Misterije Digimona...

Crtani, tj. crtana serija je po mojim kriterijumima stepen iznad ovog krsa tipa Naruto( Luna ne daj to detetu da gleda) i resto popularnog istocnog animea, a deset stupnja ispod notornih dizni i loney toones crtaca.
Sad.. Moguce da je to zbog ovih mojih godina, a moguce i da samo imam taman smisao za lepo i adekvatno... Digimoni su samo bolji za nijansu od drugih aktuelnih anime crtaca jer su malo i odmereniji i suptilniji, nista drugo.

Malo mi je i mrsko da gledam kako generacije odrastaju uz ta japanska go vna, pa nije ni cudo sto su deca sve agresivnija i dementnija

Poslednja izmena:
http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Japan

Eve...Osim ako u shinto-u i budizmu nema djavola...

Ne znam da li ima, ali otkud anđeli, apokalipsa, smrt, antihrist, đavo i Otkrivenje u japasnkoj animiranoj seriji, zašto nisu kreirali "Digimone" po svojim Božanstvima i zmajevima, a ne priču napravili po Biblijskoj borbi dobra i zla???

Verujes u Bogu,automatski verujes u Djavola....i obrnuto.... jedno bez drugog ne moze.... ustvari moze,ali nije tacno. :neutral:

Verujem u zlo, zbog njega i đavo postoji.

Crtani, tj. crtana serija je po mojim kriterijumima stepen iznad ovog krsa tipa Naruto( Luna ne daj to detetu da gleda) i resto popularnog istocnog animea, a deset stupnja ispod notornih dizni i loney toones crtaca.
Sad.. Moguce da je to zbog ovih mojih godina, a moguce i da samo imam taman smisao za lepo i adekvatno... Digimoni su samo bolji za nijansu od drugih aktuelnih anime crtaca jer su malo i odmereniji i suptilniji, nista drugo.

Malo mi je i mrsko da gledam kako generacije odrastaju uz ta japanska go vna, pa nije ni cudo sto su deca sve agresivnija i dementnija

Naravno da su odmereniji, mene nije "stid" da kažem da sam uz Diznija i Loney Toones odrastao uz Digimone, ali opet ponavljam, o tome u ovoj temi nema reči...

Digimoni, Pokemoni, sve to je nastalo po serijalu igara "Shin Megami Tensei" koji je poceo negde 1987. Prakticno svi demoni (prizivaju se pomocu racunara :D) su iz raznih mitologija i religija, najvise Hriscanstva. Prilicno dobre igre, inace :D (sad ih ima bog zna koliko).

Primer: :per:

Tor
300px-Thor-1.jpg

Andjeo Metatron
char05-1.jpg

Lucifer:
Helel-1.png

To je to u principu, Digimoni su SMT za decu. SMT ima malo mracnije price.

Digimoni, Pokemoni, sve to je nastalo po serijalu igara "Shin Megami Tensei" koji je poceo negde 1987. Prakticno svi demoni (prizivaju se pomocu racunara :D) su iz raznih mitologija i religija, najvise Hriscanstva. Prilicno dobre igre, inace :D (sad ih ima bog zna koliko).

Tor
300px-Thor-1.jpg

Andjeo Metatron
char05-1.jpg

Lucifer:
Helel-1.png

Hm.... konacno doso neko ko se zapravo razume.... :)

misterija resena....dobro,mozda ne bas resena ali je potvrdjeno da digimoni poticu iz mitologija i religija....

e sad reko si Pokemoni.... kako to Pokemoni? :confused: ne secam se da ima neki pokemon u obliku andjela i demona ili tako neceg....

Hm.... konacno doso neko ko se zapravo razume.... :)

misterija resena....dobro,mozda ne bas resena ali je potvrdjeno da digimoni poticu iz mitologija i religija....

e sad reko si Pokemoni.... kako to Pokemoni? :confused: ne secam se da ima neki pokemon u obliku andjela i demona ili tako neceg....

Nema Pokemona iz religija, ali sve to prizivanje cudovista i davanje ih deci da se igraju potice iz SMT-a :D
Sto se tice religijske simbolike, kao sto je zapadu zanimljiv istok i istoku je zanimljiv zapad.

Poslednja izmena:
Da li su autori najpopularnijeg novijeg animiranog filma namerno i sa nekom porukom Digimone kreirali po religijskim "likovima" iz Biblije i drugih religijskih knjiga???

Isključujući vukodlaka, vampira, feniksa, vilu, mačku, koja se potom transformiše u anđela...

Đavo, anđeo, antihrist, 4 jahača apokalipse, "likovi" iz Otkrivenja...

