Мит или предања о великом потопу.

nisam bas siguran da znam u kom smjeru vodi tvoja prica....puno dodirnutog, a nista konkretno receno.....priroda ne pita kome je sta blagotvorno ili ne, ona djeluje po svojim zakonima...a niko ko ima tri ciste u glavi ne moze negirati znanje starih naroda - i do dana danasnjeg nismo rijesili sve zagonetke koje su nam ostavili u naslijedje....

Природа - театар у оквирима којега се одигравају све ствари - но, које су му границе? И, на послетку, да ли ми ваљано одређујемо где исте падау?
Ко каже да су сви догађају везани за тотоп истовремено и локализовани на наш свет - за Земљу?

Ево управо недавно су портврдили необичну срдоност (значи иста истатска) воде овде на земљи и тамо далеко на Сатурну - шта ћемо са тим?

Три чисте у глави - ма хајде, нећемо се тако грубо шалити :hahaha:

Идем на то да ми у ствари немамо појма ни да ли нас је ово исто сунце увек грејало (а заиста немамо појма).

И ако ово није - које јесте?

Има мниги што шта, наиме спомињали сте салинитет црног мора он је само изражен на површини тј. 150м даље нестаје кисеоника налик мртвом мору.
Опет дно због огромног распада органске материје дошло је до мртвог слоја тако да на дну црног мора нема живота алги и тд али руски рониоци све више израњају трагова старих неолитских цивилизација.

Но мени некако још није демснтована идеја о јединственом копну на то наводе материјални остаци старих цивилизација.

Можда се потоп одвојио континенте можда и не свакако је генетска прамајка човечанства у Африци.

Морам посравити невероватне су ми Тацитове мапе Аустралије иако за целу Азију није знао.

Као да је постојала нека напреднија вжцицилизација већих достигнућа од чијег распада добијамо скрнављено предање.

Типа Енстеин не знам чиме ће се водити трећи светски рат али четврти ће сигурно дрвљем и камењем.

А да ли је тако већ било?

Послато са Nokia 3.1 уз помоћ Тапатока

Природа - театар у оквирима којега се одигравају све ствари - но, које су му границе? И, на послетку, да ли ми ваљано одређујемо где исте падау?
Ко каже да су сви догађају везани за тотоп истовремено и локализовани на наш свет - за Земљу?

Ево управо недавно су портврдили необичну срдоност (значи иста истатска) воде овде на земљи и тамо далеко на Сатурну - шта ћемо са тим?

Три чисте у глави - ма хајде, нећемо се тако грубо шалити :hahaha:

Идем на то да ми у ствари немамо појма ни да ли нас је ово исто сунце увек грејало (а заиста немамо појма).

И ако ово није - које јесте?

ljudski um mora ostati otvoren za sve racionalno prihvatljive mogucnosti... ali, do momenta kad se napravi revolucionarni proboj u znanju takvog tipa(stvaranje Univerzuma, porijeklo Suncevog sistema i Zemlje u tom sistemu, porijeklo vode, zivota i napose - covjeka kao inteligentnog oblika zivota, do tog momenta, trebamo biti uzdrzani - jer u suprotnom to lici na jeftini senzacionalizam....

Има мниги што шта, наиме спомињали сте салинитет црног мора он је само изражен на површини тј. 150м даље нестаје кисеоника налик мртвом мору.
Опет дно због огромног распада органске материје дошло је до мртвог слоја тако да на дну црног мора нема живота алги и тд али руски рониоци све више израњају трагова старих неолитских цивилизација.

Но мени некако још није демснтована идеја о јединственом копну на то наводе материјални остаци старих цивилизација.

Можда се потоп одвојио континенте можда и не свакако је генетска прамајка човечанства у Африци.

Морам посравити невероватне су ми Тацитове мапе Аустралије иако за целу Азију није знао.

Као да је постојала нека напреднија вжцицилизација већих достигнућа од чијег распада добијамо скрнављено предање.

Типа Енстеин не знам чиме ће се водити трећи светски рат али четврти ће сигурно дрвљем и камењем.

А да ли је тако већ било?

Послато са Nokia 3.1 уз помоћ Тапатока

ne znam za Tacitove karte Australije, ali znam za mape Osmanskog admirala, Piri Reisa, gdje je ucrtana, i to vrlo precizno - sjeverna linija obale - Antarktika....ali ono sto je zapravo cudo je to, da su to linije obale - antarktickog KOPNA....stvar neobjasnjiva....

ljudski um mora ostati otvoren za sve racionalno prihvatljive mogucnosti... ali, do momenta kad se napravi revolucionarni proboj u znanju takvog tipa(stvaranje Univerzuma, porijeklo Suncevog sistema i Zemlje u tom sistemu, porijeklo vode, zivota i napose - covjeka kao inteligentnog oblika zivota, do tog momenta, trebamo biti uzdrzani - jer u suprotnom to lici na jeftini senzacionalizam....

