MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
30133ls.jpg

• Onome koji ćuti nemoguće je oduzeti reč.

Stanislav Ježi Lec
Stanislav Ježi Lec:

• Gledali smo jedno drugo u oči: ja sam video sebe, a ona – sebe.
• Možete li zamisliti ženu koja bi svom dragom dopustila da tokom 1001. noći priča bajke?
• U borbi između srca i mozga na kraju pobeđuje želudac.
• Tek kada se iscrpe sve reči, čovek počinje razgovarati sa čovekom.
• Ako čovek koji ne zna da broji pronađe detelinu sa četiri lista, ima li pravo na sreću?
• Ceni reči! Svaka od njih mogla bi da bude tvoja poslednja.
• Da bi se došlo do izvora treba plivati uzvodno.
• Kada skočite zbog radosti, pazite da vam neko ne izmakne tlo pod nogama.
• Mladost je dar prirode, ali starost je umetničko delo.
• Morate doneti odluku, čak i da oklevate.
• Možete se popeti na vrh, ali jednom kada budete bili gore, otkrićete da svi putevi vode prema dole.
• Možete zatvoriti oči za stvarnost, ali ne i za sećanja.
• Najslabija karika u lancu je takođe i najjača. Ona može da prekine lanac.
• Ne veruj ljudima. Oni su sposobni za velike stvari.
• Nije lako živeti posle smrti. Ponekad treba na to utrošiti ceo život.
• Onome koji ćuti nemoguće je oduzeti reč.
• Pesimista je čovek koji od dva zla izabere oba.
• Prvi uslov za besmrtnost je smrt.
• Prvo morate imati puno strpljenja da bi naučili da imate strpljenja.
• Umno su nezavisni jedino geniji i glupaci.
• Većina ljudi su ubice jer ubijaju čoveka... u samom sebi.
• Vreme čini svoje. A ti, čoveče?
• Živimo sa svojim nedostacima kao sa svojim mirisima. Mi ih ne osećamo - oni smetaju samo drugima.

Ništa čovjeku nije važnije od svog mira i od sreće koju sâm stvori. Zato je treba čuvati, tu svoju sreću, opkoliti je šančevima, i nikome ne dozvoliti da je ugrozi. Niko drugi neka me se ne tiče, život je surov, ljudi zli, i treba ih držati na odstojanju. Neka budu što dalje od svega što je tvoje i što ti je drago ! ...
Meša Selimović

Tvoje vreme je ograničeno, nemoj ga trošiti živeći nečiji život. Nemoj da dopustiš da te zarobi dogma - živeti kako drugi misle.
Nemoj dozvoliti da buka tuđih mišljenja utiša tvoj unutrašnji glas. I najvažnije, imaj hrabrosti da pratiš svoje srce i intuiciju.
Oni nekako već znaju šta zaista želiš da postaneš. Sve ostalo dolazi na drugo mesto.
Steve Jobs

Bogati za sebe ostavljaju prekomerne rezerve stvari koje im nisu potrebne, dok milioni žive na rubu gladi. Ako bi svako ograničio svoj posed samo na ono što mu je zaista potrebno, niko ne bi morao da živi u bedi i svi bi bili zadovoljni.

(Mahatma Gandi)

- Ceo život se bojim glupih ljudi. Posebno ženetina.
Nikada ne znaš kako da razgovaraš sa njima, nespuštajući se na njihov nivo.

- Oduvek mi je bilo neshvatljivo – ljudi se stide siromaštva i ne stide se bogatstva.

Faina Ranjevska
Faina Ranjevska:

Život je suviše kratak da bi ga trošili na dijete,
nekakve muškarce i loše raspoloženje.

Usamljenost – to je kada u stanu imaš telefon, a zvoni ti budilnik.

Ako imate osobu kojoj možete ispričati svoje snove – nemate pravo da se smatrate usamljenim.

Misliš li na početak života – znači, život se bliži kraju.

Uspomene – to su bogatstva starosti.

Život je kratka šetnja pre večnog sna.

Optimizam - to je nedostatak informacija.

Još pamtim pristojne ljude – bože, kako sam stara!

Ako ti je čovek učinio ZLO – daj mu bombonu, dakle on tebi ZLO – ti njemu bombonu.
I tako sve dok tog stvora ne uništi dijabetes.

Postoje ljudi u kojima živi Bog; postoje ljudi u kojima živi Djavo, a postoje ljudi u kojima žive samo gliste.

Bog je stvorio žene lepe - da bi muškarci mogli da ih vole – i glupe - da bi one mogle da vole muškarce.

Pravi muškarac je muškarac koji pamti rodjendan žene i nikada ne zna koliko joj je godina.
Muškarac koji ne pamti rodjendan žene, ali tačno zna koliko ona ima godina – to je njen muž.

Savez glupog muškarca i glupe žene stvara majku-heroja.
Savez glupe žene i pametnog muškarca stvara samohranu majku.
Savez pametne žene i glupog muškarca stvara običnu porodicu.
Savez pametne žene i pametnog muškarca stvara flert.

Ako žena hoda oborene glave – ima ljubanika.
Ako žena hoda gordo podignute glave – ima ljubavnika.
Ako žena hoda držeći pravo glavu – ima ljubavnika.
I, ako žena uopšte ima glavu – ona ima ljubavnika!

Ako žena govori muškarcu da je on najpametniji, znači da je shvatila da drugu takvu budalu neće naći.

Postoje takvi ljudi kojima želiš da pridješ i da ih upitaš – teško li je živeti bez mozga?!

Porodica zamenjuje sve. Zato pre nego što je zasnuješ, treba razmisliti šta ti je važnije:
sve ili porodica.

Mnogi se žale na svoj spoljašnji izgled, a niko na mozak.

Nema debelih žena – postoji samo tesna odeća.

Mislite i govorite o meni šta želite. Gde ste vi videli mačku koju interesuje šta o njoj govore miševi?

Na ovom svetu sve što je prijatno ili je štetno ili amoralno, ili goji.

Živeti treba tako da te pamte i skotovi.

Da bismo videli koliko se prejedamo, naš stomak je smešten na istoj strani kao i oči.

Žene su, naravno, pametnije. Da li ste ikada čuli za ženu koja je izgubila glavu samo zbog toga što muškarac ima lepe noge?

Iznenadjujuće je – kada mi je bilo 20 godina mislila sam samo o ljubavi. Sada volim samo da mislim.

"Kad se zatvore sve kafane, čekaćemo taksi i ljubiti se nasred ulice.. Proći će mladi milicioner pored nas i neće nam tražiti lične karte. Taksista će biti ljubazan, neće mi braniti da pušim u kolima, voziće nas najkraćim putem do kuće. Ja ću izvaditi "stojanku" da mu platim, on neće imati sitno, ali će reći: "Nema veze, prika. Platićeš drugi put." Tako ćemo stići kući i radićemo one stvari koje se rade, a o kojima se ne priča.."

"Rado bih promijenio svoja spavanja do podne za nečiju ruku koja me otkriva u pola sedam, a ja se okrećem prema zidu i mrmljam: "Pusti me još samo sekundu..."" :ok:

Dario Džamonja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back