Luna
Buduća legenda
- Poruka
- 32.743
A jer tu spada i Naruto?Mislim da znam,moj mladji klinac ga stalno gleda 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Verujes u Bogu,automatski verujes u Djavola....i obrnuto.... jedno bez drugog ne moze.... ustvari moze,ali nije tacno.![]()
Crtani, tj. crtana serija je po mojim kriterijumima stepen iznad ovog krsa tipa Naruto( Luna ne daj to detetu da gleda) i resto popularnog istocnog animea, a deset stupnja ispod notornih dizni i loney toones crtaca.
Sad.. Moguce da je to zbog ovih mojih godina, a moguce i da samo imam taman smisao za lepo i adekvatno... Digimoni su samo bolji za nijansu od drugih aktuelnih anime crtaca jer su malo i odmereniji i suptilniji, nista drugo.
Malo mi je i mrsko da gledam kako generacije odrastaju uz ta japanska go vna, pa nije ni cudo sto su deca sve agresivnija i dementnija

Digimoni, Pokemoni, sve to je nastalo po serijalu igara "Shin Megami Tensei" koji je poceo negde 1987. Prakticno svi demoni (prizivaju se pomocu racunara) su iz raznih mitologija i religija, najvise Hriscanstva. Prilicno dobre igre, inace
(sad ih ima bog zna koliko).
Primer:
Tor
![]()
Andjeo Metatron
![]()
Lucifer:
![]()
To je to u principu, Digimoni su SMT za decu. SMT ima malo mracnije price.

Hm.... konacno doso neko ko se zapravo razume....
misterija resena....dobro,mozda ne bas resena ali je potvrdjeno da digimoni poticu iz mitologija i religija....
e sad reko si Pokemoni.... kako to Pokemoni?ne secam se da ima neki pokemon u obliku andjela i demona ili tako neceg....
Da li su autori najpopularnijeg novijeg animiranog filma namerno i sa nekom porukom Digimone kreirali po religijskim "likovima" iz Biblije i drugih religijskih knjiga???
Isključujući vukodlaka, vampira, feniksa, vilu, mačku, koja se potom transformiše u anđela...
Đavo, anđeo, antihrist, 4 jahača apokalipse, "likovi" iz Otkrivenja...
Nema Pokemona iz religija, ali sve to prizivanje cudovista i davanje ih deci da se igraju potice iz SMT-a
Sto se tice religijske simbolike, kao sto je zapadu zanimljiv istok i istoku je zanimljiv zapad.

anime Vecina igranih i animiranih filmova imaju neku poruku, kao npr Konan (crtani film) u kome se on bori protiv zmijolikih ljudi i protiv njihovog vodje Seta...
Inace, japanski crtani filmovi su bolesni i Diznijevi su mnooogo bolji, a ako u Digimonima vec proturaju te poruke onda znaci da programiraju mozgove a to programiranje se najlakse vrsi kad licnost coveka jos nije izgradjena tj u decjem uzrastu. Tj ako dete jos kao malo nauci da veruje u andjela, djavola i 4 jahaca apokalipse onda ce kad odraste vrlo tesko promeniti to misljenje.

Hahaha,svidja mi se kako si ovo reko....
"prizivanje cudovista i dati deci da se igraju".
ali idalje....nisam primetio nista religiozno kod Pokemona.....i jedine slicnosti koje sam primetio kod Pokemona i Digimona su slicna animacija (naravno xD) i da se oba zavrsavaju na mon.... hmmm,mozda je to jos jedna misterija.anime
koje se zavrsavaju na mon.

Mislim da se Konanovo znacenje ne treba tumaciti bukvalno.
A zasto su pa sad japanski bolesni a Diznijevi bolji?
Samo sto je nesto razlicito ne mora da znaci da je bolesno....
i ne vidim sta je tu lose u verovanju da andjeli,djavo i jahaci postoje.... mozes da objasnis? :S
Dobro to sto se tice pokemona na njih se vise odnosi na prva recenica.
Drugo, za ove likovi sto kazu da su Japanski crtaci bolesni, ajde zamislite facu nekom malom Japancu kad u pola scene u Diznijevom crtanom likovi pocnu da pevaju
Kulturoloske razlike, nema tu nista cudno.

