Misli poznatih mislilaca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
-Iskren mir dolikuje ljudima,a strasan gnev zverima.(Ovidije)
-Potreban ti je prijatelj i neprijatelj da bi te ranili u srce.Jedan da te klevece,a srugi da ti yo javi,(Kison)
-Ko se opredeli za laz, mora da ima dobro pamcenje(Bajron)
-Strpljenje je gorko,ali donosi slatke plodove.(Ruso)
-Tragedija slave je u tome da moras izgubiti previse vremena da bi ostao slavan(Pikaso)
-Bolje je zasluziti a ne dobiti, nego dobiti a ne zasluziti.(Spenser)
-Zivimo sa nasim pogreskama kao sa mirisima koje nosimo:mi ih ne osecamo, ali su drugima neugodni.(London)
-O tri predmeta ne zuri da govoris:
-o Bogu- dok ne utvrdis veru u njega,
-o tudjem grehu - dok se ne setis svoga i
- o sutrasnjem danu- dok ne svane. ( Nikolaj Velimirovic)
Toliko od mene!

"I have never been able to understand attacks upon the gay community. There are so many qualities that make up a human being... by the time I get through with all the things that I really admire about people, what they do with their private parts is probably so low on the list that it is irrelevant."

Paul Newman, RIP

I can't listen to that much Wagner. I start getting the urge to conquer Poland.
Woody Allen

I'm astounded by people who want to 'know' the universe when it's hard enough to find your way around Chinatown.
Woody Allen

I was thrown out of college for cheating on the metaphysics exam; I looked into the soul of the boy sitting next to me.
Woody Allen

Dve stvari ispunjavaju moje misli stalno rastucim divljenjem i postovanjem; nebo posuto zvezdama, iznad mene, i moralni zakon u meni. Za mene je to dokaz da postoji jedan Bog iznad mene i jedan Bog u meni.

Emanuel Kant (na njegovoj nadgrobnoj ploci)

(nespretno prevedeno sa svedskog)

Nisam stigla da procitam bas sve ali valjda niko nije napisao:
Ne sudi-da ti ne sude!M.Gorki
Nijedan ideal ovoga sveta nije vredan suze deteta!F.M.Dostojevski
''Jesam seljak i oko mene blista varnica kao nad nakovnjem kovaca ja govorim iz srca ne sa lista-govori i ti pa ko nadjaca!!!!''D.Maksimovic iz pesme Vukov utuk.........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back