознавања доведена суштина преваре...

Осим наслова и кратког увода нећу написати ништа што би указало на то какво евентуално мишљење о ономе што сам видела на митингу СНС-а и гостију, натерана да на тај митинг одем и вазда склона онима који нису склони улици. Иза бине кратко сма стајала са Александром Јанковић (ДСС), а затим прешла у „обор за новинаре“. Кратак увод могао би се свести на личну импресију да ми је од свих извођача са стејџа данас, 5. фебруара, најпријатнији на око и ухо био – Александар Вулин. Прво, имао је лепу јакну, а друго причао је у „Чегевара стилу“, што је сасвим у реду. Није досадно, а ако већ морам да пишем извештај о једној представи, држим да је најважније рећи ко је од глумаца најлепше наступао. Дакле, Вулин.

У „новинарском обору“ било је више безбедњака него новинара, а међу новинарима је било доста странаца. Под „странцима“ не подразумевам наше редакције страних медија, него странце – странце.

Цифре којима се манипулише када је реч о присутнима, посетиоцима скупа или публике или како већ ко назива свет што стоји и гледа представу уличног театра, варирају између педесет пет хиљада и осамдесет хиљада (говорим о званичним информацијама, а не о халуцинацијама неких гледалаца телевизије или вечитих страначких омладинаца).

Публика се највише забавила током наступа Веље Илића, а највише се – да тако кажем – умусила када је Тома Николић поручио присутнима да се сада лепо разиђу и да не праве свињарије по граду. Нисам сигурна да је публика желела те свињарије, али начин проглашавања фајронта је био мало, како бих рекла, партибрејкерски, личио је на конобара који гаси светла у кафани док гости још увек наручују песме, певачица пева, а музиканти би да сивирају. Ипак, обећао је Тома (нама присутнима, народу – да тако кажем) да ћемо се опет окупити у априлу и да ћемо онда показати свима... већ нешто. Не знам шта ћемо им показати, не знам ни коме, али не бих ситничарила. Ја пишем извештај у журби и треба да кажем пар битних детаља, и није овде моје да тумачим.

Са митинга поручили смо граду и свету (Urbi et orbi) да хоћемо у Европу и да нећемо више да будемо сиромашни. Кад кажем „поручили смо“, мислим на свакога ко се тог дана нашао на оном месту, ко је слушао оно што је слушао, у чије се већ све име тамо говорило, на том месту где се губи сваки индивидуални осећај, где нема притужбе на говоранцију с бине.

Они са бине поручили су човеку из публике и то: не питаш се, мали човече. Ако си дошао овде јер си гладан, или јер те баш брига за Тадићеву проевропску причу, или си мислио да смо ми неки национални типови, који год да је твој разлог, а који је разлог малог човека из гомиле, НН лица које служи да буде број у некој статистици, ниси ти с нама. То су поручили другови опозиционари данас.

Митинг није место где политичар комуницира с масом, позната је ствар, али није сувишно поновити. Комуницирати с масом се може само док трају нереди, а то опет не значи да ја призивам неке нереде, него значи да док год постоји тако висока ограда између оних што се лажно представљају као заступници народа и тог на силу заступаног народа – нема дијалога.

Још једна занимљива порука се чула с митинга. СНС више неће да се дружи са Коштуницом, односно Томислав Николић је мишљења да Коштуница заједно с Тадићем има да моли Србе за опрост, поклони се, или како је већ сликовито описао шта треба да ради Коштуница.

А шта би то имало да значи? Ја не знам, а мислим да и није много важно. Важније је питање због чега Тадић, по Томи, има да се извињава? Ризикујући да ме набеди да пропагирам остајање „жутих“ до краја времена и света, написаћу оно што су већ хиљаду пута пре мене написали многи – у чему је Томин проблем с Тадићем, када они исту ствар заступају?

И на крају, извештај о митингу ваљало би завршити констатацијом да СНС јако добро контролише масу, те да никаквих инцидената а да су познати јавности није било. Маса која је дошла аутобусима из Србије добила је сендвиче, послати су да иду с миром кући, нису правили глупости по престоници и своју улогу икебане одиграли су онако како им је речено тамо одакле су доведени. Слабо плаћени статисти махали су заставама и ту и тамо реаговали неком танком паролом. Све је било заправо необично тихо и било је лажно.

Зашто лажно?

Није то тај протест који овде куља ван очију јавности, није то та порука коју обесправљени и они који су се овде помињали имају да пошаљу свету и граду и властима. Зато враћам причу на Вулина. Оно што је он, такође на ивици улоге статисте, овде поручио има везе са поруком коју би послао неко озбиљан и неко ко зна зашто би народ, илити грађани у Србији изашли на улице, а без аутобуса и без сендвича и без могућности да се мирно пошаљу кући, после фајронта. Без фајронта, хоћу да кажем.