Digimoni, Pokemoni, sve to je nastalo po serijalu igara "Shin Megami Tensei" koji je poceo negde 1987. Prakticno svi demoni (prizivaju se pomocu racunara) su iz raznih mitologija i religija, najvise Hriscanstva. Prilicno dobre igre, inace
(sad ih ima bog zna koliko).
Primer:
Tor
![]()
Andjeo Metatron
![]()
Lucifer:
![]()
To je to u principu, Digimoni su SMT za decu. SMT ima malo mracnije price.
Vecina igranih i animiranih filmova imaju neku poruku, kao npr Konan (crtani film) u kome se on bori protiv zmijolikih ljudi i protiv njihovog vodje Seta...
Inace, japanski crtani filmovi su bolesni i Diznijevi su mnooogo bolji, a ako u Digimonima vec proturaju te poruke onda znaci da programiraju mozgove a to programiranje se najlakse vrsi kad licnost coveka jos nije izgradjena tj u decjem uzrastu. Tj ako dete jos kao malo nauci da veruje u andjela, djavola i 4 jahaca apokalipse onda ce kad odraste vrlo tesko promeniti to misljenje.
Drugo, za ove likovi sto kazu da su Japanski crtaci bolesni, ajde zamislite facu nekom malom Japancu kad u pola scene u Diznijevom crtanom likovi pocnu da pevaju
Kulturoloske razlike, nema tu nista cudno.
< pogledajte ovaj snimak (ako nece da otvori, kucajte u Youtube: kako i zasto Disney pokusava da iskvari vas i vasu decu
Moje subjektivno misljenje, jednostavno ne volim japanske crtace... A i mislim da su za decu bolji Diznijevi crtaci... Kad se setim samo onih teletabisa, mada to nije crtani ali je isto bolesno... Pa Ren i Stimpi (jos bolesnije)...
Verovanje nije lose dok ne postane opsesija...

epa to..... sto znaci da nisu preporucljivi za mladje od toga....
Prvi put čujem za to...
Ali, Digimoni se ne povezuju sa nikakvom Mitologijom, ni Božanstvom, već isključivo "likovima" iz Hrišćanstva???!
Nisu oni poslali nikakvu "poruku" deci ili nešto slično, deca u tom uzrastu ne znaju ništa o dobru i zlu, ni anđelu i đavolu, ali je, uprkos tome, ovaj animirani film sličan nekom religijskom o Sudnjem danu???
Znaci i u njima se proturaju subliminalne poruke? Mada ne verujem da deca mogu da shvate te poruke...
Teletabisi su bili namenjeni retardiranoj deci.....ili malo blaze receno,mentalno zaostaloj.
a Ren i Stimpi je crtac za odrasle,ne za decu...i dobro si me podsetio za to.
vecina tih krvavih anima ima starosnu granicu....16,14,13....znas onaj mali beli broj u crvenom kruzicu sto stoji u nekom cosku ekrana?epa to..... sto znaci da nisu preporucljivi za mladje od toga....
Sad bi tu jedino roditelje trebali da krive sto daju detetu od 7-8god da gleda nesto sto nije za ispod 16(npr)...
I imam bas licni primer za to....
kad sam bio klinac,tako nekih 7-8god,gledao sam neku animu koja me je na smrt isprepadala zombijima i krvlju i zlobom i sl....sad kad gledam tako nesto,manje vise mi je zanimljivo i uzivam u gledanju.... starosna granica.![]()

Znaci i u njima se proturaju subliminalne poruke? Mada ne verujem da deca mogu da shvate te poruke...
Ali, Digimoni se ne povezuju sa nikakvom Mitologijom, ni Božanstvom, već isključivo "likovima" iz Hrišćanstva???!

Deca odrastaju i sticu odredjen pogled na svet kroz crtane filmove koje gledaju...
Ja sam jednom gledao ruski crtani i dan danas se plasim ruskih crtanih filmova...![]()