Miting Dveri ispred Vlade 21.03.2015.

Само наведите са којим то патриотским организацијама треба Двери да се претходно консултују'?..

(иначе, и ја сматрам да Двери нису прави представник истинског србског родољубља али не видим тренутно другога на сцени)

Са свим, и да заједнички наступају. Јел да да је логично?

- - - - - - - - - -

Нема ништа док Воја Коштуница не поведе протесте.

Мицика му је болесна нешто, а Жута треба да се омаци...

Реално, тренутно нема ко да покрене народ, то је наша срамота.

Како мислиш са свима да се консултују?..Тих "свих" има зилион организација малих, непознатих јавности и сличних.
А ако мислиш на ове познате (СРС, ДСС и сл.) па они су своје одрадили задњих 25 година, тј. ништа нису одрадили да нас избаве од окупације и безвезе је опет им давати 1000-ту шансу да нас замлаћују.
А ионако Шешељ је знатно отупио оштрицу према Вучићу..

Видно си погођен истином и чињеницом да твоји Дверјани, свесно или несвесно, помажу режиму који је непријатељ ове државе. Ја бих рекао несвесно, тј да спадају у класу "корисних идиота"

Како није важно колика је "гомила"? Па како ће геније 1000 људи утицати на било шта? Само ће служити СНС ботовима (Мрачак, Биља, Александар...) за изругивање и издрк.авање над родољубивим Србима.

Свака част! Велики успех што су нешто затражили или неког оптужили. Још тепај највећем српском издајнику са "премијеру", док он уништава државу ми да пазимо како ћемо једног лудака ословљавати.

Добро ово је копи пејст вести. Дивно је све то. Него кад ће Двери учинити нешто конкретно а не да представљају једну анемичну и немоћну опозициону странку? Могуће и режимску! Као што сам рекао, једини резултат им је да разводне и обесхрабре све напоре српских родољуба и националиста.

Hajde nabroj te koje ce Dveri "razvodniti". Ko su ti? SRS? Seselj je jasno stavio do znanja da NECE sa Dverima. I, sta sad? Treba da se utope u SRS i sacekaju dok se Seselj obracuna sa prvim kumom pa ce mozda krenuti i na dugog sa kojim bi inace mogao pod nekim uslovima. E, Dveri sa Vucicem nece ni pod kakvim uslovima.
Neovisno od svega toga, i danas je vise puta ponovljeno da ce Dveri podrzati svaki protest osim onih koje organizuju Pajtic ili Borko Siriza. Da li se tako pomaze Vucicu ili se pomaze ne dirajuci ga? Budimo ozbiljni i realni. Pogledaj samo kako izvestavaju o ovom protestu pa ce ti biti jasno o cemu je rec. Nadam se da si dobronameran ali totalno ostrascen. Ne za nekog nego protiv Dveri.

Добро ово је копи пејст вести. Дивно је све то. Него кад ће Двери учинити нешто конкретно а не да представљају једну анемичну и немоћну опозициону странку? Могуће и режимску! Као што сам рекао, једини резултат им је да разводне и обесхрабре све напоре српских родољуба и националиста.

Koje napore? Napore DSS-a da ustanu iz fotelje? Šešelja da priča o Đinđiću i Dragici, dok mu bolesnik koga je on stvorio uništava sve što je Srpsko i čitavo ostalo? S takvim da Dveri prave saradnju? Neka, hvala. Da sam na njihovom mestu, oterao bih sve u pm i gurao do kraja apsolutno sam, do konačne pobede.

Dveri su danas jedina prava opozicija najnesposobnijoj Vladi i najkvislinškijem kvazi-predsedniku iste. To samo neko ko ne želi, neće videti. Ne interesuje me šta bilo ko misli, ja vidim kako stvari idu. Jedino oni dižu glas protiv onih koji nas uništavaju. Pokret koji godinu dana nakon izbora nije gostovao niti jednom na najvećim medijima, koji svoju rodoljubivost prikazuje na delu, pomaže onima kojima je to najpotrebnije, ali od toga ne pravi samoreklamerstvo. Organizovali su protest, o kom se sada s ponosom govori, jer je došlo samo 3.000 ljudi. To što apsolutno nigde nije najavljena vest da je opozicija pokrenuli proteste protiv Vlade, to što su ljudi i zaboravili da Dveri postoje... nije bitno, bitno je da ih je bilo samo 3.000.

