MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
-> Treba pomoci prijateljima kada im je to potrebno,a ne dokazivati se kad su oni vec propali.
-> Zlobnik moze promeniti izgled,ali cud nikada.
-> Zloba je neukrotiva,pa i onda kada joj ucinite najvece dobrocinstvo.
-> Pravi se prijatelji u nevolji poznaju.
-> Opaki veruju da su vam ucinili veliko dobrocinstvo time sto vam nisu naneli nikakvo zlo.

« Ezop »

Poslednja izmena:
O, lelujava silueto prolaznosti, što me svuda pratiš, što mi u snu
ne daš mira! Znam da se ne mogu odupreti sili tvojoj i znam samo da sam
trunčica u nedrima tvojim, ali ipak u svemu što radim verujem da ostavljam
beskonačni trag. Tek tako mogu protiv tebe.

Poslednja izmena:
Život ide u paketu Arhi sa svim svojim manama i vrlinama i to znamo oboje...Ja o životu pričam a ne o teoriji o savršenoj ljubavi . Možda sam na pogrešnom mestu..:bye: (Lj)

Život je najlepši kada ide u paketu s ljubavlju. Istinska ljubav je uvek savršena, ona nepoznaje nikakve teorije i nesavršenosti. Naše mane i vrline su proizvod subjektivnih procena drugih, pa im upravo iz tog razloga ne treba pridavati preveliki značaj. - (m.m.)

Знати друге је интелигенција, знати себе је права мудрост.
Владати другима је снага, владати собом је права моћ.

Da li bi ljudi mogli biti bolji? Mogli bi, ali niko neće prvi da počne.
Svi imaju loša iskustva. Nismo li se malo puta zaklinjali da ćemo biti bolji?
I neki stvarno postanu bolji, pa ispadaju naivni.
Jer su oni drugi - postali još gori.

Duško Radović

I kada dodjemo na željeno mesto, po nekom nepisanom pravilu konstatujemo
žalosnu istinu, da nikada nismo tamo gde bi smo želeli da budemo. - (m.m.)

Tako nekako Arhi.......u globalu, istina je. Ipak, moramo probati jer kako bismo drugačije znali. Ne postanu sva željena mesta mesta neželjenim, ali ako postanu idemo da pronadjemo drugo, možda će biti pravo, ili da ostanemo na nekim starim mestima gde već jesmo. I nije žalosna istina......samo je istina. (Lj)

Poslednja izmena:
Tako nekako Arhi.......u globalu, istina je. Ipak, moramo probati jer kako bismo drugačije znali. Ne postanu sva željena mesta mesta neželjenim, ali ako postanu idemo da pronadjemo drugo, možda će biti pravo, ili da ostanemo na nekim starim mestima gde već jesmo. I nije žalosna istina......samo je istina. (Lj)

Za ljubav je potrebno najmanje dvoje a sreća, radost, žalost i
ravnodušnost su najčešće subjektivna individualna osećanja. - (m.m.)

Osećanje sreće, radosti, žalosti i ravnodušnosti su duševna stanja koja
nisu vezana samo za ljubav nego za sve što nas zadesi u životu. - (m.m.)

Tačno....o tome je reč....najčešće nas zadese ljudi jer mesto oni i čine takvim kakvim je. Zato i kažem da treba otići sa tog mesta kada shvatiš da to nije ono što ti treba...naravno ukoliko to sebi možeš priuštiti....u konkretnom slučaju koji je inicirao misao koju ispisah, ja mogu (Lj)

Tačno....o tome je reč....najčešće nas zadese ljudi jer mesto oni i čine takvim kakvim je. Zato i kažem da treba otići sa tog mesta kada shvatiš da to nije ono što ti treba...naravno ukoliko to sebi možeš priuštiti....u konkretnom slučaju koji je inicirao misao koju ispisah, ja mogu (Lj)

Ono što nam treba sa više ili manje uspeha imamo u realnom životu. Okolnosti stvaraju ljude. Naše misli, postupci i dela su proizvod tih okolnosti i radi toga je nebitno mesto na kom se nalazimo. Na svakom mestu ma gde god se nalazili ostvićemo trag okolnosti koje su nas stvorile. - (m.m.)

" Ne kradi mi medjuvreme, ako vec ne osecas svoje. Postacu hladan i promenicu se, Kad-tad cu eksplodirati. Ko ce da skuplja parcice? Ti? Pa ti ne mozes da me skupis ni sastavljenog. "

Debelo drvo počelo je od tankog pruta.
Devetospratna kuća počela je od slaga opeka.
Putovanje od hiljadu kilometara počinju od jednog koraka.
Pazite na svoje misli: one su početak postupka.
Tolstoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back