mislim sta reci!!!!????

pa zavisi...možda se tebi yebe za čokoladu (kao meni)
al mu pelinkovac ne bi orpostila da sve sam popije?
Mislim, svi parovi imaju neke dilove - spram različitih ukusa u ovome i onome.

Ako me pitaš šta mislim o tome, da kažem: ja često ( a i dragi moj ) smotam nešto sama, ali nikom ne padne na pamet da se ljuti, naprotiv pogine od smeha kad me ulovi kako žvaćem pred kompom, klisnuula u sobu bez "zdravo", odnosno pojede i onu JEDNU čoko bombonu koju mi je udelio (a poj'o sam 400 g) :lol:

Druga stvar je ako te NAMERNO lišava svega toga, odnosno ZNA da ti smeta a i dalje to radi...

smoki 2004:
misli te li i vi kao i ja ,da sam ja trenutno u vezi sa EGOISTOM?

kako se vi postavljata u takvim trenucima ?
biva te hladne ? pustate da bude onako kako njemu odgovara ?
ili pak trazi te razlog i reshenje za kompromisom da se to promeni ?
ja vishe ne znam kako da se postavljam ...bojim se da bi me hladan odnos koji bi mu u putila ne ohladi oliko da ga zamrzim a to ne zelim naprotiv!!!!

da cujem ???

P.S nadam se da sam bila jasna !!!! i da nisam udavila

jeste egoista je i nije naucio da deli niti ce da to ikad nauci, ako mozes da zivis sa tim ti zivi a ako ne onda ide dok je vreme

e pa slatke moje hvala vam na savetima ....licno sam ih sve prihvatila ...
nisam mislila kada sam spomenula EGOIZAM,sebicnog coveka pored sebe da ja moram da to prekidam i da se ne udajem .
ne cu ni da placem niti da odustanem jer volim i mislim da se tako nesto moze promeniti samo treba neko vreme da prodje i da se coveke navikne na zivot u dvoje !!!!

a od vas sam samo htela cuti kako vi i da li uopste reaguje te u takvim situacijama !!!!

Да, тако нешто се може променити, али само АКО ОН САМОВОЉНО ПОЖЕЛИ ДА СЕ ПРОМЕНИ! Ако улазиш у брак са тим да ћеш ТИ њега навести да се промени, онда боље нађи хемијску која не ради...
И неће га само проток времена навести да се мења, зашто би? Навика да се дели стиче се у детињству, неће се то само од себе изменити тек тако, заједничким животом. Само ОН САМ може свесно да утиче на своје понашање и да га измени, али тек када САМ то пожели. Ако сада реагује оптуживањем, то значи да одбија да се суочи са својом себичношћу. Тежак пут те чека ако се одлучиш на брак са њим. Пуно среће. Требаће ти.

smoki 2004:
cure ?
dal ste ikada kraj sebe (mislim na decka ) imale osobu koja je uvek samo mislila na sebe?
recimo ovako:
treba da se vecra
on:uzme samo za sebe ,ne pita da li i tebi da nesto spremi?
pa recimo ovo :
u frizideru je josh jedna cokolada on:uzme i pojede je ne pita da li ocemo da delimo ?
pa recimo ovo :
rasprava je bila u pocetku dana ,kompromis se nije nashao jer on mor uvek biti u pravu ,pa ostavi ostatak dana sa cutanjem ne izgivara jednu jedinu rec a pritom i sam zna da nije upravu?
misli te li i vi kao i ja ,da sam ja trenutno u vezi sa EGOISTOM?

kako se vi postavljata u takvim trenucima ?
biva te hladne ? pustate da bude onako kako njemu odgovara ?
ili pak trazi te razlog i reshenje za kompromisom da se to promeni ?
ja vishe ne znam kako da se postavljam ...bojim se da bi me hladan odnos koji bi mu u putila ne ohladi oliko da ga zamrzim a to ne zelim naprotiv!!!!

da cujem ???

P.S nadam se da sam bila jasna !!!! i da nisam udavila

Egoizam je bolest koja se leci cuvenim "ne znas koliko ti puno nesto znaci dok to ne izgubis".... A on ako nije dovoljno pametan da na vreme to sam shvati, kako te ne bi izgubio, onda i zasluzuje da ga ostavis...

Ja mislim da si se opteretila sa glupostima, mislim, ne znam sta je pozadina, al' ovo su nebuloze.
Kad je cokolada i sve cokoladno u pitanju, ne mislim ni na koga. :lol:
I ne ljutim se ako on nesto smaze bez mene, narocito cokoladu. Zbog cega da se ljutim? Nije mislio na mene dok je jeo? A jeeeee! :-)

A mozda si ti mali egoista, na koga mora da se misli non-stop, a? :?

scena sa posla:
ulazi marko u kancelariju i vidi da je meda pojeo kolace koje smo ostavili za njega...meda je svoje, naravno, slistio
marko: zasto si pojeo moje kolace?
meda ljutito: marko, ne mozes ocekivati od mene da izdrzim da sedim i da gledam u kolace...zasto ih nisi sklonio negde

pa cuj curo...tako si vaspitana pa tako i razmishljash ja u ljubavi i braku vidim dvoije ljudi kod kojih nema moje tvoje !!!! nikako nisam egosita to po najmanje

samo nastavi da jedesh sama cokoladu i misli samo na sebe ...nikad se nisi ni pitala dal neko za tebe misli da si egoista ....

jb cokaladu ,,,to je bio samo priimer !!!!

