MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve mane kada su u modi postaju vrline.

Georges-Leon-Jules-Marie-Feydeau_thumb-150x150.jpg

...imamo u duši i sve ono što je ikada živelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi.

Hermann_Hesse_19461.jpg

A meni se čini da je strah najveća sramota ovog svijeta, i najveće poniženje čovjekovo.
Izmahnut je nad njim, kao bič, uperen u grlo, kao nož. Čovjek je opkoljen strahom, kao
plamenom, potopljen njime, kao vodom. Plaši ga sudbina, plaši ga sutrašnji dan, plaši
ga vladajući zakon, plaši ga moćniji čovjek, i on nije ono što bi htio biti, već ono što mora
da bude. Umiljava se sudbini, moli se sutrašnjem danu, poslušno ponavlja zakon, ponizno
se smiješi mrskom moćnom čovjeku, pomiren da bude nakazna tvorevina sačinjena od straha i postajanja.

Meša Selimović

Snaga ženina, izmedju ostalog, služi samo da bi joj se muški divili i želeli je. Kada se nadju blizu te snage ......pa treba da je iskuse....e, onda bi da dame budu krotke.....što će reći da se mnogo ne džilitaju hahaha (Lj)

"Morate se otisnuti izvan onoga što želite da uradite i izvan onoga što mislite da bi trebalo da uradite,
i tek onda možete videti jasno svetlo koje vam pokazuje šta da uradite."

Ivana Kuzmanović

Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put predje sav, do kraja. I tuda putujem, gledajući, gledajući bez daha."

Biti neodlučan ne znači uvek ličnu slabost da se donese odluka te se pribegava onom famoznom "sutra" kao begu. Ljudi koji misle i imaju odlučnosti to "sutra" najčešće koriste u smislu "moram još da mislim....postoji još neko rešenje, možda bolje od ovog"....i svakako treba da misle (Lj)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back