MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
548745_541436002534736_1086012457_n.jpg

Ljubav ne treba da moli,a ni da zahteva.Ljubav mora imati snage da u sebi samoj dodje do izvesnosti.Onda nju vise ne vuku,nego ona vuce."

"Nije sreca biti voljen, svako voli sebe,ali voleti drugog to je sreca."

"Voleti svet i zivot,voleti uprkos patnji,prihvatiti sa zahvalnoscu svaki zrak sunca i ni u bolu ne zaboraviti osmeh-taj nauk svake poezije nikad nece zastareti i danas je vise nego ikad potreban i dobrodosao."

Srecan je ko ume da voli

Herman Hese

Znam koliko nešto može da boli, kako može da boli i koliko dugo. Takođe, znam da će taj bol prestati nakon određenog vremena, i zato sam u stanju da ga ignorišem ! ...
H.Fjel

Kada mrzim, oduzimam sebi nešto; kada volim, postajem bogatiji za ono što volim !
Praštanje je ponovno nalaženje otuđene svojine – mržnja produženo samoubistvo ! ...

Šiler

Šta je život? Oka treptaj. Tajna tajne. Između dva otkucaja srca stane.
Enes Kišević

- - - - - - - - - -

Kad vam nešto što čitate uzdiže duh, kad vam uliva plemenite i smele osećaje,
nemojte tražiti drugo merilo za sud o tome delu: ono je dobro napisano majstorskom rukom.
Gijom Apoliner

"Ko stvara, a ne počne iz temelja, nikad neće ni ugledati krov. Ko voli, a zablene se u sebe u ogledalu, kao da nikad nije ni progledao. Ko živi, a ne rodi se mnogo puta na ovoj zemlji, kao da nikad nije ni postojao." Miroslav Mika Antić

Ma, uzalud… Uz život se ne prilaže uputstvo za upotrebu i svako to odredi kako ume:
zanemi tamo gde bi drugi viknuo, nasmeje se gde bi drugi zaplakao, uvredi se tamo gde
bi se drugi obradovao… Uđe u pogrešan vagon, siđe stanicu pre ili kasnije… Pokoleba se,
samo prebaci veslo iz ruke u ruku, a struja ga odnese presudno dalje, odredi drugo mesto
gde će pristati.

Balašević

Nekad verujem da u životu svako obećanje treba prihvatiti sa dozom sumnje, neverice, čak i kao laž, jer viteške karakteristike u svetu bez vitezova ne mogu postojati. Sve više mi se čini da danas ljudi olako daju obećanja, a jos lakše ih neispunjavaju.
Verujem da je osnovni zadatak svakog od nas da ovaj svet načinimo boljim, da svi postanemo vitezovi, ne po mačevima koje nosimo, već po rečima iza kojih stojimo ! ...

S. Pavlović

Neki ljudi pobeđuju, osvajaju, ali osećaj gubitništva ih tera da se iznova dokazuju, pa tako nastavljaju sa pobedama, sve do trenutka kada, istrošeni, padnu pod noge neprijatelju. Onda tek shvate da su sve dotadašnje pobede pretvorili u životni poraz, jer nikad nisu pobedili srcem, već su, u želji da budu pobednici u očima drugih, nesvesno pobedili sebe ! …
S. Pavlović

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back