Sta se ljutis, samo sam okrenula stvari da ih vidis iz drugog ugla.
Doduse, ljudi ne vole sebe da analiziraju. Obicno je lakse sve svaliti na drugog.
Pa pazi, ako nista drugo ne delite, onda stvar jeste zabrinjavajuca, lepo rekoh da pozadinu ne znam.
A ja jesam egoista. :-)
I on je. I super se slazemo. :cool:

e pa to je vec jedno ..kad rupa nadje zakrpu mislim ...ja nisam nikad bila takva ,a on je takav donekle ....optimisticki gledam svoju situaciju sa sve vashim savetima ,,,nece biti zime za mene

ne ljutim se naprotiv samo zelim da naglasim par stvari koje si napisala !!!! :)

Dobro, ako si ti vaspitana sve da delis i da ne budes egoista, zasto te toliko potresa sto je u par navrata uzeo i "tvoj deo"? Ili zasto te potresa sto te se tog trenutka nije setio?

Koliko sam shvatila ti si u ozbiljnoj vezi, ne na nekom pocetku.
Ne znam, ja to ne razumem. :-)

I ne verujem vama sto odlucno tvrdite da niste egoisti.
Za te se uvek ispostavi da pate od najgoreg tipa egoizma. :wink:

@smoki'04
Dobar ti potpis... Ne znam na koga (sta) se odnosi, al' ipak ti razmisli jos jedared, sta ti je ciniti trenutno.
... Al' ja nisam bas iscitao temu... Decko ti je sebican i samoziv, je l'? Uzmi mu daljinski i prodaj mu ga za sve ostalo... Dace, sigurno! Ja bih dupe dao, samo da je daljinski kod mene...

ta jbna cokolada ce jednog dana biti za nashe dete a on ce mu to pojesti !!! o tome se radi ,,,ako na verme ne skotash kakvog coveka imash kraj sebe dzaba tebi onda buducnost s njim .....niti sam alava niti zeljna ...ali te sitnice me nerviraju ..ako ne uspem sad da bilo sta promenimnecu nikad i svesna sam toga .... ali to jbno ali.....i svima nama nesto fali da da

gurmanci:
Kakav god in bio, ti se osecas pored njega kao pored sebicnog coveka, cim postavljas ovu temu.

Sam se nece promeniti ,ali ako ga necim motivises ili promenis pristup, mozda i hoce.

Divlja nije imala losu nameru, cak je pokusala da dovede u pitanje njegovu sebicnost koju smo svi ovde prihvatili kao gotovu stvar.

Nema razloga da te hvata nervoza zbog komentara nas koje nikada u zivotu neces videti. Ako se vec udajes iduce nedelje, sigurno osecas da ipak pozitivne strane preovladjuju. Niko od nas ga ne poznaje, a ti si sa njim godinama, ovo shvati samo kao dobronamernu razmenu misljenja.

Verovatno te samo malo uhvatila frka zbog vencanja sto je dosta cesto, a verovatno je i on tim povodom ovih dana nervozan.

ZELIM VAM SVU SRECU U ZIVOTU!!!

hvala na lepim i dobronamernim konstantacijama i savetima
ma sve sam vas dobronamerno skontala ,da ima i te frke pred udaju al sta je tu je .

Hej pozdrav i ne nerviraj se.Znas nase zlo potice sto uvek nesto ocekujemo od ljudi i trazimo da se ponasaju shodno nasim ocekivanjima.Onog trenutka kada prihvatimo ljude kakvi jesu i ne zvocamo im da se menjaju jer mi tako zelimo bice sve lakse.
Ako vec sam jede cokoladu nadji nacina da mu je *otmes* mozda mu se i svidi a to je i lepsi nacin da on shvati neke stvari pa ako hoce da ih izmeni odlicno ako ne......

smoki 2004:
e pa slatke moje hvala vam na savetima ....licno sam ih sve prihvatila ...
nisam mislila kada sam spomenula EGOIZAM,sebicnog coveka pored sebe da ja moram da to prekidam i da se ne udajem .
ne cu ni da placem niti da odustanem jer volim i mislim da se tako nesto moze promeniti samo treba neko vreme da prodje i da se coveke navikne na zivot u dvoje !!!!

a od vas sam samo htela cuti kako vi i da li uopste reaguje te u takvim situacijama !!!!

iju-ju! Zlo i naopako! :shock:
Tražiš podršku za razlaz a ne raspravljaš o razlikama u shvatanju hrane, razlika i deljenja :?
Smoki, ti si videla ono što si HTELA da vidiš, i samo to.
poz svim "egoistima" što žderu čokoladu kriomice ( i ne svažaju se zbog toga) :)

Back