Mislim da imam sizofreniju... POMOC

autoexec

Zainteresovan član
Poruka
139
Dobro vece ili dobro jutro, kako kome.
Potreban mi je vas savet, kod psihijatra imamo zakazano sada za vikend, ali bih vas zamolio da mi date savet. Mislim da imam sizofreniju ili da ludim, iako su mi svi testovi negativni sto sam radio na internetu, iako su mi svi rekli da osoba koja je bolesna od sizofrenije nije svesna svog stanja i stvari koje cuje dozivlja kao realne, iako mi je psihijatar rekao da je ovo zbog panicnog poremecaja koji imam, ja se idalje plasim jer cujem GLASNE misli kada tonem u san!!
- Napisao vam sve detalje kako izgleda, pa mi recite sta mislite. Veoma se plasim i nije mi dobro od straha....
1. DESAVAJU SE: Na silu, telo zeli da mi spava, dusa zeli da mi spava ali mozak na silu ovo radi i na silu mi ubacuje ove stvari u glavu i ne mogu da zapsim nikako.
2. VREME: Nakon 20-30 sekundi od kada krecem da tonem u san. Presetaju cim otvorim oci nakon tih 20-30 sekundi, ali tada sam vec u velikom strahu i imam 300 misli da li ludim.
3. IZVOR: Izvor kao i prethodne dolazi iz glave, znam da je iz glave, znam da je imaginarno.
4. DUZINA: Duzina toga je sve dok tonem u san, bude kratko jer odmah otvorim oci jer ne mogu da izdrzim.
5.INTERKACIJE: Nema nikakvih interakcija sa realnim zivotom, samo hocu da spavam.
6. TONALITET: Veoma, veoma glasan. Sve mogu da razumem sta se prica u glavi, da zamislim ljude, recenice, slike, misli i apsolutno sve, mogu zamisliti sebe.
7. VREME KADA SE DESAVAJU: Kada tonem u san, ili redje ako ne bih spavao 2 dana i onda bih imao osecaj slican u glavi.
8. NE DESAVAJU SE kada: otvorim oci, ali tada se javi ovo prethodno iz dana i sam sa sobom u glavi pocnem da preispitujem sebe da li je ovo normalno.
9. OSECAJ: Osecaj je veoma kompleksan ali cu probati da ga objasnim sto je jednostavnije moguce. Krenem da spavam, odnosno da tonem u san i u roku od 30 sekundi mi mozak sam napravi takvu realnu sliku u glavi kako npr. igram fudbal, kako lezim u bolnici i pricam sa doktorima, kako sam u kaficu i cujem dve osobe i zamisljam ih kako pricaju o necemu i razumem recenice o cemu pricaju, pa slika da sam umro, pa slika u glavi da ludim, pa nakon toga pesma u glavi pocne da se vrti, pa nakon toga, zamislim svoje prijatelje kako pricam sa njima, ili bi se desilo da cujem odjednom jedan jak bljesak ili jak zvuk u glavi da me trgne iz tog uspavljivanja. Naveo sam vam 7 stvari i ovo mi se sve desi za samo 30 sekundi dok tonem u san i posle ovoga nema sanse da zaspim jer sam ubedjen da ja ludim, da ovo nije normalno, i da cu oboleti od neke psihicke bolesti. Najintenzivnije bude uvece kada tonem u san, a tokom dana je parcijalno, moze da bude cesto, a moze da ih nema 3 sata pa da mi se opet jave. Cim otvorim oci preplavi me strah da cu ove stvari poceti da cujem u realnosti, da cu poludeti, pocne da mi lupa srce, osetim kako se znojim i kako sam u velikom strahu i cim otvorim oci i sednem na krevet i pocnem da osluskujem, nista se ne cuje i tisina je.
10. KADA SU NASTALE: Prvi put su nastale kada sam bio na prvoj sahrani u zivotu, pre godinu i nesto dana. Drugi put su se javile pre 4 meseca kada sam pio zoloft 3 dana. I pocele su da se javljaju poslednjih 2 meseca, samo sto bi trajale 2 dana i prestale bi a sada je svaku noc ovako.

Имао сам исти проблем у блажој форми. Постоји једна кратка фаза када се прелази у сан. Пре ње имаш неке мисли у глави, за време те фазе мисли ти неконтролисано склизну на нешто друго и после тога си у сну.

