MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto muska suza ima drugacije znacenje?
Zar samo zato sto se teze pusti, da potece, krene....?
Evo, i ja.... placem kao muskarac.... bez suza, u sebi....
A zena sam....
Zbog cega je onda moja suza laksa?
Zar samo zato sto sam zena?

Sta... kada prepoznas sebe.... kao jedini uzrok svoje i tudje nesrece...?

Sta... kada je nekome i tvoje malo... i vise nego dovoljno... samo da je tvoje...
Sta uraditi...
Kada znas da su nekome i dva minuta ceo svet.... jer su tvoji... od tebe darovani...
Poklonu se u zube ne gleda?
Gleda, i te kako.
Sijaju zubi.... dok rdja nagriza srce....
Prenebegnuti cinjenicno stanje....pokidati lance stvarnosti... napraviti nov put...ili ostaviti vezan taj brod... ili pak pustiti se sam, da te sibaju olujni vetrovi, przi sunce, i bacaju talasi... ploviti uz svesni rizik da se mozes razbiti o ostre hridi sa nadom u povoljan vetar...
Izbor je tu.......
Sta uraditi?

Obrazovanje je jedna stvar za svako poštovanje. Mada bi se s vremena na vreme trebalo podsetiti da ono što bi bilo vredno znati ne stiče kroz podučavanje.

Oskar Vajld

Ne postoji srednji put, onaj pravi, koji vodi napred, u stalnost, u mir i dostojanstvo, nego da se svi krecemo u krugu, uvek istim putem, koji vara, a samo se smenjuju ljudi i narastaji koji putuju, stalno varani.

Ivo Andrić

"Covjek ide od cilja do cilja i, bez obzira ostvario ih ili ne, dolazi do onog konacnog, iza koga zjapi – nista. Za ljude visokih umnih potencijala opasno je tragati za smislom zivota. To traganje moze ih odvesti u ludilo ili samoubojstvo. Daleko sam i od jednog i od drugog, samo osjecam da je moj brod otisao, da cu se ukrcati u neki drugi koji mi bude sudjen i kao slijepi putnik krenuti ne znajuci kamo vodi. Ne vjerujem da cu nesto otkriti neotkriveno. Prosto, ja sam covjek koji je za svoje godine isuvise vidio, isuvise cuo, isuvise zna, a ostao sam u tunelu vlastite izgubljenosti i suvisnosti. Podsjetnik sam koga treba uklonuti da nikog vise ne podsjeca, budilnik koga treba zaustaviti da nikom vise ne zazvoni."

Nura Bazdulj Hubijar

„Vrijeme uvijek izgleda tako dugo kad cekate –
na godišnji odmor,
na pregled,
na nešto za cim žudite ili èega se bojite u buducnosti.
Ali onima koji se odvaže da se predaju iskustvu sadašnjeg trenutka – bez pomisli o
iskustvu, bez želje da se ono ponovi ili da se izbjegne – vrijeme se pretvara u sjaj
Vjeènosti
.“

Jedanput, dok je Diogen sedeo ispred svoje bacve i suncao se, posetio ga je Alexandar Veliki. Stao je ispred mudraca i upitao ga da li ima nesto sto zeli, a on ce mu odmah ispuniti zelju.
A Diogen je odgovorio "Onda bih voleo da se malo pomeris u stranu, kako bi Sunce moglo da sija na mene". Tako je Diogen pokazao da je i bogatiji i srecniji od velikog vojskovodje. On je jednostavno imao sve sto je zeleo.

''Sofijin svet''

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back