U svakom se čoveku nalazi ogroman potencijal.
Taj potencijak su sedam fizilkih i psihičkih sposobnosti:
naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje, pamćenje. mišljenje i razumevanje. Sa tim potencijalpm se svi ljudi rađaju i šta će nakon rođenja da učine sa svojim životom, zavisi od togau kom pravci će zaj potencijal da usmere i upotrebe. Mada, tu ne postoje velike mogućnosti izbora, jer čovekovi vaspitači o tome najčešće odlučuju. I onda ode sve u pogrešnom pravcu, jer i vaspitači su orethodno od svojih vaspitača pgrešno vaspitani.
Veruj u svoju snagu i mladost.
Mladost i snaga, a to su onih napred pomenutih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radni, uvek su u službi vaspitača, koji tuđu mladost i snagu, radi vlastite koristi, često obučavaju da da koriste ratne tehnologije i ubijaju ljude.
Nauči se beskonačno ponavljati – “Sve zavisi samo od mene.”
Andre Žid
Ponavljanje se ne uči , jer to je prirodni zakom. U prirodi se sve uvek iznova, po istim naučenim zanjima, tj. idejama ili informacijama, ponavlja. I sve od tih znanja, informacija, tj. ideja zavisi, a nikada od nas. To je još pre 2.500 godina znao i kineski filozof Lao Ce, kada je rekao:
"Pazite na svoja znanja, ona postaju baše misli;
Pazite ba vaše misli, obe postaju vaše želje:
Pazite na vaše želje, one postaju vaša dela:
Pazite na vaša dela, ona postahu vaše navike:
Pazite na vaše navike, ome postaju vaša sudbina".
A ja bih na ovo dodao; Pazimo na vaše moralne o obrazovne sisteme i vaspitače, koji putem manipulacije, svojie vaspitanike truju raznim pogrešnim znanjuma i idejama i tako ih usmeravaju da misle. žele, rad i stvaraju pogrešne navike, koje za svoju posledicu na kraju imaju zlu sudbinu celog ljudskog društva. Na primer, uče nas od najranije mladosti da smo pripadnici ove ili one ideologije , politile, vere, nacije ili klase i tako nas međusobno suprostavljaju, graju u ratove, krvoprolića, samouništenje ili i siromaštvoa. A zapravo, sve te podele su laž, jer mi smo samo ljudi i ništa drugo. i kao takvi možemo da ostvarimo svoje duhovno i materijalno blagostabnjem, kao smiso našeg života, samo pomoću dobro organizovane i pravedne rdne ekonomske zajednice. To je ono jedino što je ljudima potrebno, a tome ljude niko ne uči, već samo kako najlakše može da se prevari i opljačka društvo i lagodno živi od tuđeg mukotrpnog proizvodnog rada, a ne svog.