Дакле, да је овај митинг имао икакве стварне везе с оним због чега би, и са каквом енергијом, грађани Србије изашли на улице – он не би протекао тако седативно умирујуће и тако безобзирно суштински далеко од свега што људе занима.

СНС је заинтересован за нове изборе. Људи су гладни. У томе лежи сва разлика и сав јаз између оних са бине и оне масе иза решетака и са свим оним силним обезбеђењењем којег је било више него новинара, и у томе лежи одговор на питање због чега је извештај о овом митингу један извештај о ничему. Провинцијски бал с пјесмом на крају...

Извештај са митинга, или кад мртви фазани лете изнад наших глава

Ана Радмиловић
субота, 05. фебруар 2011.

mitinkceo.jpg

Или, колико демагогије суставно поређане у артиљеријске салве, колико покрадених мисли иза којих не стоји ништа осим мржње сујете власти, и колико покварености треба да се излије пред наше ноге и како је до нераспознавања доведена суштина преваре...

Čist bezvredni pamflet.

Snaga naroda se akumulirala kdo SNS- i ko god pokušava da pljuej to kreće protiv naroda- svoje mišljenje treba da sada zadrže za sebe, jer su imali deceniju- hej bre DECENIJU da sami nešto ostvare- a sada ovo kenyanye- mogu da bace.
Svaki napad na SNS danas je podrška DS-u.

Gospodo, imali ste vremena niste ništa ostvayrili, mrš u ćošak!

"Stiropor revolucija"!

Zaista lepo zvuči i u istoriji će ostati zapisano da je Tadić i cela buljumenta pala zbog parčeta stiropora :)
Bez kapi krvi- parče stiropora će srušiti vaše snove :)

Već polako spremam članak za Wikipediju:) Čekam april da ga objavim!

STIROPOR REVOLUCIJA

Beskrva revolucija koja je u aprilu2011 uklonila pro-zapadni režim u Srbiji...

Tako je. "Gandijevske metode" ce ih vise "ubosti u srce" i poslati ruznu sliku u EU (do koje je njima veoma stalo), tako da se nece podsmevati "stiropor revoluciji".

Tako je. "Gandijevske metode" ce ih vise "ubosti u srce" i poslati ruznu sliku u EU (do koje je njima veoma stalo), tako da se nece podsmevati "stiropor revoluciji".
O tome i govorim- biće uhvaćeni u klopku. Miran protest koji blokira grad može da se ukloni samo silom.
Problem je u tome što će to biti april, a čak i da odbiju da raspišu izbore - izbori su već naredne, 2012 godine- previše blizu da bi pravili gluposti.
I šta god da urdi, tadić gubi

- Da prihvati izbore- gubi obraz
- Da odbiej izbore, izgubiće ih jer će narod da predje na stranu Nikolića u celosti.

Tadić da je pametan trebao bi pre skupa, dakle krajem marta da zakaže izbore za septembar- tako da ne bi izgubio puno, dobio bi lufta da se spasava kako zna i ume a ne bi ispao luzer ni tiranin.
Medjutim, on je glup, a okružen uvlakačima koji pristaju na sve sem na izbore i izgubio je kontakt sa stvarnošću.

Poslednja izmena:
O tome i govorim- biće uhvaćeni u klopku. Miran protest koji blokira grad može da se ukloni samo silom.
Problem je u tome što će to biti april, a čak i da odbiju da raspišu izbore - izbori su već naredne, 2012 godine- previše blizu da bi pravili gluposti.
I šta god da urdi, tadić gubi

- Da prihvati izbore- gubi obraz
- Da odbiej izbore, izgubiće ih jer će narod da predje na stranu Nikolića u celosti.

Tadić da je pametan trebao bi pre skupa, dakle krajem marta da zakaže izbore za septembar- tako da ne bi izgubio puno, dobio bi lufta da se spasava kako zna i ume a ne bi ispao luzer ni tiranin.
Medjutim, on je glup, a okružen uvlakačima koji pristaju na sve sem na izbore i izgubio je kontakt sa stvarnošć
u.

Ma kakvi. Da sam ja na njegovom mestu, raspisala bih ih vec za maj.

Smatram da nije neophodno da Toma leci komplekse tako sto ce da zaustavi celu drzavu. Samo kad bi mogli da se odrze delimicni izbori, da puste SRS i SNS da se bore za ono sto je SRS bila osvojila 2008me, to bi resilo stvar. Pustiti i DSS ako bas hoce.

Inace, sam miting je... nista... Jedno veliko bucno - nista.

