мисао

ako si napaljeni konj akcija
ako si mudar cool i ignore
ako si filozof iracionalno
ako si religiozan promisao
ako si ateista suvi racio
a ako si samo obicno ljudsko bice.... osecaj

:hahaha: u pravu si (mada su sve to osecanja ) :). Ma obican sam konj , ...ovaj bice ljudsko :). Sta prethodi osecaju ?

Poslednja izmena:
Prepreka razvoju misli je NEslobodan um, to jest um opterecen kompleksima, losim iskustvima, svakodnevnim problemima ili bilo cim drugim sto moze uticati na objektivno razmisljanje.
Slobodan um je kao ptica na cvetnoj livadi i suncanom danu, koja moze da leti slobodno kada zeli i gde zeli, a NEslobodna mislao je kao ptica u kavezu po kisnom danu uz grmljavinu, gde se breca na svaki grom, moze da leti samo kolika je velicina kaveza i tako se stalno vrti u krug.....
Oslobodi um, pusti misli na slobodu Pozdrav

Htio sam reći da je fiziološko-fizička radnja kojom mozak proizvodi konkretnu misao ista kod svakog čovjeka bez obzira kojim jezikom govorio. Na primer sledeća (neizgovorena) misao: Vjetar je rezultat temperaturnih razlika u atmosferi. Dakle, ono što se odvijalo u mozgu dok se formirala ova misao identično je kod svih ljudi, bez obzira na jezik. Ja snatram da je tako.

Htio sam reći da je fiziološko-fizička radnja kojom mozak proizvodi konkretnu misao ista kod svakog čovjeka bez obzira kojim jezikom govorio. Na primer sledeća (neizgovorena) misao: Vjetar je rezultat temperaturnih razlika u atmosferi. Dakle, ono što se odvijalo u mozgu dok se formirala ova misao identično je kod svih ljudi, bez obzira na jezik. Ja snatram da je tako.

...таква мисао не настаје само у мозгу...
само да се озиман не накачи...

Ako je "sve" poredjenje , dali i osecanja to moraju biti ?

Ako reci nisu dovoljno dobro sredstvo objasnjavanja , onda ni misli nisu takodje.?
пореди се непотпуно, подељено. сујета-гордост је несвесна и преди.

реч се тумачи-уклапа у знано слушаоца.

Imamo slobodnu volju, ali smo i dirigovani.

Slobodna volja funkcionise otprilike ovako :)

Zamisli jedan broj od 1 do 9 brzo sada
preko 70% zamisli 7

pomnozi taj broj sa 9,
ukoliko je taj broj dvocifren ,saberi te dve cifre.
oduzmi sada 5 od tog dobijenog broja.

sada zamisli abecedu i dodeli svakom slovu broj a1,b2,c3...

na to slovo pod tvojim brojem zamisli brzo jednu drzavu.

na peto slovo te drzave zamisli jednu zivotinju ,ali da joj ime ima tacno 3 slova.
4
danska
konj

ok mozda sam malo preterao :)

Poslednja izmena:
...Misao,
najbrža i najteža
nevoljo
roda moga
nepreboljo
i saučesnica
svakog zalutaloga

...daješ svijetlo
otvaraš vrata
zadojiš snagom
a poslije
upropastiš sve
tako je to
Umrloga mi ,-sata ...
ne preporučujem te
nijednom mome
nijednom d r a g o m ...

а политичари који пропагирају идеологије нових цивилизација само такве имају.
Moje ideje nisu kruto postavljene i zato ih i izlazem na Forumu sa osnovnim ciljem da ih javnost oceni.
Izricito sam napisao da ideologiju neke nove civilizacije ne moze uobliciti samo jedan covek,vec je to posao za hiljade i hiljade mislilaca sirom sveta.
Pojedinac u svetskim okvirima moze otpoceti,predloziti nesto novo,ali da bi to uspelo potrebno je da osnovnim zamislima i drugi ljudi daju svoj doprinos.Na kraju krajeva,potrebni su i istomisljenici,tj. pristalice.

Poslednja izmena:
Moje ideje nisu kruto postavljene i zato ih i izlazem na Forumu sa osnovnim ciljem da ih javnost oceni.
Izricito sam napisao da ideologiju neke nove civilizacije ne moze uobliciti samo jedan covek,vec je to posao za hiljade i hiljade mislilaca sirom sveta.
Pojedinac u svetskim okvirima moze otpoceti,predloziti nesto novo,ali da bi to uspelo potrebno je da osnovnim zamislima i drugi ljudi daju svoj doprinos.Na kraju krajeva,potrebni su i istomisljenici,tj. pristalice.