Ali to su pravih 3.000, to nisu lažnih 20.000. Nije bilo punjenja autobusa, dnevnice i toplog obroka, nije bilo prisile. Svi oni došli su iz srca i iskrene ljubavi prema svojoj zemlji i budućnosti, koju žele promeniti. Dovoljno je reći da je ovaj protest podržao Boris Malagurski, mlad reditelj koji je zavredio poštovanje na mnogo širem prostoru od ovog ovde.

I nemojte se prevariti da će iko odustati i da će se na sledeći protest čekati još dugo. Ovo je tek početak, sledeći put će nas biti duplo više, onda 4x više... Sve dok mirni protesti ne prerastu u demonstracije, posle kojih će vlasti biti bolje da sami odu, da ne bi narod morao dolaziti po njih.

Koje napore? Napore DSS-a da ustanu iz fotelje? Šešelja da priča o Đinđiću i Dragici, dok mu bolesnik koga je on stvorio uništava sve što je Srpsko i čitavo ostalo? S takvim da Dveri prave saradnju? Neka, hvala. Da sam na njihovom mestu, oterao bih sve u pm i gurao do kraja apsolutno sam, do konačne pobede.

Dveri su danas jedina prava opozicija najnesposobnijoj Vladi i najkvislinškijem kvazi-predsedniku iste. To samo neko ko ne želi, neće videti. Ne interesuje me šta bilo ko misli, ja vidim kako stvari idu. Jedino oni dižu glas protiv onih koji nas uništavaju. Pokret koji godinu dana nakon izbora nije gostovao niti jednom na najvećim medijima, koji svoju rodoljubivost prikazuje na delu, pomaže onima kojima je to najpotrebnije, ali od toga ne pravi samoreklamerstvo. Organizovali su protest, o kom se sada s ponosom govori, jer je došlo samo 3.000 ljudi. To što apsolutno nigde nije najavljena vest da je opozicija pokrenuli proteste protiv Vlade, to što su ljudi i zaboravili da Dveri postoje... nije bitno, bitno je da ih je bilo samo 3.000.

Ali to su pravih 3.000, to nisu lažnih 20.000. Nije bilo punjenja autobusa, dnevnice i toplog obroka, nije bilo prisile. Svi oni došli su iz srca i iskrene ljubavi prema svojoj zemlji i budućnosti, koju žele promeniti. Dovoljno je reći da je ovaj protest podržao Boris Malagurski, mlad reditelj koji je zavredio poštovanje na mnogo širem prostoru od ovog ovde.

I nemojte se prevariti da će iko odustati i da će se na sledeći protest čekati još dugo. Ovo je tek početak, sledeći put će nas biti duplo više, onda 4x više... Sve dok mirni protesti ne prerastu u demonstracije, posle kojih će vlasti biti bolje da sami odu, da ne bi narod morao dolaziti po njih.

Бесмислени су било какви нови избори УКОЛИКО СЕ ПРЕТХОДНО НЕ ПРОМЕНИ ИЗБОРНИ ЗАКОН..... ако овако остане САМО ЋЕ ЛОПОВИ ПРОМЕНИТИ КОРПЕ НА РИНГИШПИЛУ И НАСТАВИТИ ДА СЕ ОКРЕЋУ И КРАДУ, ПЉАЧКАЈУ И УНИШТАВАЈУ ЗЕМЉУ.........

Hajde nabroj te koje ce Dveri "razvodniti". Ko su ti? SRS? Seselj je jasno stavio do znanja da NECE sa Dverima. I, sta sad? Treba da se utope u SRS i sacekaju dok se Seselj obracuna sa prvim kumom pa ce mozda krenuti i na dugog sa kojim bi inace mogao pod nekim uslovima. E, Dveri sa Vucicem nece ni pod kakvim uslovima.
Neovisno od svega toga, i danas je vise puta ponovljeno da ce Dveri podrzati svaki protest osim onih koje organizuju Pajtic ili Borko Siriza. Da li se tako pomaze Vucicu ili se pomaze ne dirajuci ga? Budimo ozbiljni i realni. Pogledaj samo kako izvestavaju o ovom protestu pa ce ti biti jasno o cemu je rec. Nadam se da si dobronameran ali totalno ostrascen. Ne za nekog nego protiv Dveri.

