Мислио сам да не отварам нову ему, али...

1. Isključ i kompjuter iz struje
2. Složi sve u jednu kutiju
3. Otvori prozor
4. Frljni (još bolje ako neki kučkar došao na vašu javnu površonu pošto njemu znate to gadno ne bi on to gadno znate kao da kažem)
5. Do 22h rade prodavnice računarske opreme
6. Kupi bilo koji Lenovo laptop
7. Instaliraj Lenovo Vantage on će ti sve namesti automatski samo pritisneš "START" (jednom dovoljno)

prosto ko pasulj :D
Још један "духовити"...

Ee nisam bio tu z:p

Odradi sfc scan kao sto ti je Stojkov preporucio to je super stvar :ok: , ja sam dosadan sa time ali to je uvek prva stvar koju treba da odradis.

Mada mozda prvo da mu skeniras sektore.

1.
Prva stvar koju bih tu uradio reinstalirao bih graficke drajvere, zatim bih reinstalirao sam browser.

2.
Zatim

Otvoris Command Prompt (kao administrator = desni klik open as administrator)

u konzoli upisi chkdsk /f /r

ako si ovo lepo odradio izaci ce ti poruka:
"
Chkdsk cannot run because the volume is in use by another
process. Would you like to schedule this volume to be
checked the next time the system restarts? (Y/N)"

Upisi Y (kao Yes) i udari enter zatim restartuj racunar,

Kada restartujes racunar pojavice ti se pre bootovanja windowsa crni ekran, ne pritiskaj nista i sacekaj da zavbrsi skeniranje sektora na hard disku

Ako bude bilo nekih problema u stanju je da popravi cak i fizicki ostecene sektore

3.
Kada zavrsi sve druga stvar koju treba da odradis je kao sto ti je i Stojkov rekao
sfc /scannow

znaci isto otvoris CMD kao admin i upises komandu sfc /scannow

Kada zavrsi restartuj racunar i vidi ima li i dalje tih anomalija.
4.
Ja imam teoriju da je prvo uvek dobro odraditi DISK check pa zatim sfc jer ces time odraditi reparaciju sistemskih fajlova na "zdravom" disku.

Poslednja stvar koju bih preporucio je update windows-a i skeniranje nekim antivirusom (moze malwarebytes jer dozvoljava trial )

Ako nista od ovoga ne pomogne onda bar znamo tad da trazimo nesto drugo .

Ako zapne SFC ili prijavi neku gresku reci da ti kazem kako da odradis Deployment Servicing popravku kompletnog image-a i istovremeno WinSxS direktorijuma gde SFC radi verifikaciju.

Poslednja izmena:
Ee nisam bio tu z:p

Odradi sfc scan kao sto ti je Stojkov preporucio to je super stvar :ok: , ja sam dosadan sa time ali to je uvek prva stvar koju treba da odradis.

Mada mozda prvo da mu skeniras sektore.

1.
Prva stvar koju bih tu uradio reinstalirao bih graficke drajvere, zatim bih reinstalirao sam browser.

2.
Zatim

Otvoris Command Prompt (kao administrator = desni klik open as administrator)

u konzoli upisi chkdsk /f /r

ako si ovo lepo odradio izaci ce ti poruka:
"
Chkdsk cannot run because the volume is in use by another
process. Would you like to schedule this volume to be
checked the next time the system restarts? (Y/N)"

Upisi Y (kao Yes) i udari enter zatim restartuj racunar,

Kada restartujes racunar pojavice ti se pre bootovanja windowsa crni ekran, ne pritiskaj nista i sacekaj da zavbrsi skeniranje sektora na hard disku

Ako bude bilo nekih problema u stanju je da popravi cak i fizicki ostecene sektore

3.
Kada zavrsi sve druga stvar koju treba da odradis je kao sto ti je i Stojkov rekao
sfc /scannow

znaci isto otvoris CMD kao admin i upises komandu sfc /scannow

Kada zavrsi restartuj racunar i vidi ima li i dalje tih anomalija.
4.
Ja imam teoriju da je prvo uvek dobro odraditi DISK check pa zatim sfc jer ces time odraditi reparaciju sistemskih fajlova na "zdravom" disku.

