МИСЛИ ЈЕДНОГ ЕВОЛУЦИОНИСТЕ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sta je tu paradoks? ako nisam ubedjena da su mi preci majmuni onda mora da smatram da je Zemlja staticna?:besna:
a Nikola Tesla???:aha:

Ako smo trideset strana iznova pisali da teorija evolucije ne tvrdi da je čovek nastao od majmuna, ako sam naveo više puta razvoj vrsta do današnjeg čoveka, podelu primata i postavio čak i tabele, zbog čega ovo pišeš?
Pokušavaš da još jednom dokažeš kako su vernici avramskih religija, koji su skloni kreacionizmu, ometeni u razvoju, pa ne mogu da nauče jednu vrlo jednostavnu stvar ili samo teraš inat? :dontunderstand:
Jeste da sam verovatno reagovao oštrije nego što je trebalo, ali stvarno ga preterujete...
Osnovne pojmove valjda možete da savladate... :roll:

pa dobro bukvalisti, tako ja zovem tu teoriju, nije mi simpaticna, ali kako ta moja neverica iskljucuje moje poverenje u neke druge nauke:dontunderstand:
svi ste previse iskljucivi:think:

To što tako zoveš tu teoriju je vrlo slično tome da ja zovem hrišćanstvo "verom u ravnu, nepomičnu Zemlju" i samo govori o tebi, a ne o toj teoriji.
Naučna teorija može da ti ne bude simpatična, na primer Ajnštajn nije mogao da smisli kvantnu mehaniku, ali to nema nikakve veze sa tačnošću teorije.

gravitacija je cista praksa:D
ali ako bi ti to rekao ocekivala bih da lebdis?:zper:

Izvini, ali više te ne razumem...
Smatraš da je teorija gravitacije tačna, jer je gravitacija praksa, ali po tebi teorija evolucije nije tačna, iako je evolucija takođe praksa... :dontunderstand:

kopka me zasto je toliko nauka na jednoj vera na drugoj strani?
to uopste nije tako, to izmisljaju neupuceni s obe strane:(

Potpuno si u pravu. :ok:
Sukob između vere i nauke je iskonstruisan.
Ja sam vernik, ali nemam nikakvih problema da prihvatim naučne teorije kao tačne... samo zato što su tačne!

Tek sada shvatio da je članak koji eremita navodi naslovljen:
"All men will have big willies"
(Svi muškarci će imati velike đoke)

Uzgred, ovde se objašnjava kako je članak nastao i detaljno pobijanje brojnih budalaština koje su navedene u tekstu, uključujući i akademske titule kojima se Oliver Kari kiti*:
http://www.badscience.net/2006/10/“all-men-will-have-big-willies”/

The “research” – or “essay” – was paid for by Bravo, a bikini and fast car “men’s TV channel” celebrating its 21st year in operation. Just to give you a flavour of Bravo, tonight at 11pm you can catch the movie classic Temptations: “When a group of farm workers find that the bank intends to foreclose on their property, they console each other with a succession of steamy romps. This might go some way to explaining the “pert breasts” angle of Curry’s “new research”.

Da se zapitamo šta je to eremita tražio po internetu, kada je našao ovaj članak? :think:

Neće biti zaključavanja. Ovakav nivo neznanja i gluposti, povezan sa ovolikim nivoom želje da se po svaku cenu "pokaže" kako su naučnici eto svi odreda budale treba da ostane na uvidu.

Nego, Sale, recimider, na koji tačno način ovo "drma oko ateizma i evolucije"? I ko je rekao da tako nešto ne dolazi u obzir? Ma, drmaj koliko ti je volja, ako imaš čime!

Za sada, koliko vidim, kreacionistička logika prikazana ovde je:

- Popularni časopisi za muškarce = naučno štivo (hej, to čini vaše stavove mnogo lakšim za shvatanje - otud, dakle, potiče vaš nivo informisanosti o nauci, nije ni čudo što takve besmislice ponovo, i ponovo, i ponovo, i ponovo, i ponovo stalno pričate).

- Ako negde nađem da je neki ko sebe zove "evolucionistom" odvalio neku notornu glupost, to mi daje pravo da se smejem i pljujem po svim naučnicima, i svoj nauci! To je dokaz da su svi naučnici budale! Uh, kako će to da uzdrma nauku kada im pokažem!

(Pritom, šta će biti ako nađemo nekog od mnogih vernika koji lupaju ne gluposti, nego stvari u koje normalan čovek ne može da poveruje da bi ih iko rekao - pa pokuša da isto tako kaže "eto, to je merilo religije"? Hoće li biti uzbuna kako je to nefer i nepravedno da se o svim vernicima priča na osnovu jedne budale? Oće neko da se kladi? :hahaha: )

Joj, svaka vam čast. Ovako nešto smešno odavno nisam video. Eh, suze mi bre teku od smejanja! :rotf:

за такав ниво "глупости" ја не бих трошио толика слова.

sale, budi pošten, pa priznaj dve stvari, makar sebi, ne moraš ni meni, ni javno na forumu.
Prva je da nisi odgovorio na pitanje koje je endonuclease postavio, jer si shvatio da si se zaleteo sa bockanjem onih koji zastupaju teoriju evolucije, a da prethodno nisi obratio pažnju ni o čemu je članak ni odakle je.
Druga stvar je opet svima jasna, a sastoji se u tome, da na ovaj članak nije odgovoreno, budalaštine iz tog članka bi se pripisivale kako teoriji evolucije, tako i onima koji je zastupaju.

Pošto si reč "gluposti" stavio pod navodnike, da li ovo znači da pisanje političkog teoretičara o evoluciji u časopisu sa golim tetama ti smatraš pametnim?

Ili šta?

Nije mi baš jasno?

U stvari, liči mi na pokušaj da se daljim prezrivim pisanjem zamaskira činjenica da ste ti i Eremita počinili...malu greškicu u koracima?

pa, ako je tako, onda zbilja nema razloga da ostane otkljucan.
tema se na zahtev postavljaca zakljucava.

Mislim da bi to bila greška, jer je više puta izraženo nezadovoljstvo od strane kreacionista, navodnom cenzurom na forumu svega što je suprotstavljeno teoriji evolucije, tako da bi bilo pametnije ostaviti temu kako bi se svi mogli lako uveriti koji su krajnji dometi kreacionističke misli, kao i to da se kreacionistička misao ne guši opresivnim sredstvima koja su na raspolaganju administraciji.

A i mora se priznati da je tema veoma zabavna, ja sam se smejao do suza juče, a i danas... :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back