У тој краткој фази ми се у младости дешавало да се тргнем, па се та фаза прекине па све из почетка. На то нисам обраћао пажњу јер ми није сметало.

Уназад пар година ми се у тој фаза почела да јавља звучна халицунација у разним облицима, као јака експлозија или неки звончићи и т. д. Е то ми је сметало, па сам рекао жени да када иде код свог психијатра пита и за моје тегобе. Без прегледа ми је дала да пијем Ривотрил пред спавање. Од тада су се звучне халуцинације драстично редуковале, али Ривотрил изазива зависност, без њега не могу да се успавам.

Проблем код тебе је што се ти тада уплашиш, ја само опсујем и окренем се на другу страну. Приметио сам да када сам потпуно опуштен да се те халуцинације не јављају.

Тачно је да се Ривотрил даје шизофреничарима, али шизофренија је комплексна болест код које се пропратно јављају видео и, много чешће звучне халуцинације, али не само приликом уласка у сан.

Ради твог мира, иди до краја, да би лекар недвосмислено поставио дијагнозу.

Nije to shizofrenija i znam da ne vredi da te ubeđujem. Ne boj se. Idi kod doktora i verovatno ćeš dobiti lekove. Nebi ti postavljao ovo pitanje da si shizofrenija. Nebi ni bio svestan da nešto nije u redu. I u pravu je neko ko ti je rekao da odgovor ne tražiš na forumu ili netu. Samo hrabro i suoči se sa doktorom da ti pomogne i nedaj tvom mozgu da te teroriše jer mozak je dobar sluga ali loš gospodar.

Dobro vece ili dobro jutro, kako kome.
Potreban mi je vas savet, kod psihijatra imamo zakazano sada za vikend, ali bih vas zamolio da mi date savet. Mislim da imam sizofreniju ili da ludim, iako su mi svi testovi negativni sto sam radio na internetu, iako su mi svi rekli da osoba koja je bolesna od sizofrenije nije svesna svog stanja i stvari koje cuje dozivlja kao realne, iako mi je psihijatar rekao da je ovo zbog panicnog poremecaja koji imam, ja se idalje plasim jer cujem GLASNE misli kada tonem u san!!
- Napisao vam sve detalje kako izgleda, pa mi recite sta mislite. Veoma se plasim i nije mi dobro od straha....
1. DESAVAJU SE: Na silu, telo zeli da mi spava, dusa zeli da mi spava ali mozak na silu ovo radi i na silu mi ubacuje ove stvari u glavu i ne mogu da zapsim nikako.
2. VREME: Nakon 20-30 sekundi od kada krecem da tonem u san. Presetaju cim otvorim oci nakon tih 20-30 sekundi, ali tada sam vec u velikom strahu i imam 300 misli da li ludim.
3. IZVOR: Izvor kao i prethodne dolazi iz glave, znam da je iz glave, znam da je imaginarno.
4. DUZINA: Duzina toga je sve dok tonem u san, bude kratko jer odmah otvorim oci jer ne mogu da izdrzim.
5.INTERKACIJE: Nema nikakvih interakcija sa realnim zivotom, samo hocu da spavam.
6. TONALITET: Veoma, veoma glasan. Sve mogu da razumem sta se prica u glavi, da zamislim ljude, recenice, slike, misli i apsolutno sve, mogu zamisliti sebe.
7. VREME KADA SE DESAVAJU: Kada tonem u san, ili redje ako ne bih spavao 2 dana i onda bih imao osecaj slican u glavi.
8. NE DESAVAJU SE kada: otvorim oci, ali tada se javi ovo prethodno iz dana i sam sa sobom u glavi pocnem da preispitujem sebe da li je ovo normalno.
9. OSECAJ: Osecaj je veoma kompleksan ali cu probati da ga objasnim sto je jednostavnije moguce. Krenem da spavam, odnosno da tonem u san i u roku od 30 sekundi mi mozak sam napravi takvu realnu sliku u glavi kako npr. igram fudbal, kako lezim u bolnici i pricam sa doktorima, kako sam u kaficu i cujem dve osobe i zamisljam ih kako pricaju o necemu i razumem recenice o cemu pricaju, pa slika da sam umro, pa slika u glavi da ludim, pa nakon toga pesma u glavi pocne da se vrti, pa nakon toga, zamislim svoje prijatelje kako pricam sa njima, ili bi se desilo da cujem odjednom jedan jak bljesak ili jak zvuk u glavi da me trgne iz tog uspavljivanja. Naveo sam vam 7 stvari i ovo mi se sve desi za samo 30 sekundi dok tonem u san i posle ovoga nema sanse da zaspim jer sam ubedjen da ja ludim, da ovo nije normalno, i da cu oboleti od neke psihicke bolesti. Najintenzivnije bude uvece kada tonem u san, a tokom dana je parcijalno, moze da bude cesto, a moze da ih nema 3 sata pa da mi se opet jave. Cim otvorim oci preplavi me strah da cu ove stvari poceti da cujem u realnosti, da cu poludeti, pocne da mi lupa srce, osetim kako se znojim i kako sam u velikom strahu i cim otvorim oci i sednem na krevet i pocnem da osluskujem, nista se ne cuje i tisina je.
10. KADA SU NASTALE: Prvi put su nastale kada sam bio na prvoj sahrani u zivotu, pre godinu i nesto dana. Drugi put su se javile pre 4 meseca kada sam pio zoloft 3 dana. I pocele su da se javljaju poslednjih 2 meseca, samo sto bi trajale 2 dana i prestale bi a sada je svaku noc ovako.
Ne bih rekla, jer ne liči na šizofreniju!
Njima se glasovi i fikcije druge stvarnosti dešavaju, uglavnom tokom dana, ne u snu. Oni su budni dok se to dešava!I mnogi znaju kako da ih prepoznaju, nije tačno da nisu svesni šta im se dešava. Šizorenija je obično nasledna bolest, raspitaj se malo u vezi nje.I odlika osoba sa visokim IQ-om, ako je nekome za utehu.

