MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko ja razumem, najveca je sloboda kad nisi
svestan da si slobodan. Ono što osecaš i kao
najmekšu svilu na sebi, znaj: znak je da si
obuhvacen.

Koliko ja razumem, najveca poezija je trenutak
kad nisi svestan pesme. I najveci je
život kad nisi svestan da živiš, nego misliš da
sanjaš.
M.Antic:):D

"Ljudi se hiljadu puta više trude da steknu materijalno bogatstvo nego duhovno,mada je sasvim sigurno, da našu sreću stvara ono što jesmo, a ne ono što imamo." (Artur Šopenhauer)

Ljubav se ne može ni analizirati ni shvatiti.
Ako pokušaš da je prisvojiš, nje nestane.
Ako je previše cvrsto stežeš, svenuce i umrece.
Može se dogoditi da uzalud protraciš neciju ljubav.
U tom slucaju si budala. Jer jedini koji su voljeni,
jedini koji dobijaju u ljubavi jesu oni koji daju.
Kad pružaš nekome ljubav, ona raste i cveta u tebi
kao pažljivo orezivana ruža. Ljubav je radost.
Bez obzira na sva poniženja i teret koji moraju da nose,
oni koji vole uvek su ispunjeni radošcu.:cmok2:

Četrdeset mi je godina, ružno doba :Čovjek je još mlad da bi imao želja a već star
da ih ostvaruje . Tada se u svakome gase nemiri , da bi postao jak navikom i stečenom
sigurnošću u nemoći što dolazi. A ja tek činim što je trebalo učiniti davno , u bujnom
cvijetanju tijela, kad su svi bezbrojni putevi dobri , a sve zablude korisne koliko i istine.
Šteta što nemam deset godina više pa bi me starost čuvala od pobuna, ili deset godina
manje pa bi mi bilo svejedno . Jer trideset godina je mladost , to sad mislim , kad sam
se nepovratno udaljio od nje, mladost koja se ničega ne boji ,pa ni sebe.

M. Selimović

Izvesno, dva naroda i dva jezika neće se moći jedan drugom tako razumljivo i tako prisno poveriti kao dva pojedinca koji pripadaju istom narodu i jeziku. Ali to nije razlog za odricanje od razumevanja i poveravanja. I među sunarodnicima i ljudima istog jezika stoje pregrade koje sprečavaju puno poverenje i puno uzajamno razumevanje, pregrade obrazovanja, vaspitanja, obdarenosti, individualnosti. Može se tvrditi da svaki čovek na Zemlji može načelno razgovarati sa svakim drugim, i može se tvrditi da na svetu uopšte ne postoje dva čoveka među kojima je mogućno pravo, potpuno, prisno poverenje i razumevanje – jedno je isto toliko tačno koliko i drugo. To je jin i jang, dan i noć. Oboje imaju pravo, na oboje se povremeno mora podsetiti...

Hese

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back