Misli poznatih mislilaca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Brazilu, Millor Fernandes (humorista, dramaturg i pisac) izazvao je publiku sledećim pitanjem:
- Koja je razlika između političara i lopova?
Zadivio ga je odgovor jednog lektora:
- "Poštovani Millore, posle dugog razmišljanja došao sam do sledećeg zaključka:
Razlika između političara i lopova je u tome što sam prvoga izabrao ja, a drugi je izabrao mene. Je li to tačno?"
Evo šta mu je Millor odgovorio:
- "Cenjeni gospodine, pa vi ste zaista genije." Nito osim vas nije uspeo pronaći razliku.

Vidim na stotine ljudi dnevno koji su odustali. Na sve strane vidim one koji ne zude ni za cim, osim hranom, krovom, odecom, usresredjeni samo na to, bez snova. Oni ne osecaju uzas sto ne vole ili sto nisu voljeni ... (Carls Bukovski)

Moje ego ne zaslužuje da ga pišem velikim slovom, jer sam svestan koliko sam mali i nemoćan u odnosu na prirodne zakone, pa čak i u odnosu na tokove dogadjaja u mom neposrednom okruženju. U obraćanju drugome uvek ću pisati velikim slovom "Ti" iz razloga poštovanja i uvažavanja tudjeg pa i tvog ega, naročito tamo gde mislim i osećam da nema dovoljno bliskosti i razumevanja izmedju mene i tamo nekog "Tebe" ili čak "Vas" - ako je distanca tako velika da ne možemo biti per tu. - (m.m.)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back