Vecina igranih i animiranih filmova imaju neku poruku, kao npr Konan (crtani film) u kome se on bori protiv zmijolikih ljudi i protiv njihovog vodje Seta...
Inace, japanski crtani filmovi su bolesni i Diznijevi su mnooogo bolji, a ako u Digimonima vec proturaju te poruke onda znaci da programiraju mozgove a to programiranje se najlakse vrsi kad licnost coveka jos nije izgradjena tj u decjem uzrastu. Tj ako dete jos kao malo nauci da veruje u andjela, djavola i 4 jahaca apokalipse onda ce kad odraste vrlo tesko promeniti to misljenje.

Nema Pokemona iz religija, ali sve to prizivanje cudovista i davanje ih deci da se igraju potice iz SMT-a :D
Sto se tice religijske simbolike, kao sto je zapadu zanimljiv istok i istoku je zanimljiv zapad.

Hahaha,svidja mi se kako si ovo reko.... :hahaha:
"prizivanje cudovista i dati deci da se igraju". :lol::lol::lol:

ali idalje....nisam primetio nista religiozno kod Pokemona.....i jedine slicnosti koje sam primetio kod Pokemona i Digimona su slicna animacija (naravno xD) i da se oba zavrsavaju na mon.... hmmm,mozda je to jos jedna misterija. :confused::mrgreen: anime
koje se zavrsavaju na mon.

Vecina igranih i animiranih filmova imaju neku poruku, kao npr Konan (crtani film) u kome se on bori protiv zmijolikih ljudi i protiv njihovog vodje Seta...
Inace, japanski crtani filmovi su bolesni i Diznijevi su mnooogo bolji, a ako u Digimonima vec proturaju te poruke onda znaci da programiraju mozgove a to programiranje se najlakse vrsi kad licnost coveka jos nije izgradjena tj u decjem uzrastu. Tj ako dete jos kao malo nauci da veruje u andjela, djavola i 4 jahaca apokalipse onda ce kad odraste vrlo tesko promeniti to misljenje.

Mislim da se Konanovo znacenje ne treba tumaciti bukvalno. :confused::neutral::lol::lol::lol:

A zasto su pa sad japanski bolesni a Diznijevi bolji?
Samo sto je nesto razlicito ne mora da znaci da je bolesno....

i ne vidim sta je tu lose u verovanju da andjeli,djavo i jahaci postoje.... mozes da objasnis? :S

Hahaha,svidja mi se kako si ovo reko.... :hahaha:
"prizivanje cudovista i dati deci da se igraju". :lol::lol::lol:

ali idalje....nisam primetio nista religiozno kod Pokemona.....i jedine slicnosti koje sam primetio kod Pokemona i Digimona su slicna animacija (naravno xD) i da se oba zavrsavaju na mon.... hmmm,mozda je to jos jedna misterija. :confused::mrgreen: anime
koje se zavrsavaju na mon.

Dobro to sto se tice pokemona na njih se vise odnosi na prva recenica. :D

Drugo, za ove likovi sto kazu da su Japanski crtaci bolesni, ajde zamislite facu nekom malom Japancu kad u pola scene u Diznijevom crtanom likovi pocnu da pevaju :hahaha:
Kulturoloske razlike, nema tu nista cudno.

Mislim da se Konanovo znacenje ne treba tumaciti bukvalno. :confused::neutral::lol::lol::lol:

A zasto su pa sad japanski bolesni a Diznijevi bolji?
Samo sto je nesto razlicito ne mora da znaci da je bolesno....

i ne vidim sta je tu lose u verovanju da andjeli,djavo i jahaci postoje.... mozes da objasnis? :S

Moje subjektivno misljenje, jednostavno ne volim japanske crtace... A i mislim da su za decu bolji Diznijevi crtaci... Kad se setim samo onih teletabisa, mada to nije crtani ali je isto bolesno... Pa Ren i Stimpi (jos bolesnije)...

Verovanje nije lose dok ne postane opsesija...

Tor
300px-Thor-1.jpg

Andjeo Metatron
char05-1.jpg

Lucifer:
Helel-1.png

Prvi put čujem za to...

Ali, Digimoni se ne povezuju sa nikakvom Mitologijom, ni Božanstvom, već isključivo "likovima" iz Hrišćanstva???!

Nisu oni poslali nikakvu "poruku" deci ili nešto slično, deca u tom uzrastu ne znaju ništa o dobru i zlu, ni anđelu i đavolu, ali je, uprkos tome, ovaj animirani film sličan nekom religijskom o Sudnjem danu???

Drugo, za ove likovi sto kazu da su Japanski crtaci bolesni, ajde zamislite facu nekom malom Japancu kad u pola scene u Diznijevom crtanom likovi pocnu da pevaju :hahaha:
Kulturoloske razlike, nema tu nista cudno.

