Misterije Digimona...

pa lepo kaze, nisi pogledao video, svest to ne vidi, ali podsvest to belezi...

Podsvest belezi... i sta se onda desava u podsvesti? postajemo nekako iskvareni? sta?:confused:

Evo ja se bas ne secam da je ijedan diznijev crtani film lose uticao na mene.... sem mozda "Lepotica i Zver" jer me je na kraju rasplakao.....bas mi je bilo zao sto se zver opet pretvara u princa.....:sad2::lol::(

< pogledajte ovaj snimak (ako nece da otvori, kucajte u Youtube: kako i zasto Disney pokusava da iskvari vas i vasu decu

Bogami veoma zanimljivo ali te poruke se ne vidjaju samo u Diznijevim crtacima vec i u drugim... Ja sam uglavnom kao mali gledao kratkometrazne Diznijeve crtace, ove dugometrazne nesto nisam voleo da gledam... Ustvari, kao mali sam najvise gledao looney tunes crtace i "Tom i Dzeri"...

< pogledajte ovaj snimak (ako nece da otvori, kucajte u Youtube: kako i zasto Disney pokusava da iskvari vas i vasu decu

Možeš li mi reći ko je ovaj čovek koji govori i ako znaš, da li bi mogla postaviti još neke snimke njegove priče???

Znaci i u njima se proturaju subliminalne poruke? Mada ne verujem da deca mogu da shvate te poruke...

Podsvest može... A onda, od puberteta, počnu i da dejstvuju...

Teletabisi su bili namenjeni retardiranoj deci.....ili malo blaze receno,mentalno zaostaloj. :(
a Ren i Stimpi je crtac za odrasle,ne za decu...i dobro si me podsetio za to.
vecina tih krvavih anima ima starosnu granicu....16,14,13....znas onaj mali beli broj u crvenom kruzicu sto stoji u nekom cosku ekrana? :) epa to..... sto znaci da nisu preporucljivi za mladje od toga....
Sad bi tu jedino roditelje trebali da krive sto daju detetu od 7-8god da gleda nesto sto nije za ispod 16(npr)...
I imam bas licni primer za to....
kad sam bio klinac,tako nekih 7-8god,gledao sam neku animu koja me je na smrt isprepadala zombijima i krvlju i zlobom i sl....sad kad gledam tako nesto,manje vise mi je zanimljivo i uzivam u gledanju.... starosna granica. :)

Taj "crveni kružić" se na ekranu ne pojavljuje tokom animiranog filma, a, ako se ne varam, tek 2007. je taj "kružić" kao starosna granica za TV usvojen, a Digimoni se kod nas prikazuju još od 2001. mislim, a u ostatku sveta, tj. SAD, mislim da takvog "kružića" ili nečeg sličnom nema...

A o Dizniju da ne govorim, i današnji 60-godišnjaci su odrasli uz njih...

Tacno je da u tom uzrastu ne znaju nista o dobru i zlu ali sto im onda namecu jedan religijski pogled na svet? Mislis da nas od malena pripremaju za sudnji dan?

Ne znam, još sam u dilemi, ne mogu da shvatim šta to predstavlja, pogotovo u animiranom filmu...

Eto, npr. Dragon Ball ispunjen nestvarnim kreaturama i nekim azijskim Božanstvima, "kosmičkom borbom"...

A Digimoni???

Etemon.gif

Sa kojim likom iz Hriscanstva bi povezao ovog digimona? :hahaha:
Veruj mi, to je previse citanja u stvari koje nisu tu. Mozda nas ovde najvise podseca na Hriscanstvo jer smo pod tim uticajem odrastali, ali ti arhetipi negativaca su tu od kad postoje price.

Ima i drugih čudnih i nejasnih likova u Digimonima, ali bitno je da su glavni...

Dinosaurus, vukodlak, feniks, vila, anđeli...

Ne znam da li ima, ali otkud anđeli, apokalipsa, smrt, antihrist, đavo i Otkrivenje u japasnkoj animiranoj seriji, zašto nisu kreirali "Digimone" po svojim Božanstvima i zmajevima, a ne priču napravili po Biblijskoj borbi dobra i zla???

Zato sto su nasli inspiraciju u drugoj religiji, sto automatski ne znaci da su kroz crtanu seriju propagirali antihrista...:roll: Verovatno su im hriscanaska bozanstva i likovi bili inspirativniji od njihovih, pa su zato kreirali takav crtani...I gde ti odma uoci Digimone kao anime otelotvorenje Biblijske borbe dobra i zla?

Zato sto su nasli inspiraciju u drugoj religiji, sto automatski ne znaci da su kroz crtanu seriju propagirali antihrista...:roll: Verovatno su im hriscanaska bozanstva i likovi bili inspirativniji od njihovih, pa su zato kreirali takav crtani...I gde ti odma uoci Digimone kao anime otelotvorenje Biblijske borbe dobra i zla?