Немој молим те да сад причамо о Шешељу. Видим по глупостима "dok se Seselj obracuna sa prvim kumom pa ce mozda krenuti i na dugog sa kojim bi inace mogao pod nekim uslovima" да напредњачки спинови делују на тебе, а ја са онима који понављају те спинове не полемишем о јединој нади овог народа, пошто су сви остали повезани као црева.

Poslednja izmena od moderatora:
Немам ја ни разлога ни одговорности, а ни права да било шта предлажем. Ја се тог посла нисам ни ухватио, док Двери јесу.

Причаш о "нашој неактивности". Ради се баш о томе да лоше каналисана "активност" није ни мало корисна. Ни досманлије не би ништа урадиле да су сваких 3 месеца организовали протесте, него су чекали и удружило се 18 странака од којих су неке имале тотално другачије програме и политички смер. Е сад друга је ствар што су повели државу у беспуће, али су знали како да дигну бунт.

Bunili ste se kada nisu organizovali proteste, sada se bunite kada se protesti organizuju - jasno je kome ovde smeta bilo kakav pokušaj ohrabrivanja naroda i pokušaja njegovog buđenja iz višedecenijskog sna. Dveri ne finansira niko do njih samih, odnosno naroda. Tako da za bolju organizaciju i veće kapacitete ne postoje uslovi, to je, što je. Pričaš o dosmanlijama, 18 stranaka su bili različiti po njihovim liderima. Neko je bio glavat, neko je bio nosat, neko je bio zbijen, neko je bio maneken, neko je bio narkoman, ili bar ličio na istog, ali svima je suština bila ista - da popljačkaju i razore sve što je bilo čitavo. Pritom su imali neograničenu finansijsku pomoć za te proteste, manipulaciju naroda i opet su jedva uspeli izvesti 5.oktobar, trebalo se udružiti njih 20-tak da bi se to desilo.

Pravu narodnu energiju jako teško je sabrati a još teže kanalisati. Međutim, ovi divni kadrovi sa protesta garantuju da je ovo početak jedne zdrave priče i da će već sledeći skup preći dvocifren broj. A onda je granica od protesta do sveopštog narodnog bunta, od pridruživanja naroda u prolazu na demonstracije, od sabiranja iz čitave Srbije, izgubljena.

Како ово схватити мјкуму?

Драган Исаиловић: "Како Двери лепо (поново) користе режиму:
1. Позовеш друге да ти се придруже, али унапред залепиш сопствену фирму, чиме гарантујеш да неће бити масовнијег окупљања
2. Не консултујеш се претходно са свима које наводно позиваш да ти се придруже, већ их зовеш преко медија, што скоро гарантује да се управо ти позвани неће појавити
3. Бираш датум који се блиско подудара са неким другим најављеним протестима, али не и са датумом који је битан, нпр. 24. март
4. Китиш се проруском, патриотском реториком, да би се после недовољно масовног одзива показало да таква опција баш и не ужива велику јавну подршку.
5. У исто време, заузимаш јавни простор као "овлашћени заступник" патриотске, проруске приче."

Znači vi očekujete od Dveri da kleče pred DSS-om i radikalima da bi ih izmolili za jedan zajednički protest, a ako oni odbiju, još i da fingira datum sopstvenog, da im ne bi slučajno povredio osećanja? Ne razumem, otkud ovakva zamena teza, zar Dveri trebaju moliti npr. radikale koji su dobili duplo manje na prethodnim izborima? Stvari trebaju ići u pravcu da SRS i DSS žele saradnju sa Dverima, koji već 16 godina na delima pokazuju svoj rodoljubiv duh, a ne obratno, jer su isti već pokazali kako vode državu i kakve su kadrove (od kojih nam veliki deo danas pije poslednje kapi krvi) izrodili.