Slicne stvari sam i ja dozivljavao. Kao da si u nekom filteru pa si u nekom polu snu ili polu uspavanom stanju u toj meri da dozicljavas san kao realnost, kao sadasnji momenat. U sustini skroz zaboravis na sebe, na svoj identitet i proslost i samo postoji ta scena u kojoj si ti i nista drugo
. To je posledica toga sto ti mozak ostane u polu svesnom stanju dok sanjas, a nije ti skroz iskljucen kao sto je uobicajeno. Naglo se trzao vise puta u toku noci jer zaboravim da disem i krenem da se gusim u snu.Cuo sam i ja glasne misli pred spavanje, isto kao i ti ali to treba razlikovati od halucinacija koje dolaze spolja, kao kad cujes nesto, dok su glasne misli ipak i dalje u glavi, ali su izuzetno glasne. Idealan muski glas, naratorski kao sa dnevnika kaze Izvrsavaj revolucionarne aktivnosti, revolucija revolucija. Isto tako idealan naratorski zenski glas odbrojava kao izvlacenje na lotou, "trideset, dva, osam, pedesettri". I dan danas mi se desava da kada utonem u san vidim savrseno beli duvanski dim kako lebdi u mraku, i ubrzo nakon toga zaspim. Ispostavilo se da su ti simptomi bili posledica mog naglog prestanka upotrebe bromazepama koji mi je dat kao anksiolitik. Poput droge, kada se skines sa njega izaziva pojacane simptome anksioznosti i sjjebe ti psihu. Iz iskustva mog dobrog druga rekao bi ti da su psihijatri poslednje mesto gde bi ti preporucio da ides, jer koliko god da poludis, mnogo manje ces izgubiti sebe nego onoliko koliko bi te psihijatri svojom medikacijom izgubili. Od tebe naprave samo praznu ljusturu bez i trunke humanosti i zivota i redovno te okrecu protiv sebe samog i ubedjuju da sebi ne smes verovati, vec njima, jer ti si lud, a oni su doktori sa 10 godina fakulteta. Ako vidis da je napolju noc, a oni ti kazu da je dan, ne veruj sebi nego njima jer oni znaju bolje od tebe.I tako od tebe naprave coveka koji sam sebi ne veruje i koji postane 100% debil potpuno zavistan od podrske svoje okoline u donosenju cak i najbeznacajnijih odluka.