Nisam rekao da propagiraju antihrista, na kraju dobro pobeđuje, ali mi je to veoma čudno...

Pa zar nije tako???! Anđeo, đavo, smrt, jahači, zmija, lažni prorok, aždaja...

Gluposti. To ima u svakoj fantasy prozi, čak i pre Tolkina, Ima u svakom filmu koji ima imalo dodira sa tim, i ostalim zabavnim medijima.

Sam kažeš da na kraju dobro pobeđuje, a opet furaš to svoje.
Šta ti u stvari hoćeš da nam kažeš? Prvo se dogovori sam sa sobom, pa onda iskaži svoje mišljenje...

Nisam rekao da propagiraju antihrista, na kraju dobro pobeđuje, ali mi je to veoma čudno...

Pa zar nije tako???! Anđeo, đavo, smrt, jahači, zmija, lažni prorok, aždaja...

To sam naveo figurativno, nemoj da se hvatas za to...Cudno ti je sto su ljudi nasli inspiraciju u likovima iz Biblije i malo ih preradili?Ma daj...Ljudi nasli inspiraciju i hteli da zgrnu lovu...Simple as that.

Taj "crveni kružić" se na ekranu ne pojavljuje tokom animiranog filma, a, ako se ne varam, tek 2007. je taj "kružić" kao starosna granica za TV usvojen, a Digimoni se kod nas prikazuju još od 2001. mislim, a u ostatku sveta, tj. SAD, mislim da takvog "kružića" ili nečeg sličnom nema...

Nisam bas siguran,ali mislim da se pojavljuje...a i da se ne pojavljuje,uvek ocene film,crtac,sta li vec,po toj starosnoj granici....a to sto se nekad pojavljuje,nekad ne,to je greska urednika programa. :\

Gluposti. To ima u svakoj fantasy prozi, čak i pre Tolkina, Ima u svakom filmu koji ima imalo dodira sa tim, i ostalim zabavnim medijima.

Sam kažeš da na kraju dobro pobeđuje, a opet furaš to svoje.
Šta ti u stvari hoćeš da nam kažeš? Prvo se dogovori sam sa sobom, pa onda iskaži svoje mišljenje...

Ne želim ništa da kažem, samo da diskutujem o tome.

A ti to ne znaš, tako da, ne piši na ovoj temi.

To sam naveo figurativno, nemoj da se hvatas za to...Cudno ti je sto su ljudi nasli inspiraciju u likovima iz Biblije i malo ih preradili?Ma daj...Ljudi nasli inspiraciju i hteli da zgrnu lovu...Simple as that.

Ok, ali ovde se radi o japanskom animiranom filmu, ne holivudskom hororu...

Crtani, tj. crtana serija je po mojim kriterijumima stepen iznad ovog krsa tipa Naruto( Luna ne daj to detetu da gleda) i resto popularnog istocnog animea, a deset stupnja ispod notornih dizni i loney toones crtaca.
Sad.. Moguce da je to zbog ovih mojih godina, a moguce i da samo imam taman smisao za lepo i adekvatno... Digimoni su samo bolji za nijansu od drugih aktuelnih anime crtaca jer su malo i odmereniji i suptilniji, nista drugo.

Malo mi je i mrsko da gledam kako generacije odrastaju uz ta japanska go vna, pa nije ni cudo sto su deca sve agresivnija i dementnija

Naruto je izuzetno odvratan,mracan i destruktivan crtac,primetila sam kroz samo par epizoda.Od sad ce gledati samo Sundjer Boba,kao ja :kafa:

Recimo da sam svojevremeno gledao makar po par epizoda svih animea koje ste ovde nabrojali.I ako vec u Narutu vidite neke znake ne znam sta bi ste rekli da vidite one ,,crtace`` za koje i sami tvorci kazu da su mracni.
Iako ne mogu da navedem ime (jer ih ne gledam) jednog takvog, mogu da kazem da sam par puta slucajno naleteo na doticne i BAS SU KRVOLOCNI...
Ali mislim ozbiljno krvolovni.

nznm ime coveka, i ne verujem da ima jos snimaka... ali potrudicu se da najdem na youtube-u...

Hvala unapred... ;)

Ne kapiram...Kakve veze imam holivudski horor sa mojim prethodnim postom?:dontunderstand:

To sam samo figurativno rekao, ipak je mnogo veća i bezobzirnija mogućnost da "borba dobra i zla" bude u holivudskom ostvarenju, nego u japanskoj animiranoj seriji...

Ja sam pre redovno pratila Digimone i stvarno je dobar crtani :lol: I mogu da kazem da mi se nista nije desilo :rotf: Naravno pratila sam i Pokemone, Gokua (Zmajevu Kuglu).

A sta npr. sa Sundjer Bobom? Tu u svakoj epizodi nekome otpadne ruka ili slicno :lol: Ocete reci da je i to satanizovano?

Back