политичару је само 1 мисао крута, то је како бити власт.
тема је аполитична...

човек је могућност стварања мисли.
даље од нагона и чула је мисао.
смисао и сврха су резултат мишљења.

шта је препрека развоју мисли?

Da krenemo od anatomije - neurotransmiterski proces nije nezamorljiv proces, niti proces koji se odvija bez utroška energije, rada i vremena. Dakle misao ima svoje 4 dimenzije kao i sve na ovome svijetu. A vi bi da joj date i petu ...
Misaona kora je povezana sa ostalim moždanim korama i integracija joj daje veće mogućnosti. Odvajanjem emocija od misli oštećuju se i jedne i druge...
Postoje stanja kada emocije utiču jače na misli, kao i obrnuto, a kad prođe taj val misli postaju sadržajnije i razgranatije (kako u sinaptičkom tako i u pogledu 'širine misli' )
Funkcija ega je formiranje misli, definitivno formirane misli čine superego, id je neophodan za oboje
Patologija na nivou neurotransmiterske jedinice stvara prepreku u formiranju dovoljnog broja funkcionalnih misli ...

Misao nije 'dalje od nagona i čula', ona je isključivo u njihovoj funkciji
Smisao i svrha su rezultat nagona..misao je taktički dio

...matematički definisano.Tg_ Dr.
...ta 'šetnja' od 'nagona i čula' pa sve do granične oblasti metafizičkog i hladnog odboja od ' puta kojim se redje ide' , dovešce svakoga da zaćuti u zatečenoj podsvijesti koja provali i zaustave je samo rijetki da bi dali mahove revolucijama prometejskim ....

Da krenemo od anatomije - neurotransmiterski proces nije nezamorljiv proces, niti proces koji se odvija bez utroška energije, rada i vremena. Dakle misao ima svoje 4 dimenzije kao i sve na ovome svijetu. A vi bi da joj date i petu ...
Misaona kora je povezana sa ostalim moždanim korama i integracija joj daje veće mogućnosti. Odvajanjem emocija od misli oštećuju se i jedne i druge...
Postoje stanja kada emocije utiču jače na misli, kao i obrnuto, a kad prođe taj val misli postaju sadržajnije i razgranatije (kako u sinaptičkom tako i u pogledu 'širine misli' )
Funkcija ega je formiranje misli, definitivno formirane misli čine superego, id je neophodan za oboje
Patologija na nivou neurotransmiterske jedinice stvara prepreku u formiranju dovoljnog broja funkcionalnih misli ...

кад кренеш од анатомије изгубљена си, мисао није. зли бру си потребна...
ова тема није о чулном и нагонском, мисао ничим ограничена јесте...

...matematički definisano.Tg_ Dr.
...ta 'šetnja' od 'nagona i čula' pa sve do granične oblasti metafizičkog i hladnog odboja od ' puta kojim se redje ide' , dovešce svakoga da zaćuti u zatečenoj podsvijesti koja provali i zaustave je samo rijetki da bi dali mahove revolucijama prometejskim ....

Ako ih osoba razdvaja na ta dva djela..da vjerovatno će dovesti do toga što si napisao

кад кренеш од анатомије изгубљена си, мисао није. зли бру си потребна...
ова тема није о чулном и нагонском, мисао ничим ограничена јесте...

Čini mi se da smo u domenu Organsko vs neorgansko
Misao JESTE organska (..i to je dokazano...)
Činjenična misao je jedno,a vjerovanje u misao je drugo
Kad kreneš od činjenica, nikad nisi izgubljen ..kad učiš napamet, gubiš vrijeme ...

Čini mi se da smo u domenu Organsko vs neorgansko
Misao JESTE organska (..i to je dokazano...)
Činjenična misao je jedno,a vjerovanje u misao je drugo
Kad kreneš od činjenica, nikad nisi izgubljen ..kad učiš napamet, gubiš vrijeme ...

ко пијан плота се држиш напамет научених "чињеница", бар то научи...

...misao je proces aprioran pojmu i sljedecim korakom dolazi do glasovnog putokaza prema označenom. Tako materijalizovana postoji a, da li smo mi uspjeli je 'uhvatiti' i zaustaviti na papiru ili snimku to je 'do nas' i naseg vladanja jezikom...misao jeste materijalna jer kakva je to veca sila od riječi , od riječi koja je nabijena tj.fuzionirana do explozije...nije to ona 'teska riječ' , to je iskazano ispovijedjeno i omolitvljeno...Misao-riječ- označeno...

Back