Poslednja izmena:
Pozdrav! :)
Otisao sam kod psihijatra koji je ujedno psihoterapeut i obavio sam sa njim veoma ekspeditivan razgovor u vezi svega. Nije hteo da nijednu dijagnozu, jer panicne napade imam retko, a OKP imam samo nekada i to je vezano za zdravlje. Rekao mi je da je moguce da mi se ovo desava jer imam sada prvi ljubav, upis na fakultet i mnogo drugih stvari. Svakako prepisao mi je XANAX 0.5mg da pijem ujutru i uvece. Rekao mi je 3x puta da ovo nije sizofrenija, niti da cu uci, niti da sam lud, niti da imam psihozu! :)

Samo se i dalje plasim da ne obolim... ili da je nemam a da on nije video

Otisao sam kod psihijatra koji je ujedno psihoterapeut i obavio sam sa njim veoma ekspeditivan razgovor u vezi svega. Nije hteo da nijednu dijagnozu, jer panicne napade imam retko, a OKP imam samo nekada i to je vezano za zdravlje. Rekao mi je da je moguce da mi se ovo desava jer imam sada prvi ljubav, upis na fakultet i mnogo drugih stvari. Svakako prepisao mi je XANAX 0.5mg da pijem ujutru i uvece. Rekao mi je 3x puta da ovo nije sizofrenija, niti da cu uci, niti da sam lud, niti da imam psihozu! :)

Ti me malo podsećaš na jednu devojku, koja nas ubeđivala da ima modricu i otok na obrazu (nije imala ništa) od udarca i pita se kako mi ništa ne vidimo. Ispalo je da je ona normalna, a mi ćoravi!

Nemas resi se te paranoje :)
Nadam se, sve vreme osluskujem da li sam nesto cuo, pa m ise ucini da jesam, pa onda sam sa sobom pricam u glavi da li sa mto cuo, pa mi se javi neka misao i tako u krug. Strah je veoma pristuan, ali mi se ovo ne desava kada sam napolju i kada sam sa prijateljima. Danas sam bio sa prijateljima ceo dan i nije sdesio strah niti sta, niti kada slusam muzku.

Nadam se, sve vreme osluskujem da li sam nesto cuo, pa m ise ucini da jesam, pa onda sam sa sobom pricam u glavi da li sa mto cuo, pa mi se javi neka misao i tako u krug. Strah je veoma pristuan, ali mi se ovo ne desava kada sam napolju i kada sam sa prijateljima. Danas sam bio sa prijateljima ceo dan i nije sdesio strah niti sta, niti kada slusam muzku.
Pre deluješ k'o neki hipohonder, daleko bilo! 😁

I resi se straha :)

Kada sebe dozivljavas kao normalnog bices normalan sve je u glavi..
Bavi se nekim korisnim stvarima u zivotu lepim i bices bolje.

Poslednja izmena:
Hteo bih vas malo update. Pijem XANAX vec 2 dana i osecam se malo umorno, zaboravljam neke stvari koje sam upravo hteo da kazem i drago mi je sto mi se spava i sto konacno mogu da imam normalan i cvrst san. I dalje je prisutan strah od sizofrenije i da ne cujem nesto sto drugi nece, i imam osecaj da mi mozak radi 300 na sat i kao da mogu da cujem misli u glavi kako se mnoze i kako se ne zna koja ce prva da izadje kako bi me opstruirala ili deprimirala u bilo kom smislu.

...
Potreban mi je vas savet,

Даћу ти коначно решење, може ?
Шта се зезамо ми са саветима ...

Сви ти психички проблеми су проблеми са дисањем !
Не дишеш човече !
Задржаваш дах, покушаваш као мала беба да манипулишеш.

Нађи негде смернице о правилном и равномерном дисању.
Ја сам својевремено имао неку књигу Таи чи, па су ту објаснили и како се дише.

У сваком случају равномерно, кроз нос, нечујно, према тачци испод пупка.
То кад си миран, кад лежиш.

Кад радиш, ходаш, онда исто то али интензивније.
Ако радиш нешто где ти треба пуно ваздуха онда не водиш рачуна,
и удах и издах кроз нос и отворена уста !

Тако док ти то не постане природно, после не размишљаш о томе.

Pa mislim da si malo paranoican. Mislim da je normalno da dok tones u san vidis tako neke slike i zvuke. Citala sam o tome da se valjda mozak tad iskljucuje i da se desava to i to. Neko je i napisao gore od forumasa.
A to sto ne mozes da spavas, mislim da je to jer se previse brines da nisi sizofrenicar. I onda razmisljas i razmisljas. Overthinking

A to sto si pospan, mislim.da je od leka, jer sigurno prvi put se susreces sa takvom vrstom leka. Izmori coveka.

I jel si zakazao jos jednu posetu njemu? I jel postoji kao ta neka kontrola da nam kazes kako ide i jel te to proslo?

Back