Мислио сам да не отварам нову ему, али...

320 sumnjam da ima ali mnogi foto/video editori koriste 64 pa i 128 Gb RAMa...
Alal mu nauka po institutu,
renderiśe, gleda procenat obrade...
Pa se seti šta je mogao da ubaci, pa prekine, pa edituje pa opet renderiśe...
ej, kolega jel legla plata? pu mjkmg nbjm...

A tu treba procesor prvenstveno, pune radne snage bez ...
Ma u redu je...

Poslednja izmena:
Kako tipkovnica može softverski otkazati? :eek:
Е па може!!! Има систем да провериш да ли је физички проблем или унутрашњи. Не раде слова по средини
ZU
HJ
NM
Скидао сам пар њих, није до контакта. И онда је одне ту фирму на реинсталирање Виндоуса и џаба. Онда одем на Девице манагер деинсталриам је а оставим спољну.
Код сваког рестарта-апдејтовања он је опет активира и она штанцује или ++ или >>> или шта јој падне на ум.

E pa može!!! Ima sistem da proveriš da li je fizički problem ili unutrašnji. Ne rade slova po sredini
ZU
HJ
NM
Skidao sam par njih, nije do kontakta. I onda je odne tu firmu na reinstaliranje Vindousa i džaba. Onda odem na Device manager deinstalriam je a ostavim spoljnu.
Kod svakog restarta-apdejtovanja on je opet aktivira i ona štancuje ili ++ ili >>> ili šta joj padne na um.
Ma nema šanse. Driveri za tipkovnice su nepromijenjeni već 40-50 godina, ako oni ne rade, onda je problem ili u memoriji ili u procesoru i očitovao bi se i na druge načine, windowsi bi se stalno rušili, imao bi plave ekrane i slično. Ovo ti je garant nešto s tipkovnicom hardverski, neki od prekidača su zaglavili, povadi sve tipke, uzmi par konzervi kompresiranog zraka i dobro ispuši sve prekidače ispod tipki. Ako ne upali, nek ti u servisu zamijene tipkovnicu ako se isplati, ili onemogući u BIOS-u ovu tipkovnicu i spoji eksternu.

Ma nema šanse. Driveri za tipkovnice su nepromijenjeni već 40-50 godina, ako oni ne rade, onda je problem ili u memoriji ili u procesoru i očitovao bi se i na druge načine, windowsi bi se stalno rušili, imao bi plave ekrane i slično. Ovo ti je garant nešto s tipkovnicom hardverski, neki od prekidača su zaglavili, povadi sve tipke, uzmi par konzervi kompresiranog zraka i dobro ispuši sve prekidače ispod tipki. Ako ne upali, nek ti u servisu zamijene tipkovnicu ako se isplati, ili onemogući u BIOS-u ovu tipkovnicu i spoji eksternu.
Ovo je totalna neistina. Pre nisu bile USB plug and play tastature i misevi-danas jesu...Pre su donedavno se koristiile mislim da se zove PS2 konektori-ljubicasti i zeleni a danas to mnoge ploce nemajju-moja npr. nema....Takodje-da bi neke funkcije radile za tastaturu i misha-potreban je drugaciji softver/driver od WIndowsog/fabrickog...

Ovo je totalna neistina. Pre nisu bile USB plug and play tastature i misevi-danas jesu...Pre su donedavno se koristiile mislim da se zove PS2 konektori-ljubicasti i zeleni a danas to mnoge ploce nemajju-moja npr. nema....Takodje-da bi neke funkcije radile za tastaturu i misha-potreban je drugaciji softver/driver od WIndowsog/fabrickog...
To su sve sporedne stvari. USB ima svoje drivere, a može raditi i u legacy modu bez ikakvih drivera. Tako da tip konektora ne igra ulogu, a posebno ne na razini operativnog sustava. Driveri koje ti daju proizvođači tipkovnice se odnose na ekstra funkcije, tipa dodatne media tipke, RGB rasvjeta i slično, inače bi tipkovnica trebala raditi i bez drivera. Razmisli malo, uđeš u BIOS i rade tipkovnica i miš, a Windowsi nisu podignuti a kamoli driveri.

PS2 je relativno nov konektor, prije njega se koristio AT konektor

s-l1600.jpg

To su sve sporedne stvar. USB ima svoje drivere, a može raditi i u legacy modu bez ikakvih drivera. Tako da tip konektora ne igra ulogu, a posebno ne na razini operativnog sustava. Driveri koje ti daju proizvođači tipkovnice se odnose na ekstra funkcije, tipa dodatne media tipke, RGB rasvjeta i slično, inače bi tipkovnica trebala raditi i bez drivera. Razmisli malo, uđeš u BIOS i rade tipkovnica i miš, a windowsi nisu podignuti a kamoli driveri.
Razmisljam i evo bas se DOBRO secam-pre 4-5 godina hteo sam da instaliram WIN 7 a ne Win 10...I pokrenem instalaciju to jest-restartujem racunar i NE MOGU da pokrenem instal jer-taj ISO file u sebi NE SADRZI USB drivere-to jest iz BIOSA-tacnije UEFI-ja se NE VIDI mis i tastatura(bez OS naravno).

Razmisljam i evo bas se DOBRO secam-pre 4-5 godina hteo sam da instaliram WIN 7 a ne Win 10...I pokrenem instalaciju to jest-restartujem racunar i NE MOGU da pokrenem instal jer-taj ISO file u sebi NE SADRZI USB drivere-to jest iz BIOSA-tacnije UEFI-ja se NE VIDI mis i tastatura(bez OS naravno).
Trebao si samo omogućiti usb legacy mod.

Back