Misterije

Koliko je poznato iz antickih tekstova za skladistenje zita, ali bilo je i raznih drugih namena.
Da je danas dozvoljeno pravljenje piramida za neke namene verovatno bi bile tog tipa, zatim u medicinske svrhe.

To je kao da kazes: ljudi vole tehnologiju i shvatili su da je tu lova jbg. Da, ljudi vole tehnologiju i tu jeste lova, sta je problem? Zasto se sprovodi digitalizacija nego da bi se obrnule stotine biliona dolara?
Ili pak: ljudi vole arheologiju jer je zanimljiva, mada u njoj nema love kao ni u misterijama
Kako su napravljene?
Znas li ista o tome ili pricas bezveze?
Skladista za zito su se mogla i lakse i jednostavnije napraviti,sta mislis?

Znas li ista o tome ili pricas bezveze?
Skladista za zito su se mogla i lakse i jednostavnije napraviti,sta mislis?
Pricam analogno idejama kako bi danas mogle da se prave, ali se to ipak ne radi, ili nema vesti u medijima. Na primer zar ne bi bilo korisno ispitati kakav je zivot u kuci oblika piramide? Ako su one generalno dobre za zdravlje, napraviti takve kuce i ispitati kako je stanarima u njima. To bi trebalo da se sprovede kao istrazivanje u oblasti alternativne medicine. Misterija je zasto se ne sprovodi. Mozda je i stetno, ali nema nikakvih pokazatelja.
I?Ko ih je napravio?Kako i zasto?
Ovakvih ima u Kini za koje sluzbeni sarlatani tvrde da su prirodne formacije, to je veca misterija
https://beta.rs/content/205794-piramidalni-pejzazi-u-kineskom-guidzouu-novi-magnet-za-turiste
1736889382703.png

Da li si ikad cula za njih? Naravno da nisi..

Poslednja izmena:
Sta je sa Pacifikom?

Screenshot_20250114-235316~2.png

Samo 5% je istraženo
Kazu da je NASA davno obustavila istraživanja Pacifika iz nekih neobjašnjivih razloga

A evo sta kazu neka nova istraživanja

Geofizičari sa ETH u Cirihu, u saradnji sa Kalifornijskim institutom za tehnologiju, otkrili su neočekivane anomalije duboko u Zemljinom omotaču, koristeći modele visoke rezolucije. Ova otkrića otvaraju nova pitanja o sastavu i dinamici unutrašnjih slojeva naše planete, izazivajući dosadašnje teorije tektonike ploča. Jedna od najintrigantnijih misterija jeste mogućnost postojanja izgubljenih svetova ispod Pacifika, piše Phys.org.

Pricam analogno idejama kako bi danas mogle da se prave, ali se to ipak ne radi, ili nema vesti u medijima. Na primer zar ne bi bilo korisno ispitati kakav je zivot u kuci oblika piramide? Ako su one generalno dobre za zdravlje, napraviti takve kuce i ispitati kako je stanarima u njima. To bi trebalo da se sprovede kao istrazivanje u oblasti alternativne medicine. Misterija je zasto se ne sprovodi. Mozda je i stetno, ali nema nikakvih pokazatelja.

Ovakvih ima u Kini za koje sluzbeni sarlatani tvrde da su prirodne formacije, to je veca misterija
https://beta.rs/content/205794-piramidalni-pejzazi-u-kineskom-guidzouu-novi-magnet-za-turiste
Pogledajte prilog 1671544
Misa
Pogledajte prilog 1671641

Samo 5% je istraženo
Kazu da je NASA davno obustavila istraživanja Pacifika iz nekih neobjašnjivih razloga

A evo sta kazu neka nova istraživanja

Geofizičari sa ETH u Cirihu, u saradnji sa Kalifornijskim institutom za tehnologiju, otkrili su neočekivane anomalije duboko u Zemljinom omotaču, koristeći modele visoke rezolucije. Ova otkrića otvaraju nova pitanja o sastavu i dinamici unutrašnjih slojeva naše planete, izazivajući dosadašnje teorije tektonike ploča. Jedna od najintrigantnijih misterija jeste mogućnost postojanja izgubljenih svetova ispod Pacifika, piše Phys.org.
Interesantno.
Uvijek kad sam gledala na karti toliko vodeno prostranstvo,zamisljala sam kako bi bilo nekom brodu tu,toliko udaljenom od najblizeg kopna.
Da li brodovi uopste idu tim rutama?

Pogledajte prilog 1671544
Nisam cula,ali kakve to ima veze ako stvarno postoje.Znam da u svijetu postoji jos piramida,osim ovih u Egiptu.
Da li im se zna porijeklo,namjena i slicno?

Niko ne zna namjenu piramida.
Neke su grobnice faraona mada im to nije osnovna namjena
jer su grobnice nadjene svuda po Egiptu.
Piramida imas u Juznoj i Centralnoj Americi ali i u Kini
cak i u Evropi potoje neki ostaci...
Ni danas niko nije siguran sta su one zapravo.

Sto se tice pacifika
o okenaima generalno ne znamo nista
istrazeno je samo 5 odsto
uglavnom uz obalu
jedna arheoloskinja je dala zanimljivo poredjenje
kaze evo ja trazim uzorak flore i faune npr Kalifornije
ti uzmes helikopter odes negde pokupis dva mrava i tri cveta i kazes evo imam
e kaze toliko mi znamo o okeanima

Misa

Interesantno.
Uvijek kad sam gledala na karti toliko vodeno prostranstvo,zamisljala sam kako bi bilo nekom brodu tu,toliko udaljenom od najblizeg kopna.
Da li brodovi uopste idu tim rutama?
Ne bas mnogo
trgovacke rute su oko Azije kroz Suecki kanal
a iz Evrope kroz Panamski za Aziju
veci deo pacifika se ne koristi za plovidbu
cak ni avio linije ne lete tuda osim iz Australije za Ameriku.

Poslednja izmena od moderatora:

Back