Poslednja stvar koju bih preporucio je update windows-a i skeniranje nekim antivirusom (moze malwarebytes jer dozvoljava trial )

Ako nista od ovoga ne pomogne onda bar znamo tad da trazimo nesto drugo .
Био сам му блокиро апдејт јер се зезнула тастатура па је деинсталирам па scan for chanjges а после рестарта ето је опет, подивља, за секунд одштанцује на десетине знакова >>>>>>>>>>>> или ++++++++++++++ да не могу да на "девице манагер" кликнем "деинстлал стандард киборд".
Међутим, кочио се па сам га апдејтовао. Иначе код сваког рестарта се опет активира та поманитала тастатура његова.

Restart je za mene zakon :rotf:
To je dobro bez sve sale, uvek kad nisi sigurna prvo lupis restart. :lol: To je zdrava IT navika :lol:

Kad sam pre nekoliko godina radio kao IT support bilo je ljudi koji me bukvalno lazu, jesi li restartovala "jesam" udjem, proverim, kompjuter nije gasen 2 godine, bukvalno :p

To je dobro bez sve sale, uvek kad nisi sigurna prvo lupis restart. :lol: To je zdrava IT navika :lol:

Kad sam pre nekoliko godina radio kao IT support bilo je ljudi koji me bukvalno lazu, jesi li restartovala "jesam" udjem, proverim, kompjuter nije gasen 2 godine, bukvalno :p
Ja sam totalni kompjuterski laik, ali te tri tipke mogu da upamtim bar :lol:

Био сам му блокиро апдејт јер се зезнула тастатура па је деинсталирам па scan for chanjges а после рестарта ето је опет, подивља, за секунд одштанцује на десетине знакова >>>>>>>>>>>> или ++++++++++++++ да не могу да на "девице манагер" кликнем "деинстлал стандард киборд".
Међутим, кочио се па сам га апдејтовао. Иначе код сваког рестарта се опет активира та поманитала тастатура његова.
A pa tebe izgleda zeza tastatura :lol: Prikljuci mu eksternu i drzi kombinaciju WIn + x tastera na tastaturi izaci ce ti mali menu

Ja sad ne znam ako mu prikljucis eksternu tastaturu, klik na device manager, i pod keyboards nadji tastaturu laptopa i idi na uninstall device

PS.

Ja sad ne znam sta ce da se desi ako prikljucis eksternu tastaturu i prikljucis laptop na eksterni monitor i zaklopis ga, vidi da li ces tada moci da koristis tastaturu bez brljavljenja

Био сам му блокиро апдејт јер се зезнула тастатура па је деинсталирам па scan for chanjges а после рестарта ето је опет, подивља, за секунд одштанцује на десетине
Ona ti verovatno i uzrokuje te artefakte na desktopu, pritiska stalno nesto u pozadini.

A pa tebe izgleda zeza tastatura :lol: Prikljuci mu eksternu i drzi kombinaciju WIn + x tastera na tastaturi izaci ce ti mali menu

Ja sad ne znam ako mu prikljucis eksternu tastaturu, klik na device manager, i pod keyboards nadji tastaturu laptopa i idi na uninstall device

PS.

Ja sad ne znam sta ce da se desi ako prikljucis eksternu tastaturu i prikljucis laptop na eksterni monitor i zaklopis ga, vidi da li ces tada moci da koristis tastaturu bez brljavljenja
Ови знаци лете брзом брзином, једва успем да кликнем "унинстал девице"

jel? a posle ja duhovit?

1) jel si ti startovao CClenar ili ćeš u nedelju?

2) Svaka čast za legendu instituta, u Japanu ne treba toliko Gb a iskopali onaj rezervoar u planinčugi... (Amerima i Rusima tek ne treba više od 16 možda za F1 2025 treba 32Gb nisam proveravao)
320 sumnjam da ima ali mnogi foto/video editori koriste 64 pa i 128 Gb RAMa...

Back