Dveri su jedine koji mesecima pozivaju na bunt i zajedničke proteste protiv Vlade, koji žele svenarodno okupljanje, međutim sujeta članova SRS i DSS očigledno je snažnija od njihove ljubavi prema zemlji, jer dosad nisu pokazali apsolutno nikakvu volju za borbu protiv režima koji nas ubrzano razara.

Javni prostor? Dveri i javni prostor u istoj rečenici?

Управо о томе и говорим! Свесно или несвесно, али Двери служе ЕУ, СНС-у и обесхрабрују све патриотске наступе и разводњавају енергију бунта родољуба и русофила!

Šta je razvodnjeno, kad se protesti nastavljaju i sada, kada se za iste saznalo, biće sve masovniji? Kakvu energiju bunta imaju ostali ˘rodoljubi i rusofili˘, kada su dosad pokazali svu svoju hladnokrvnost na svu ovu muku koja pogađa ovaj narod?

lepo bilo
lepo vreme, par hiljada ljudi, motivisani govori, duhovite parole...meni su dveri jako gotivne a da li će se nešto uraditi, ne znam. znam samo to da se bez nečije podrške ništa neće uraditi. možda bi trebalo iskoristiti sadašnje loše odnose rusije i zapada pa zatražiti nekakvu rusku pomoć. nemoguće je da rusi ne žele da pomognu organizaciju koja se protivi ulasku u eu i nato. ako i tu rusi kalkulišu i traže neke interese onda nama nema spasa. ja bih za početak tražio materijalna sredstva za otvaranje televizije zbog potpunog medijskog mraka. možda bi tu pomogli i neki naši ljudi u iseljeništvu.
hoću da kažem da dveri moraju malo snažnije i hrabrije da krenu. moraju biti odlučniji. moraju da se dese zabrane, zatvaranja, upadi policije, hapšenja da bi se uspavani narod pokrenuo.
sećam se kako su dan pre ***** bala organizovali porodičnu šetnju. zašto tada nisu pozvali ljude da sednu sa njima na trasu puta kojom su trebali da prođu pogani i bolesni? zašto nisu celu noć bdili i tako dočekali sutrašnji dan? pa pola beograda bi im se pridružilo i ****** ne bi prošli.

kake bre duhovite parole kad su izginuli ljudi, kad ljudi nemaju leba da jedu, kad svaki dan imas samoubistva kojih nikad nije bilo u toj meri, kad trpis teror sa svih medija, kad te lazu u oci, otkidaju ti platu, namecu nenormalne poreze, prodaju zemlju i rastacu ovo malo drzave i jos kao vrh teraju te svaki dan da im se divis kako im neprijatno sto sve ide fenomenalno....

Poslednja izmena od moderatora:
lepo bilo
lepo vreme, par hiljada ljudi, motivisani govori, duhovite parole...meni su dveri jako gotivne a da li će se nešto uraditi, ne znam. znam samo to da se bez nečije podrške ništa neće uraditi. možda bi trebalo iskoristiti sadašnje loše odnose rusije i zapada pa zatražiti nekakvu rusku pomoć. nemoguće je da rusi ne žele da pomognu organizaciju koja se protivi ulasku u eu i nato. ako i tu rusi kalkulišu i traže neke interese onda nama nema spasa. ja bih za početak tražio materijalna sredstva za otvaranje televizije zbog potpunog medijskog mraka. možda bi tu pomogli i neki naši ljudi u iseljeništvu.
videli ćemu je služila pomoć zapada davana otporu i dosu. da bi srbiju kupili koskama. (mada su govorili da je na kraju štapa šargarepa.)

use i u svoje kljuse. slobodu ti niko ne može doneti. kao ni vlastito odlučivanje. šta fali skupljanju para od naroda i volonterskom radu. taj detinjasti period je vrlo važan da bi se formirala zdrava klica.

Како ово схватити мјкуму?

