Misli poznatih mislilaca - II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
postojanje i jeste relativno,što postoji za tebe,ne postoji nužno i za mene i obratno

a šta i kako postoji bez čoveka,jasno je niišta i nikako,jer i sama ideja postojanja ima značenje koje joj je upravo čovek podario,tako da kako može postojati BEZ čoveka tj bez svesti/reči?

Bez čoveka sve je ništa.
Upravo u tome leži sva prepotencija osobenosti ljudske vrste, koja će nam kad tad doći glave. - (m.m.)

Poslednja izmena:
tako je, bez čoveka ništa ne postoji.
samo ne vidim gde tu vidiš prepotenciju no dobro

Zar je moguće da Univerzum i sve u njemu postoji samo kao ljudska percepcijaI? Zar takvo stanovište nije rezultat krajnje ljudske prepotentnosti!? Valjada nešto postoji i kao rezultat percepcije drugih bića!? Pa čak i onih koje čovek nije u stanju da okarakteriše kao bića. - (m.m.)

Poslednja izmena:
što ne bi bilo moguće? razmisli samo malo i shvatićeš da je sve ljudska percepcija,a čega eventualno ima van te naše percepcije-to mi nikada nećemo moći ne samo da saznamo,nego da bar prismrdimo tome,to je bukvalno nešto ne samo nemoguće nego i nezamislivo za nas,valjda znaš zbog čega..

Valjada nešto postoji i kao rezultat percepcije drugih bića!?
o tome mi ne možemo znati ništa jer i ta bića i njihove eventualne percepcije postoje u našoj percepciji tako da..shvataš u čemu je problem? kvaka 22

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back