- Poruka
- 400.120
Dželet Berdžes
Ne znam ništa o umetnosti, ali znam šta mi se sviđa.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Niti da upozna život, ako ne želi da izađe iz P.M.Čovem ne može da optkrije novi okean, ako nema hrabrosti da izgubi iz vida obalu.
Novac su izmislili lopovi, da bi izbedli rad i za novac kupili sve što im treba.Edmon Pjer Bošen
Oni koji misle da novac može sve verovatno su spremni da urade sve za novac.
MUdar je onnaj čije je znanje korisno za ceo svet, a ne samo za njega.Eshil
Nije mudar onaj koji puno zna, već onaj čija su znanja korisna.
A ko ne voliš život, ubij se, ali drveće ne diraj.Ako ti smeta vrućina zasadi drvo Ako ti smeta kiša zasadi drvo. Ako voliš voće zasadi drvo. Ako voliš ptice zasadi drvo. Amo voliš život zasadi puno drveća.
Miloše Crnjanski, ne poznaješ svet. Svi narodi na svetu su neki i izli, isto kao i mi.Na današnji dan 26.10.1893.godine, rođen je veliki Miloš Crnjanski.
Ovako je govorio....
"Život se ne mijenja, on prolazi.U budućnost treba ići. U budućnost gledaju i idu svi srećniji narodi.
Voleti nikad nije besmisleno.Budite mi svedoci pred Bogom i ovom pustoši da su sve stvari šarene, lepe, osim čoveka.
Nigde na svetu ne govori se o nama tako ružno kao kod nas. Što je gore, nigde na svetu ne dozvoljava se tako lako drugome da to čini kao kod nas."
Nema tu "ako"! Činjenica da ni jedan čovek na svetu još uvek ne zna u koju luku plovi.Lucije Anaj Seneka
Ako čovek ne zna u koju luku plovi, nijedan vetar mu neće biti povoljan.
To je kao kad mi muškarci ne znamo ništa o ženama, ali znamo kad nam se neka sva,Dželet Berdžes
Neće se okrenuti i otići, jer nema kiud, već će da krene sve ponovo ispočetka. Kao kad se u jutro probudi, pa počne da radi sve ono isto što je i juče radio. Takav je život. Ne postoji po načinu večitog trajanja, već po načinu večitog ponavljanja.Pa čak i ako postoji kraj sveta, kad bzude stiugao kod nas, pomisliće da je več bio ovde, okrenuće se i otići.
Problem je što život nije za sve ljude komedija, već za mnoge, tragedija. Koju uzrokuju oni koji život shvataju kao komediju.Erazmo Roterdamski
Šta je drugo ceo ljudski život nego neka vrsta komedije u kojoj ljudi igraju svako pod svojom maskom i svako svoju ulogu, sve dok ih reditelj ne otera sa scene?
Drugačije rečeno, umetnost koju treba objašnjavati, nije umetnost.Hilton Kramer
Što je umetnost minimalnija, to je maksimalnije treba objašnjavati.
Ima i gore, da onaj sa kojim živiš i koga voliš, voli drugu, a ne tebe.Od toga da ne živiš sa onim koga volip, gore je samo da živiš sa onim koga ne voliš.
Vreme niti postoji, niti teče. Život je taj koji i postoji i tzeše, nebitno da li ga volite ili ne.Bendžamin Frenklin
Da li volite život? Onda ne gubite vreme, jer je život sačinjen od vremena.
Zato: "Smej se smej, samo se smej"!Gete: "Ništa tako moćmo ne , tako snažno, ne otkriva čovekovu narav, ka smeh."
Problem je što često, ne ne brinući, čineći ono što je za nas najbolje, drugima činiomo najgore.Pitagora
Uvek biraj put koji izgleda najbolje.
To je zakon evolucije, isprobati sva zla i izabrati ona koja najmenje bole.Mae West
Ako moram birati između dva zla, uvek biram ono koje još nisam isprobala.
A ne i na onom delu tela koje pokriva gaćama.Gete: "Kad jedna žena ima dobrog muža, to joj se vidi na licu"
Mora da je žene neko prokleo!George Bernard Shaw
Muškarci priželjkuju sve ono što nemaju,a žene samo ono što imaju druge žene.
Teško je dva dobra sastaviti. Volim onu koja mmmene ne voli. A ne volim onu koja mmene voli.Herman Hese: Nekada sam verovala da je posebno uživanje bit violjena. Sada sam iskuusila kako je mučna ljubav koja se nudi, a koja se ne može uzvratiti.
Čovek jedino mođe da bude skobodan kad vlada drugima. To je razlog što svi vole i bore se za vlast. Debla ih vlast. Dole vlast!Epiktet
Čovek ne može biti slobodan ako ne vlada sobom.
Pakao i jeste za ekipe. One ga i zaslužuju, jer sva zla dolaze od ekipa. To su sve svetske idološko-političkle, verske iu i nacionalne zajednice, skupine i ekipe. Prave gužvu u paklu i u njemu gore i cvrče, do raj zvrji prazan.Mark Twain
Treba otići u raj zbog klime, a u pakao zbog ekipe.