gost 304860
Buduća legenda
- Poruka
- 44.400
Sta prethodi misli ?![]()
ako si napaljeni konj akcija
ako si mudar cool i ignore
ako si filozof iracionalno
ako si religiozan promisao
ako si ateista suvi racio
a ako si samo obicno ljudsko bice.... osecaj
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ako si napaljeni konj akcija
ako si mudar cool i ignore
ako si filozof iracionalno
ako si religiozan promisao
ako si ateista suvi racio
a ako si samo obicno ljudsko bice.... osecaj
u pravu si (mada su sve to osecanja )
. Ma obican sam konj , ...ovaj bice ljudsko
. Sta prethodi osecaju ?Htio sam reći da je fiziološko-fizička radnja kojom mozak proizvodi konkretnu misao ista kod svakog čovjeka bez obzira kojim jezikom govorio. Na primer sledeća (neizgovorena) misao: Vjetar je rezultat temperaturnih razlika u atmosferi. Dakle, ono što se odvijalo u mozgu dok se formirala ova misao identično je kod svih ljudi, bez obzira na jezik. Ja snatram da je tako.
пореди се непотпуно, подељено. сујета-гордост је несвесна и преди.Ako je "sve" poredjenje , dali i osecanja to moraju biti ?
Ako reci nisu dovoljno dobro sredstvo objasnjavanja , onda ni misli nisu takodje.?
Imamo slobodnu volju, ali smo i dirigovani.

Najgora je okostala-dogmatska misao.
Moje ideje nisu kruto postavljene i zato ih i izlazem na Forumu sa osnovnim ciljem da ih javnost oceni.а политичари који пропагирају идеологије нових цивилизација само такве имају.
Moje ideje nisu kruto postavljene i zato ih i izlazem na Forumu sa osnovnim ciljem da ih javnost oceni.
Izricito sam napisao da ideologiju neke nove civilizacije ne moze uobliciti samo jedan covek,vec je to posao za hiljade i hiljade mislilaca sirom sveta.
Pojedinac u svetskim okvirima moze otpoceti,predloziti nesto novo,ali da bi to uspelo potrebno je da osnovnim zamislima i drugi ljudi daju svoj doprinos.Na kraju krajeva,potrebni su i istomisljenici,tj. pristalice.
човек је могућност стварања мисли.
даље од нагона и чула је мисао.
смисао и сврха су резултат мишљења.
шта је препрека развоју мисли?
Misao nije 'dalje od nagona i čula', ona je isključivo u njihovoj funkciji
Smisao i svrha su rezultat nagona..misao je taktički dio
Da krenemo od anatomije - neurotransmiterski proces nije nezamorljiv proces, niti proces koji se odvija bez utroška energije, rada i vremena. Dakle misao ima svoje 4 dimenzije kao i sve na ovome svijetu. A vi bi da joj date i petu ...
Misaona kora je povezana sa ostalim moždanim korama i integracija joj daje veće mogućnosti. Odvajanjem emocija od misli oštećuju se i jedne i druge...
Postoje stanja kada emocije utiču jače na misli, kao i obrnuto, a kad prođe taj val misli postaju sadržajnije i razgranatije (kako u sinaptičkom tako i u pogledu 'širine misli' )
Funkcija ega je formiranje misli, definitivno formirane misli čine superego, id je neophodan za oboje
Patologija na nivou neurotransmiterske jedinice stvara prepreku u formiranju dovoljnog broja funkcionalnih misli ...
...matematički definisano.Tg_ Dr.
...ta 'šetnja' od 'nagona i čula' pa sve do granične oblasti metafizičkog i hladnog odboja od ' puta kojim se redje ide' , dovešce svakoga da zaćuti u zatečenoj podsvijesti koja provali i zaustave je samo rijetki da bi dali mahove revolucijama prometejskim ....
кад кренеш од анатомије изгубљена си, мисао није. зли бру си потребна...
ова тема није о чулном и нагонском, мисао ничим ограничена јесте...
Čini mi se da smo u domenu Organsko vs neorgansko
Misao JESTE organska (..i to je dokazano...)
Činjenična misao je jedno,a vjerovanje u misao je drugo
Kad kreneš od činjenica, nikad nisi izgubljen ..kad učiš napamet, gubiš vrijeme ...