Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Ne... Ne opraštam zato što sam naivna, glupa i
nemam ponosa... Sve vidim... Sve znam... Ali, i dalje verujem u dobro u
ljudima... Tako sam izabrala... I znam da će mi zbog toga život lepši i
bolji biti... Opraštam... Ali, ne zaboravljam... Dajem još po koju
šansu i sebi i njima.
Ađan Ča došao je prvi put u Englesku sedamdesetih godina. Bio je to velik događaj -- čuveni učitelj dolazi sa Dalekog istoka do poseti budističku grupu u Londonu. Grupa je imala vrlo mali prostor i mnogo ljudi se stislu unutra. Bila je to jedna od onih vrlo retkih toplih noći u Engleskoj, tako da se cela soba pušila. Onda su krenuli da meditiraju, i svakome je bilo prevruće, tako da otvorili prozor. Ali iz lokalnog paba prekoputa se čula glasna rok muzika. Posle nekoliko minuta odlučili su da ipak zatvore prozor. Sve vreme Ađan Ča je sedeo nepomično. Sa zatvorenim prozorom, svi su opet počeli da se kuvaju. Temperatura je dostizala tačku ključanja, a i gušenja, ali je Ađan Ča i dalje sedeo. Otvorili su prozor, opet rok muzika. I tako u krug. Pustio ih je da sede tako sat i po. Na kraju je kucnuo u zvono. Pošto je to bila Engleska, svi su odmah počeli da se izvinjavaju. Čak su išli i preko u pab da ih ubede da smanje muziku, ali bez uspeha. Prva stvar koju je Ađan Ča rekao bila je: "Mislite da zvuk vas uznemirava, ali u stvari vi uznemiravate zvuk. Zvuk je samo to što jeste; vazduh koji vibrira. I samo od nas zavisi hoćemo li početi borbu sa njim."
''Postoji nekakav spoljašnji izgled žene, koji takozvani ukus malog grada pogrešno tumači kao lepotu.
A zatim, postoji stvarna erotska lepota žene. Naravno, nije mala stvar prepoznati takvu lepotu na prvi pogled.
To je - umetnost!''
Ljubav nije nikakva zagonetka,jer smo je vec sto puta rešili. Naprotiv,
ona je zgodna odgonetka,
koju svaki put ponovo zamrsimo,da bi smo uživali u njenom rešavanju.
Tuper
Onog pravog prepoznaćete po načinu kako vas drži za ruku, kako vas ljubi, i naposletku, kako vas grli. Ni prečvrsto da ostanete bez vazduha, a ni prelabavo da nestanete bez traga. Pravi vas drži taman onako da znate čiji ste...