gost 202584
Poznat
- Poruka
- 7.235
I kretanje je misao.
ако мислиш на ходање, није.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I kretanje je misao.
Jeste ali nemam volje za polemisanje. Neka ostane na ovome.ако мислиш на ходање, није.
Ili je otkriva....
Znas kako kazu zasto se kaze lepa je glupa?
Zato sto lepa stekne samopouzdanje pa vise isprica od ruzne zene...podignu je paznjom i ovacijama....i onda pocne i da misli....i da prica sta misli....
Ja znam da ništa ne znam![]()
шта је препрека развоју мисли?
Informacije i norma.
A da li misao nije misao ako je glupost?
ни вода није само вода.
Misao je logičko (svrsishodno) povezivanje pojmova. Naučno je uvtrđeno da i životinje (majmuni, a vjerovatno i mnoge druge) mogu logički rasuđivati, a time imaju i jasnu prestavu mnogih pojmova, jer bez njih ne bi mogli ni formirati misao, odnosno logički rasuđivati. Ovi pojmovi u mozgu su u stvari svojevrsne, neizgovorene, riječi, tako da životinja, iako nema moć govora, "izgovara" riječi u mozgu što je u stvari razmišljanje identično kao i kod čovjeka. Životinja jedino ne može svoju misao da iskaže riječima jer nema aparat za govor (ali može gestovima). Iz ovoga slijedi zaključak da riječ (neizgovorena nego kao pojam u mozgu) prethodi misli, dok je govor preslikavanje misli na govorni aparat.
Zanimljivo je znati da li je radnja u mozgu kojom se formira konkretna misao identična kod svih ljudi, bez obzira kojim jezicima oni izražaju svoje misli. Ja mislim da jeste.
Misli mogu biti vrlo razlicite,stvaralacke,rusilacke,konfuzne,dobronamerne,nebulozne ... .Razum je tu da ih proceni,filtrira i da putem reci pusta samo ono sto je po oceni onog ko razmislja celishodno u datom trenutku.
Nagoni i misli moraju biti pod nadzorom razuma,jer ako nebi bilo tako covek bi ostao da bude zivotinja.
човек је могућност стварања мисли.
даље од нагона и чула је мисао.
смисао и сврха су резултат мишљења.
шта је препрека развоју мисли?
mogao bi tesla da ti odgovori da je ziv