Драган Исаиловић: "Како Двери лепо (поново) користе режиму:
1. Позовеш друге да ти се придруже, али унапред залепиш сопствену фирму, чиме гарантујеш да неће бити масовнијег окупљања
2. Не консултујеш се претходно са свима које наводно позиваш да ти се придруже, већ их зовеш преко медија, што скоро гарантује да се управо ти позвани неће појавити
3. Бираш датум који се блиско подудара са неким другим најављеним протестима, али не и са датумом који је битан, нпр. 24. март
4. Китиш се проруском, патриотском реториком, да би се после недовољно масовног одзива показало да таква опција баш и не ужива велику јавну подршку.
5. У исто време, заузимаш јавни простор као "овлашћени заступник" патриотске, проруске приче."

Ja ovde vidim jednu zamenu teza. Prebacuje se svo vreme Dverima za to sto miting nije uspeo. Ok, nije dovoljno najavljivan, mozda ni datum nije simbolican, ljudi su prosto uzeli subotu, posle sam razmisljao, trebali su mozda da zakazu u 16h, mozda bi doslo malo vise ljudi (oni koji i danas rade bi mozda stigli), ali to je sve ZAMAJAVANJE - osnovni problem je sto LJUDI NE IZLAZE DA ISKAZU SVOJE NEZADOVOLJSTVO!

Ne moze niko nikoga da tera da izadje. Ako ljudi ne smatraju da treba da se bune, niko tu ne moze nista. To je kao na poslednjim izborima, ljudi su zaista dali glasove ovima koji su na vlasti, bio i video.

Ako svi penzioneri, prosvetari, i ostali kojima su smanjene plate i penzije, ljudi koji placaju struju koja je poskupela, ljudi koji su izgubili nekoga u ratu 1999. (da sad ne pominjem ratove 1991.-1995.) ne misle ili ne zele da izadju i iskazu svoje razocaranje ovom vlascu, ili su spremni za posledice njihove vlasti ili ih podrzavaju. Treceg, jednostavno, nema.

Dakle ja nisam clan Dveri, cak nisam ni simpatizer, da budem iskren, ali ne vidim da su oni krivi sto ljudi ne izlaze da iskazu svoje nezadovoljstvo. A ovi drugi koji se pominju ne organizuju nista, da jesu ja bih otisao i na njihov miting, sve dok su im motivi oni koje i ja podrzavam.

Dakle danasnji miting MENI govori sledece:

1. Da osim 1000-2000 ljudi svim ostalima ne smeta da Srbija bude NATO kolonija - mi cak nismi ni clanica NATO, tada bar imas neka prava, nego smo njima dali sva prava a nemamo nista od toga.
2. Da osim 1000-2000 ljudi svim ostalima ne smeta da Srbija ozvanici i dozvoli nesmetan promet GMO proizvoda, kojima ce se trovati cela nacija. Znate li zasto su Amerikanci, a i mnogi zapadnjaci, onako bolesno debeli? Mislite o tome.
3. Da osim 1000-2000 ljudi svim ostalima ne smeta da Srbiju vodi onaj zlocinac Toni Bler, koji je ucestvovao u pripremi i izvodjenju bombardovanja Srbije i otimanja KiM
4. Da osim 1000-2000 ljudi svim ostalima ne smeta sto je KiM oteto od Srbije i sto su nasi ljudi tamo prognani i izlozeni visedecenijskoj torturi. Samo da vas podsetim, treba vas sve pohvatati i vratiti tamo odakle ste, pa da vidim onda kome je svejedno
5. Da osim 1000-2000 ljudi svim ostalima ne smeta smanjenje plata i penzija cime su svi izjednacni kao neradnici i stetocine koje trace drzavne pare (a pri tom se nista nije uradilo na naplati poreza od onih koji ih ne placaju, naplatu struje od Siptara itd., itd.)
6. Da osim 1000-2000 ljudi svim ostalima ne smeta da zive kako zive, najbednije u Evropi, i u rangu sa africkim zemljama.
7. Da osim 1000-2000 ljudi svim ostalima ne smeta sto im je vlast prepuna "genija" koji kupuju diplome i zavrsavaju fakultete za 7 dana do 1 godinu, i to u svojim 40-tim i 50-tim.
8. Da osim 1000-2000 ljudi svim ostalima JE TOLIKO DOBRO DA IH JE SRAMOTA!

