MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
azhuur.jpg

Nema ljudi koji ne poznaju ljubav - postoje samo oni koji ne mogu osetiti moć ljubavi. Budući da je nevidljiva i stalno prisutna, ljubav je više od emocije ili osećanja; više je od uživanja, pa čak i od ekstaze. Čarobnjaci smatraju da je ona konačna moć, jer bezsilno privlači sve i svakog.Čak i u prisutvu patnje, ljubav nastavlja svoj posao daleko od pogleda ega i uma. U poređenju sa ljubavlju ... sve su druge sile slabašne ! ...
Dipak Čopra

Neprestano se trudim da saopštim nešto nesaopštivo, da objasnim nešto neobjašnjivo, da ispričam nešto što nosim u kostima i što se u tim kostima može doživeti. Možda to u biti i nije ništa drugo doli onaj strah o kojem je već često bilo govora, upravo strah protegnut na sve, strah i od onog najvećeg i od onog najmanjeg, strah, grčevit strah od izricanja jedne jedine reči. Uostalom, možda taj strah i nije samo strah nego i čežnja za nečim ... što je više od svega onoga što uliva strah ?! ...
Franc Kafka

Sudbina me je postavila na ovu stazu, za drugu ne znam, i koračaću po njoj dok u meni ima snage. Treba tako, to je moj zadatak i moja životna svrha...Ne pitam da li je pravedna... moja je.
Meša Selimović

Često čovek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne,
i odjednom se slomi na nekoj sitnici ... na nekoj gluposti ... gotovo ni zbog čega ! ...

Fjodor M. Dostojevski

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back