Slazem se u potpunosti....

a i sve to na kraju zavisi od osobe... nekom se svidjaju Diznijevi,nekom Anime...meni se svidjaju oba...crtaci u kojima je sve happy.fine'n'dandy i ovi drugi malo vise...krvaviji. :twisted:

al da se vratimo na temu...

Moje subjektivno misljenje, jednostavno ne volim japanske crtace... A i mislim da su za decu bolji Diznijevi crtaci... Kad se setim samo onih teletabisa, mada to nije crtani ali je isto bolesno... Pa Ren i Stimpi (jos bolesnije)...

Verovanje nije lose dok ne postane opsesija...

Teletabisi su bili namenjeni retardiranoj deci.....ili malo blaze receno,mentalno zaostaloj. :(
a Ren i Stimpi je crtac za odrasle,ne za decu...i dobro si me podsetio za to.
vecina tih krvavih anima ima starosnu granicu....16,14,13....znas onaj mali beli broj u crvenom kruzicu sto stoji u nekom cosku ekrana? :) epa to..... sto znaci da nisu preporucljivi za mladje od toga....
Sad bi tu jedino roditelje trebali da krive sto daju detetu od 7-8god da gleda nesto sto nije za ispod 16(npr)...
I imam bas licni primer za to....
kad sam bio klinac,tako nekih 7-8god,gledao sam neku animu koja me je na smrt isprepadala zombijima i krvlju i zlobom i sl....sad kad gledam tako nesto,manje vise mi je zanimljivo i uzivam u gledanju.... starosna granica. :)

Prvi put čujem za to...

Ali, Digimoni se ne povezuju sa nikakvom Mitologijom, ni Božanstvom, već isključivo "likovima" iz Hrišćanstva???!

Nisu oni poslali nikakvu "poruku" deci ili nešto slično, deca u tom uzrastu ne znaju ništa o dobru i zlu, ni anđelu i đavolu, ali je, uprkos tome, ovaj animirani film sličan nekom religijskom o Sudnjem danu???

Tacno je da u tom uzrastu ne znaju nista o dobru i zlu ali sto im onda namecu jedan religijski pogled na svet? Mislis da nas od malena pripremaju za sudnji dan?

Teletabisi su bili namenjeni retardiranoj deci.....ili malo blaze receno,mentalno zaostaloj. :(
a Ren i Stimpi je crtac za odrasle,ne za decu...i dobro si me podsetio za to.
vecina tih krvavih anima ima starosnu granicu....16,14,13....znas onaj mali beli broj u crvenom kruzicu sto stoji u nekom cosku ekrana? :) epa to..... sto znaci da nisu preporucljivi za mladje od toga....
Sad bi tu jedino roditelje trebali da krive sto daju detetu od 7-8god da gleda nesto sto nije za ispod 16(npr)...
I imam bas licni primer za to....
kad sam bio klinac,tako nekih 7-8god,gledao sam neku animu koja me je na smrt isprepadala zombijima i krvlju i zlobom i sl....sad kad gledam tako nesto,manje vise mi je zanimljivo i uzivam u gledanju.... starosna granica. :)

Deca odrastaju i sticu odredjen pogled na svet kroz crtane filmove koje gledaju...
Ja sam jednom gledao ruski crtani i dan danas se plasim ruskih crtanih filmova... :eek:

Etemon.gif

Sa kojim likom iz Hriscanstva bi povezao ovog digimona? :hahaha:
Veruj mi, to je previse citanja u stvari koje nisu tu. Mozda nas ovde najvise podseca na Hriscanstvo jer smo pod tim uticajem odrastali, ali ti arhetipi negativaca su tu od kad postoje price.

Deca odrastaju i sticu odredjen pogled na svet kroz crtane filmove koje gledaju...
Ja sam jednom gledao ruski crtani i dan danas se plasim ruskih crtanih filmova... :eek:

meni su ti ruski crtaci bas glupi....pogledao sam par njih kad sam bio mali i uopste nisu bili interesantni....mozda zbog toga sto imaju neverovatno glupu animaciju....

ali....hehehe.....i mene je jedan taj rus uplasio....nisam siguran,mislim da je bila neka ruska snezana i sedam patuljaka....nisam siguran za patuljke al znam da je bila neka neverovatno ruzna vestica i jedna lepa devojka.....i bas se secam jedne scene kada vestica kuva nesto u njenom kotlu i odjednom se onako pokvareno zasmeje i slepi misevi odjednom polete..... a sto me uplasilo,al me od onog zvuka bolele usi ceo dan.... :eek::confused:

Back