MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Život svakog čoveka je put ka samome sebi, pokušaj jednog puta, nagoveštaj jedne staze. Nijedan čovek nikada nije on sam, ali svaki teži da to postane, poneko potmulo, poneko jasnije, svako kako ume. Svako nosi do konca ostatke svog rođenja, sluz i ljušturu jednog prasveta. Poneko ne postane čovek nikada, već ostaje žaba, ostaje gušter, ostaje mrav. Poneko je gore čovek, a dole riba. Ali svako je hitac prirode uperen ka čoveku. Svima nam je zajedinčko poreklo, majke naše, svi mi potičemo iz istog ždrela, ali svako, kao pokušaj i hitac iz dubina, teži vlastitoj svrsi. Mi možemo razumeti jedan drugog, ali svako od nas može da protumači samo sebe samog.

Hesse

Ovde se nalazi hrpa spisa, koja je kao duša iščupana iz mene,
koja se rastala od mene, koja se u prah pretvorila, u crnilo, papiri
u jednu crvenu gumenu vrpcu u kojem su spisi zavezani, možda
čvršće i sigurnije nego što su moje telo, moja koža, moje kosti,
svi moji živci, svi moji mišići držali moju nekadašnju dušu...

A on rekao mi je onda nešto što neću zaboraviti nikad. Rekao mi je da zna.
Rekao mi je da će izgubiti, i da to zna. Rekao mi je da, će kazna koju će bog
nameniti svima koji su stajali uz pobunjenuke, a koji prežive ovu borbu, nije smrt.
Već pad, pad u pakao, gde će živeti večno, a lepota biće im oduzeta, i pretvoreni
će oni biti u strašna čudovišta, i da trpeće boli nezamislive, za večnost celu.
Da on sve to zna, al’ da će ipak nastaviti. Pitao sam ga zašto, a on je rekao "Zbog istine."

"Anđeo" - Petar Josifljević

Ponekad...... izlazak sunca i svitanje novog jutra su dovoljni........ za srecu,mir,za.....sve.
A ponekad, to isto svitanje zna biti mracno.......i to isto sunce hladnim zracima greje........

Zubato sunce izmedju redova kishe u toku dana, primec'uju onima kojima je i dostojno da primete lepotu, da imaju pozzudu i zzelju koliko neispunjeno im kompliment bio.
A prazne rechi nekog razmazzenog mutavca to svako od nas ima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back