Faina Ranjevska:
Život je suviše kratak da bi ga trošili na dijete,
nekakve muškarce i loše raspoloženje.
Usamljenost – to je kada u stanu imaš telefon, a zvoni ti budilnik.
Ako imate osobu kojoj možete ispričati svoje snove – nemate pravo da se smatrate usamljenim.
Misliš li na početak života – znači, život se bliži kraju.
Uspomene – to su bogatstva starosti.
Život je kratka šetnja pre večnog sna.
Optimizam - to je nedostatak informacija.
Još pamtim pristojne ljude – bože, kako sam stara!
Ako ti je čovek učinio ZLO – daj mu bombonu, dakle on tebi ZLO – ti njemu bombonu.
I tako sve dok tog stvora ne uništi dijabetes.
Postoje ljudi u kojima živi Bog; postoje ljudi u kojima živi Djavo, a postoje ljudi u kojima žive samo gliste.
Bog je stvorio žene lepe - da bi muškarci mogli da ih vole – i glupe - da bi one mogle da vole muškarce.
Pravi muškarac je muškarac koji pamti rodjendan žene i nikada ne zna koliko joj je godina.
Muškarac koji ne pamti rodjendan žene, ali tačno zna koliko ona ima godina – to je njen muž.
Savez glupog muškarca i glupe žene stvara majku-heroja.
Savez glupe žene i pametnog muškarca stvara samohranu majku.
Savez pametne žene i glupog muškarca stvara običnu porodicu.
Savez pametne žene i pametnog muškarca stvara flert.
Ako žena hoda oborene glave – ima ljubanika.
Ako žena hoda gordo podignute glave – ima ljubavnika.
Ako žena hoda držeći pravo glavu – ima ljubavnika.
I, ako žena uopšte ima glavu – ona ima ljubavnika!
Ako žena govori muškarcu da je on najpametniji, znači da je shvatila da drugu takvu budalu neće naći.
Postoje takvi ljudi kojima želiš da pridješ i da ih upitaš – teško li je živeti bez mozga?!
Porodica zamenjuje sve. Zato pre nego što je zasnuješ, treba razmisliti šta ti je važnije:
sve ili porodica.
Mnogi se žale na svoj spoljašnji izgled, a niko na mozak.
Nema debelih žena – postoji samo tesna odeća.
Mislite i govorite o meni šta želite. Gde ste vi videli mačku koju interesuje šta o njoj govore miševi?
Na ovom svetu sve što je prijatno ili je štetno ili amoralno, ili goji.
Živeti treba tako da te pamte i skotovi.
Da bismo videli koliko se prejedamo, naš stomak je smešten na istoj strani kao i oči.
Žene su, naravno, pametnije. Da li ste ikada čuli za ženu koja je izgubila glavu samo zbog toga što muškarac ima lepe noge?
Iznenadjujuće je – kada mi je bilo 20 godina mislila sam samo o ljubavi. Sada volim samo da mislim.