- Poruka
- 10.370
Miting:Amfilohije se molio za pokoj Vlade
Na Trgu Republike na skupu protiv briselskog sporazuma. Mitropolit Amfilohije pomolio se za upokojenje Vlade i Skupštine, vladika Atanasije Jevtić poručio Dačiću da će završiti kao Đinđić.
http://www.mondo.rs/s289395/Info/Srbija/Miting-_Amfilohije_se_molio_za_pokoj_Vlade.html
Miting pod sloganom "Ostajemo u Srbiji" najavljen kao nestranački i svesrpski, zakazan je simbolično u 12.44 časova, aludirajući na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu, počeo je s malim zakašnjenjem intoniranjem himne.
Na početku je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije održao moleban za Kosovo, ali i molitvu za "upokojenje Vlade i Skupštine Srbije".
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je tokom molebana za Kosovo rekao da se moli za upokojenje vlade i Skupštine Srbije, da im se oprosti svaki greh, voljni i nevoljni, i pomolio se za "vaskrs Kosova i Metohije, cele Srbije i roda srpskog".
Amfilohije je rekao da je u toku "nastavak nacifašističke okupacije" Kosova i nemačkog prodora na istok, i pozvao predstavnike vlasti, koje je optužio za predaju Kosova, da "daju imanje svoga oca, a ne Kosovo".
"Juče je obeležen dan pobede protiv nacifašizma u dobro je da to Evropa slavi, ali nije dobro što Evropa, koja slavi pobedu nad Hitlerom, nastavlja nacifašističku okupaciju Kosova", rekao je Amfilohije, kome je grupa građana na početku govora uzvikivala "fašisto, fašisto"
Citiram: "vladika Atanasije Jevtić poručio Dačiću da će završiti kao Đinđić"...

Komentar za blebentar:Briselski sporazum je neminovan i mislim da je to svima jasno.Razumem da zelimo, i ja zelim, da Kosovo ostane deo Srbije ali nekad su zelje mnogo daleko od stvarnosti.A sto se tice svih ljudi koji su pricali na mitingu, lako je njima da pricaju, kad u njihovim domovima uvek ima hleba na trpezi i para za porodicna letovanja na Tenerifima, dok mi koji pristajemo na sporazum pristajemo zato sto gladujemo, nemamo para za lekove, struju, grejanje.Ali poruke za uspokonjenje i zelje crkvenih predstavnika da ce neko da zavrsi kao pokojni Djindjic su sramne, toliko o ljudimo koji treba da sire mir...

_nobody_