MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U stvari nisu vešti i podmukli laskavci ono koji nas
iskorišćavaju i upropašćavaju, nego to čini naša sujeta
koja živi u nama i koja samo čeka da je oni zagolicaju
i probude, a posle, posle mi samo nasedamo svakom i
najprovidnijem laskanju i dajemo mu i preko onog što traži.

U sve što radimo ulažemo izvesne napore sa željom da uspemo ali nije baš uvek i zagarantovan uspeh, no i pored toga vredi stalno iznova pokušavati jer nikad ne znamo kad će nastupiti trenutak našeg uspeha. - (m.m.)

Poslednja izmena:
"Kad vam nešto što čitate uzdiže duh,kad vam uliva plemenite i smele osećaje,nemojte tražiti drugo merilo za sud o tom delu: ono je dobro i napisano majstorskom rukom.

G.Apoliner

"Doći će dan kada će problem gladi moći da se reši čudom umnožavanja hlebova. Doći će dan kada će sva srca prihvatiti ljubav, a najgore od ljudskih iskustava - usamljenost, koja je gora od gladi - biće proterana sa lica Zemlje. Doći će dan kada će se vrata otvoriti onima koji na njih pokucaju; oni koji budu tražili dobiće; oni koji budu plakali biće utešeni.
Taj dan je za planetu Zemlju još uvek veoma daleko. Međutim, za svakog oid nas taj dan može biti sutrašnji dan. Dovoljno je prihvatiti jednu jednostavnu činjenicu: ljubav - božja i naših bližnjih - ukazuje nam put. "

Околности су криве што сам, и не приметивши недавно напунио седамдесет и једну годину. И док гледам уназад кроз све то време, шта ми друго преостаје да кажем него да се у њему много догађало и много догодило. Разни су ме људи наговарали да пишем аутобиографију, али сам се опирао тој идеји. Делимично зато што мислим да моје личне ствари нису довољно занимљиве да би, забележене, остале иза мене, а још више зато што сам био уверен у то да ћу, ако икада нешто и напишем, говорити само о филмовима. Другим речима, ако од „мене“ одузмете „филмове“ резултат ће бити „нула“.

Акира Куросава, у својој књизи Нешто као аутобиографија

Htio bih da govorim o svojoj nesreći.
Rekao sam da mi izgleda najveća, jer je moja.
A volio bih da je tuđa, i ne bih žurio da je saznam,
kao što sad žurim da je kažem.

Meša Selimović

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back