Укратко, слажем се.

Поверење у званични наратив нисам одбацио напросто из досаде - једноставно превише појединачних детаља се не могу уклопити у целину.

Рецимо ЦЕРН - више пара је потрошено тамо него за лет у свемир - а резултат?
Не бих рекао да нема резултата: резултат је трајно ухљебљење гомиле "научника" који иначе нигде и ништа не би постигли. Сећате ли се приповетке о адвокату и ораху на међи? Паметном доста.

Па НАСА - да пресниме послењи материјални доказ о слетању на Месец у годинама када је укидан шатл програм (осамдесете)? Нема те количине образлагања која може ово да опере - осим јединог простог - сакривање доказа о некаквој завери.

Каквој завери у НАСА-и? Па ево реците ви мени - ухваћени су "са рукама у пекмезу" - зашто бојају снимке са Марса у црвено, кад је на самим снимцима плаво? (гледао са лајв стрим - нема лажи нема преваре)

И да, нисам од оних свако ново је боље од старог - равна земља: не/ ванземаљци: док не видим не верујем.

Укратко, слажем се.

Поверење у званични наратив нисам одбацио напросто из досаде - једноставно превише појединачних детаља се не могу уклопити у целину.

Рецимо ЦЕРН - више пара је потрошено тамо него за лет у свемир - а резултат?
Не бих рекао да нема резултата: резултат је трајно ухљебљење гомиле "научника" који иначе нигде и ништа не би постигли. Сећате ли се приповетке о адвокату и ораху на међи? Паметном доста.

Па НАСА - да пресниме послењи материјални доказ о слетању на Месец у годинама када је укидан шатл програм (осамдесете)? Нема те количине образлагања која може ово да опере - осим јединог простог - сакривање доказа о некаквој завери.

Каквој завери у НАСА-и? Па ево реците ви мени - ухваћени су "са рукама у пекмезу" - зашто бојају снимке са Марса у црвено, кад је на самим снимцима плаво? (гледао са лајв стрим - нема лажи нема преваре)

И да, нисам од оних свако ново је боље од старог - равна земља: не/ ванземаљци: док не видим не верујем.

ukratko, i ja sam saglasan sa recenim....posto odredjen broj kontradiktornosti nije rijesen, a neke si ti ovde naveo - moramo biti sumnjicavi i istrazivati dalje i vise...

ukratko, i ja sam saglasan sa recenim....posto odredjen broj kontradiktornosti nije rijesen, a neke si ti ovde naveo - moramo biti sumnjicavi i istrazivati dalje i vise...

Први корак је сумња, следећи је резмишљање.

Следи посматрање стварности у великом (свет) и малом (струка) - предност имају људи у поризводним струкама јер се срећу са више природних појава...

Рецимо радници у истраживачким лабораторијама, индустрији, па и медицински техничари - што да не...

Људи виде и сведоче то што се сматра "увреженом науком" да не стоји и једноставно не тумачи то што се у стварности догашђа:

Ево плима (било је речи о плими недавно) - плима је повезана са потопом преко воде.

Ако и само ако би месец и само месец (и његова "шупља" тежина) били одговорни за плиму:
спојлер: математика - покријте малој деци очи рукама!

Обим земље је 40000 км
окрене се "испод месеца" за један дан - умањено за ротацју месеца (28 дана круг - нека је најнеповољнија и нека се цела одузима)
значи за дан и 1/30 део - нек буде то преувеличаних 25 часова:

40000 км / 25 ч

сваки сат месец пређе 1600 км преко земљиног "лица"

и нека је "плимски талас" само 30 цм (мора бити већи, али нека)

он би путаво земљином површином (испод месеца) брзином бржом од звука i to oko 1.3 maha!)

Сад, постоје заиста компликована објашњења зашто је то тако и све нешто, али да плима траје давно пошто је месец прошао ...

Поента свега овога је да никао гравитација не управља небеском механиком и да чак ни зилоти уврежене науке не могу да натерају симулације да подупру моделе које они бране.

Ако је то тако, можемо са миро одбацити "четири ипо мијиларде година" и бар покушати одгонетнути податке које су нам преци оставили широм света.

Биће мукотрпно и не сумњам да ће се многи разочарати успут, али ко заборави - учиће поново.

Back