Znas, mi bi na izbore. Paz' to... ko od opozicije ne bi?!? Nije obecao ni pobedu, ni promene, ni pare... ma nista... Rece - "Mika nema pojma, a mi hocemo izbore".
Ako nije glup, zna da to nije dovoljno da bi se izbori dobili.

Kao sto neko sinoc lepo rece na tv: da li je miting poruka vlastima ili je poruka ostatku opozicije da mogu da ih pociste ako pozele...
Mislite o tome :per:

Meni ti i Laci niste jasni stvarno. Kakav bre lopovluk? U svakoj kraljevini kralj je domaćin, koga treba na istom mestu da nasledi njegov sin, unuk, praunuk, čukununuk... Što bi on uništavao svoju zemlju? Gde si ti čuo da je i u jednoj monarhiji izbila afera da je kralj lopuža, a pun ti je svet takvih afera u republikama, čak i onim najrazvijenijim.
Ама, што се уопште замајаваш с национал-бољшевицима, притом још су неки од њих неваспитани, примитивни, немаштовити... да не кажем нешто теже?

Meni ti i Laci niste jasni stvarno. Kakav bre lopovluk? U svakoj kraljevini kralj je domaćin, koga treba na istom mestu da nasledi njegov sin, unuk, praunuk, čukununuk... Što bi on uništavao svoju zemlju? Gde si ti čuo da je i u jednoj monarhiji izbila afera da je kralj lopuža, a pun ti je svet takvih afera u republikama, čak i onim najrazvijenijim.

Za vreme monarhije se nije kralo!?:hahaha:

"Они који су ратовали и крвљу платили вашу слободу тада су били уморни. Уз то, у свом идеализму, који их је одржавао у најцрњим данима искушења, веровали су у људску доброту и захвалност. Одморна, захваљујући забушавању током рата, "интелигенција" је искористила тај умор оних који су градили величину своје земље. Делила је и сплеткарила уз подршку великог контингента себи сличних пореклом из ослобођених крајева с оне стране Саве и Дунава. Тада је наступило бесрамно грабљење важних и уносних положаја и распојасани плес милиона предвођен "и нтелигенцијом".

Чим се рат завршио, ваши политичари су појурили да поново приграбе власт и управљање пословима. Ни на памет им није пало да би прве редове требало препустити онима који су се жртвовали за отаџбину. Напротив, свим могућим средствима су настојали да са значајних положаја уклоне све ветеране. Ови су, пак, још били превише уморни од натчовечанских напора које су уложили, па су им то допустили. Елем, политичари вшие иису знали ни за какве границе својих себичних амбиција. Био је то плес министарских портфеља, који су доносили богатство онима који би их се дочепали. Најбољи начин да брзо постанеш богат јесте да постанеш министар!

Од рата до данас (1928), видео сам најмање педесетак министара и, с ретким изузецима, сви ти министри су се обогатили. Као што сам већ рекао, својевремено се причало како је бугарски краљ Фердинанд, да би га придобио, једног значајног политичара постанио за министра на шест месеци, што је поменутом политичару било довољно да купи лепу вилу у једној од најлепших софијских улица. Код вас је, међутим, драги моји српски пријатељи, сада још горе. Погледајте какво је право краљевско имање ваш министар Нинчић стекао. Погледајте му кућу у граду! Зар заиста верујете да је све то плаћено штедњом од иметка који је Нинчић имао пре рата и од министарске илате? А баснословно богатство Стојадиновића, биншег министра финансија, сина честитог човека без икаквог богатства? А Божа Максимовић, пре рата само ситни сиромашни намештеник који је без завршених студија? Да ли је ону лепу кућу вредну неколико милиона и онај накит и друге бескорисне стварчице које је његова жена накуповала у Паризу платио својим новцем кад тог новца није ни било? Пашић, коме је бављење политиком већ било много донело, после рата је постао један од најбогатијих људи у Краљевини. А поп Јањић и сви остали с ове и оне стране Саве и Дунава?

Не, ти политичари су искористили свој положај да би се лично обогатили, понекад и нимало поштеним средствима. Тиме су показали да је њима политика само средство за брзо стицање великог новца.

Не користе, међутим, само политичари-министри политику да би се обогатили, већ и обични политичари-посланици следе њихов пример. Међу њима бесни најсрамнија корупција, а одатле је захватила функционере који зависе од политичара. Могао бих вам навести десетине мени познатих случајева поткупљивања посланика, министара и високих функционера митом чији износ превазилази милион. Често би ми се то згадило и жалио сам ваш народ што му је судбина у таквим рукама."

Stanje u Kraljevini SHS 1928. godine.

Back