Molim da neko demantuje argumentovano moje stavove 1-8, mada ne vidim kako jer LJUDI NISU NASLI ZA SHODNO DA TO JAVNO POKAZU, stoga vaze zakljucci 1-8. TACKA.

Na kraju, kada covek malo razmisli, zakljucak je onaj koji je dao jedan cestiti srpski zemljoradnik:

Немој молим те да сад причамо о Шешељу. Видим по глупостима "dok se Seselj obracuna sa prvim kumom pa ce mozda krenuti i na dugog sa kojim bi inace mogao pod nekim uslovima" да напредњачки спинови делују на тебе, а ја са онима који понављају те спинове не полемишем о јединој нади овог народа, пошто су сви остали повезани као црева.

Nema tu nikakvih *naprednjackih spinova*. Svako ko je odgledao ono jadno (a tako pompezno najavljivano) gostovanje Seselja u *teskoj reci* kod Vucicevica pre nekolko dana mogao je da vidi da je Seselj ili digao ruke od iole ozbiljne borbe protiv rezima (sto je manje verovatno) ili se sa ovim izdajnickim rezimom nagodio zbog nekog svog ćara - verovatno materijalnog a takvim potezima je inace bio sklon i u vremenima pre odlaska u Hag sa ondasnjim rezimima (sto je mnogo verovatnije).Ne verujes valjda da je on eto sad odjednom u toj emisiji odjednom postao tako glup i *naivan* pa ga je jedan jeftini verblni *sibicar* poput D.(u)Vucicevica *preveslao* da od 50-tak minuta emisije 35 min. *kao* potrose na pricu o pokojnom Djindjicu i sl. za danasnje vreme nebitnim *nadgornjavanjima* a onda mu na kraju voditelj saopstava da eto-vreme je nazalost iscurilo a Seselj je kobajagi bas tad hteo da *oplete* po Vucicu al* eto nije bilo vremena. Treba biti stvarno naivcina da ne progledas takvu farsu. Isto takvo mu je izgledalo i *cuveno* i gromoglasno najavljivano gostovanje kod Marica u *cirilici* sa malom razlikom sto su tada 70% vremena u emisiji potrosili na *mnogo vaznu* pricu o kartanju Seselja i Tute Naletilica u haskom zatvoru. Ti mozes da volis Seselja koliko hoces ali ne bi bilo lose da malo realnije sagledavas stvarnost pa cak i kad se radi o tvom idolu. Tesko da neko moze da opravda status *jedine nade ovog naroda* ako se tako ponasa a ti sad izvoli pa me razuveri u ovim mojim sumnjama i ja cu vrlo rado promeniti misljenje o njemu ali voleo bih da mi das neke ozbiljne kontraargumente u vezi ovog sto sam napisao. Inace cu i dalje biti razocaran zato sto neko ko je toliko propatio u Hagu kao on ne bi trebao da divljenje koje mnogi ljudi imaju prema njemu zbog svega sto je preziveo tamo prlja takvim stvarima kao sto su ova laznoopoziciona gostovanja. Postenije je ako vec npr. procenjuje da nema snage za neki ozbiljniji otpor sadasnjoj vlasti da to i kaze jasno i glasno i da ode u zasluzenu penziju (da ne zamajava ljude- svoje pristalice na prvom mestu a i ostale) a neka se bore neki drugi koji veruju da to ima smisla cak i u ovoj naizgled skoro bezizlaznoj situaciji.

Poslednja izmena:
Радикали су опет криви и најгори, је л' тако ? :D Нека. Кад видим колико вас је било јуче, а колико нас је било 15. новембра, па и 12. новембра, па и у Прокупљу, у Врању, у Власотинцу, у Новом Саду, у Лесковцу, итд., итд. - смејем се. Слатко се смејем.

Радикали су опет криви и најгори, је л' тако ? :D Нека. Кад видим колико вас је било јуче, а колико нас је било 15. новембра, па и 12. новембра, па и у Прокупљу, у Врању, у Власотинцу, у Новом Саду, у Лесковцу, итд., итд. - смејем се. Слатко се смејем.

Blago tebi kad se smijes sto su Srbi opet razjedinjeni.

Back